Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yerli Kaya Kamyonu DeVe, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Tarafından İncelendi, Test Edildi

Afyon'da geliştirilip imal edilen DEVE adlı kaya kamyonu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından Afyonkarahisar İscehisar Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'ni ziyareti sırasında kullanıldı.




"Türkiye, inanırsa her şeyi üretebilecek kabiliyette" olduğunu belirten Varank, imalatçıların yanında olduklarını belirterek desteklerini sürdüreceklerini ifade etti.Bakanımızın yaptığı inceleme, Sanayi Bakanlığı'nın sitesinde de yer alıyor;
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Afyonkarahisar İscehisar Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesindeki (OSB) sanayi tesislerinde incelemelerde bulundu. Bakan Varank, ziyaretleri kapsamında Demmak Demireller Makine Sanayi ve Ticaret A.Ş'de üretilen "Deve" isimli Türkiye’nin ilk yerli üretim kaya kamyonunu inceledi ve test sürüşü yaptı.



Demmak'ın ürettiği kaya kamyonun 30 ton yük taşıyabildiğini aktaran Varank, şöyle konuştu:"Türkiye'de üretilmeyen ve önemli bir pazarı olan bir araç. Ülkemizin de tamamen ithal ettiği araçlar. Bu firmamız, bu ürettiği ilk araçla bundan sonra seri üretime geçecek. Biz de Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak kendileriyle görüş alışverişinde bulunuyoruz. Nasıl faydamız dokunabilir, bu araçları Türkiye'de nasıl yaygınlaştırabiliriz, kendileriyle görüştük. Aracı da kullanma fırsatım oldu. Gerçekten çok güçlü bir araç. Bunu tek başına sanayicilerimiz, sıfırdan tasarlayıp ürettiler. Gördüğünüz gibi bize de kullanarak gururlanmak düşüyor. Ben kendilerine çok teşekkür ediyorum. "







TÜRKİYE İNANIRSA HER ŞEYİ ÜRETEBİLECEK KABİLİYETTE
Bakan Varank, Türkiye'nin aslında her şeyi üretebilme kabiliyetine sahip bir ülke ve en büyük değerin de 82 milyonluk insan gücü olduğunu vurguladı.
Türkiye'deki genç nüfusun çok yetenekli olduğuna işaret eden Varank, "Geçen cuma günü, Türkiye'nin otomobilini tanıttık. Halkımızda ve vatandaşlarımızda nasıl bir coşku oluşturduğunu ve sahiplendiğini gördük. Hatta bütün kamuoyu gördü. Yani Türkiye, inanırsa her şeyi üretebilecek kabiliyette. Bunun en güzel örneklerinden biri ise arkamızda duruyor." dedi.



ÜRETİCİLERİMİZİN YANINDAYIZ

Üreticilerin her zaman yanında olduklarını belirten Bakan Varank, “Onlara çeşitli teşvik mekanizmalarıyla ve desteklerle yardımcı olmaya çalışıyoruz. Mevzuatlarla onların önünü açmaya çalışıyoruz.” diye konuştu.



“DEVE” MARKA KAYA KAMYONUNUN ÖZELLİKLERİ

Türkiye’nin ilk yerli üretim kaya kamyonu olan “DEVE”,  Yönetim Kurulu Başkanı Şuayp Demirel ve ekibi tarafından üretildi.


Motor ve şanzıman dışındaki tüm parçaların yerli olduğu kamyonun tasarımı ve yazılımı Türk mühendisler tarafından yapıldı.


Temsa, iyi günlere kimle dönecek? TMSF mi, Ziraat Bankası mı, BMC mi veya başka biri mi?


Test aşamasında olan “DEVE”nin özellikleri şöyle:

• Brüt Tork: 1300Nm @ 1200-1600rpm (6*6 çeker)• Şanzıman: Otomatik, 6 ileri + 1 geri vites• Makine Boş Ağırlığı: 21.500 kg• Makine Taşıma Kapasitesi: 27.500 kg• Makine Yüklü Ağırlığı: 49.000 kg• Damper Hacmi: 15 m3• Tekerlek Boyutu: 23,5 R25





Yerli firma DEMMAK'ın 6x6 aracı DV30'un testleri sürüyor



 Kaynak; https://www.sanayi.gov.tr/
https://www.sanayi.gov.tr/news.aspx?lang=tr&haberId=51b6e783-43bb-4818-a86a-d202fdf14938

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..