Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yeni otomobilin adı HAN; gücü 218, 189, 268 ve 476 beygir, yakıt türü hem EV hemde PHEV!

Yeni tip lityum demir fosfat (LFP) pille donatılmış araç; bir şarjla 450 km gidebilirken şarj edilebilir bir hibrit motorlu versiyona da sahip.Sedan  coupe formundaki otomobilin hava direnci Tesla Model S'ten daha iyi.Bu bilgiyi otomobili hazırlayan BYD ve Çin medyası veriyor.





BYD HAN adındaki otomobilin görevi, markanın amiral gemisi olmak.Çekici çizgilerdeki araçta  (ön tarafta) Audi  ve Hyundai izlerini de görmek mümkün!EV ile PHEV arasında  tasarım anlamında farklar görülüyor.






Elektrikli baz  versiyon; arkadan çekişli olup 218 beygirle yol alırken dört tekerden çekişli model ise  268 beygirli olup iki elektrik motorla yürüyor.Yayınlanan diğer bilgilere göre de hibrit araçta 189 beygirlik (2000 cc, 4 silindir, turboşarjlı) motor yer alıyor. Ayrıca üç elektrikli motorun bulunduğu modelin gücü ise 476 HP.






BYD Han Teknik Özellikleri

Ölçüler; 4950 / 1890  / 1490  mm - 4980 / 1910 / 1495 mm
Dingil mesafesi, 2940 mm
Aerodinamik katsa yı;  0.233 Cd
Güç; 
EV (önden çekiş) 218 HP, 
4x4 EV 268 HP, 
EV 476 HP, 
PHEV (önden çekiş, 2 L) 189 HP
0'dan 100 Km; 2.9 saniye (4x4 EV)






Hız;( EV ) 185 km
Ağırlık; (EV) 2395 kg
EV Motor tipi: sabit mıknatıslı senkron motor, model: TZ200XSC





Anma gücü; 60 kWh / 163 kWh
EV motor imalatçısı; Changsha BYD Automobile Co., Ltd. 




BYD Auto'nun internet ana sayfası şu şekilde görünüyor






Kaynak; https://www.cnbeta.com/articles/tech/930667.htm
https://www.chinacarforums.com/forum/showthread.php?p=215239
http://www.miit.gov.cn/datainfo/viewCar?carId=281754#
http://www.byd.com/en/index.html
http://www.bydeurope.com/
https://www.carscoops.com/2020/01/byds-han-sedan-previewed-in-all-electric-and-phev-forms-before-beijing-auto-show/
http://autonews.gasgoo.com/new_energy/70016779.html
https://www.electrive.com/2020/01/16/first-images-of-byds-han-available/

7 yorum:

  1. Gri otomobil dediğiniz gibi Hyundai Audi arası bir şey olmuş. Çinliler artık öyle melezler yapıyor ki tam olarak şu diyemiyorsun :) Bir sonraki adımları tamamen kendilerine has otomobil tasarlamak olur herhalde. Tamamen kendilerine ait tasarımlar da yok değil.

    YanıtlaSil
  2. Çinli üreticiler özgün, çakma olmayan ürünler ürettiklerinde ancak kendilerinden söz ettirebilirler.



    Allah aşkına, Norveç'te satışa sunulan Xpeng G3'e bir bakın. Direksiyonun arkasındaki bilgi ekranı Tesla Model S ile aynı (hem fiziki görünüş hem de ekrandaki görüntüler bile aynısı). Hatta orta konsoldaki dikey ekran tasarımı bile aynı, ne var ki yazılımı zayıf görünüyor.



    Araçta özgün bir şey var mı? Var. Arabanın tavanına 360 derece dönebilen, selfie fotoğraflar çekmeye yarayan bir kamera koymuşlar. Ne işe yarayacaksa!



    Mutlaka taklitten sıyrılıp özgün markaları/ürünleri vardır.

    YanıtlaSil
  3. BYD firmasını tanımadan yapılan yorumlar. Keşke önce internette bir araştırma yapıp yazsanız. Çin'in en önemli elektrikli araç üreten firması. Dünyanın en büyük 3. pil üreticisi. Daha önce Avrupa'ya elektrikli otobüs satmıştır. Toyota ile ortak elektrikli araba üretimi için ortaklık kurmuştur.

    YanıtlaSil
  4. Aracın muhtemelen birçok alt parçası ve motoru Bosch. Bizim yerli otoda yapılınca "bunun neresi yerli". elin çinlisi ise markasını oluşturuyor böyle.

    YanıtlaSil
  5. biz daha babayiğit arayıp fabrika yeri bakarken öyle yada böyle her çinli arka bahçesinde elektrikli araba üretecek kıvama çoktan geldi bile

    YanıtlaSil
  6. Son 20 yıla damga vurmuş bir marka varsa oda açık ara Tesla'dır. Her marka Tesla'ya rakip olma rakip çıkarma ve Tesla'ya benzeme amacında. Elektrikli otomobiller konusunda devrim yaratan Tesla Mercedes, BMW, Audi, VW, Porsche gibi sayısız otomotiv devini dize getirmeyi başardı. BYD'nin Daimler AG ile Shenzhen BYD Daimler New Technology adında elektrikli araçlarla ilgili ortak girişimi bulunmakta olup Denza markası adı altında satmaktadır.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..