Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Üç büyüklerden AUDI; SUV'ların yanında sedanlara güvenmeye devam ederken BMW ve Mercedes Benz'i geride bırakmayı hedefliyor

Lüks otomobilde savaş her zaman ki gibi devam ediyor.2019'da dünya genelinde Mercedes Benz 2.34 milyon, BMW 2.17 milyon satarken AUDI ise 1.85 milyonda kaldı.Artık firmalar; daha konforlu, daha kişiye özel, elektrikli, kısa şarj süresi ve daha güçlü araçlar için çalışıyor..AUDI; sedanları gözden çıkarmış değil, ama rakipleri de kolay kolay sedanlara elveda diyemez gibi görünüyor.





2020 ve sonrası, ağırlıklı olarak elektrikli ve otonom otomobillerin artışını gösterecek ancak hidrojen, güneş enerjisi gibi gelişmeye müsait olurken, hibrit ve klasik yakıtlarla çalışan motorlarda da yeni teknolojilerin görünmesi  sürpriz olmayacak.





Benzin-dizel motorlu otomobiller yollardayken daha hafif ve güçlü dizeller ortaya çıktı sonra her iki yakıt tipinde motor hacimleri küçüldü, yakıt harcaması düştü, beygirler ve tork değerleri yükseldi.


Audi'den SUV benzeri yeni bir model; A1 Citycarver






Otomotivde, herkes gibi Audi de çalışan sayısını azaltmak bunu teşvik etmek, modellerini yenilemek, elektriklendirmek ve hatta ezeli rakiplerinin önüne geçmek haliyle kazancını arttırmak istiyor.


Audi’den otonom off-road aracı AI: TRAIL.Menzil;kentte 500, arazi de 250 km







Audi - Horch; Mercedes - Maybach'a Rakip Olur mu?


SUV modeller dünya genelinde ve dünyanın en büyük pazarı Çin'de en çok satanlar sıralamasında ilk sıralarda..Ptestij markaları kolay kolay sedandan vaz geçemeyecek gibi bunun yanında Çin gibi büyük ve gelişmeye açık pazarlarda her sınıfta sedan talep görmeye devam ediyor!


Audi'nin gelecek 5 yıl hedefi: Otomobil kaynaklı emisyon değerlerini yüzde 30 azaltmak




Kaynak; www.Audi.de
www.Audi.com
www.Autoblog.com
www.Motor1.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..