Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

ZHIDOU (ZD) Elektrikli Araçları. Konsantre Otomobiller, Avrupa'da

ZHIDOU Elektrikli Araç Co, Ltd (ZHIDOU) Geely Holding Grubu, XDY Makine ve Elektronik Grubu ve GSR Ventures tarafından kurulan bir ortak girişim. Şu anda
 1,1 milyar RMB kayıtlı sermayesi, 2.600'den fazla çalışanı, 176 yerli




başvuru patenti, 5 buluş patenti ve 10 yazılım telif hakkı bulunmaktadır. Yukarıdaki bilgilerden Çin'in önde gelen küçük otomobil imalatçısından birinden bahsettiğimizi tahmin etmişsinizdir.






ZD, dünyanın önemli otomobil marka topluluklarından Geely, iştiraklerinden biri olarak 3 farklı otomobil imal ediyor; D2, D2S, D3 olmak üzere.

Çin'de her sınıfta bir çok otomobil ve araç imalatçısı var. Çoğu markaları da genç!Konuyla alakası yok belki ama yerli otomobil mevcut C sınıfla beraber B hatta A sınıfında da otomobil hedeflemesi gerektiğini düşünüyorum.Zaten devir; hesap devri, trafik yoğun, park alanı sınırlı.Kısaca, küçük otomobillere çok daha fazla ihtiyaç olacak.






D3
temel yapılandırma
boyutları (L * W * H) 2808mm * 1499mm * 1555mm
Dingil (ön / arka) 1865mm
Izlemek 1365mm
Minimum dönüş yarıçapı 4.3m
Ağırlığı frenlemek 870kg
Ön lastik 165/50 R15
Arka lastik 165/50 R15




Motor PMSM'nin
Motor nominal gücü (KW) 15
Motor maksimum gücü (KW) 30
Motor nominal torku (Nm) 27.5
Motor nominal hızı (rpm) 5200
Motor maksimum torku (Nm) 95
Motor maksimum hızı (rpm) 7300
Maksimum hız (km / s) 100
Ortalama hızdaki mesafe (km) 180
Hızlanma süresi (0-50km / s) s 7
Enerji geri kazanım sistemi
Pil karakteri
Pil modeli Lityum pil
Pil kapasitesi (KWH) 17.52
Nominal güç (V) 146
220V (h) altında şarj süresi 6-8 saat

Şasi ve direksiyon







D2
144V voltaj platformu
boyutları (U x G x Y) 2808mm x 1499mm x 1555mm
Dingil açıklığı 1765mm
maksimum hız km / s ≤85
maksimum derecelendirilebilirlik ≥20%
TÜV km cinsinden menzil ≤257

ortalama hız aralığı 60km / s ≤180






PMSM'nin
önden çekişli
güç: 9KW / 18KW
güç: 15KW / 30KW
Güç paketi Li (NiCoMn) O2 144V / 120AH
LiFePO4 72V / 150AH
motor kontrolörü
güç yenilenmesi
yerleşik şarj cihazı 7-fazlı AB standardı olarak
DC / DC çevirici
BMS / VMS / CAN
şarj süresi 8h
araç Teşhis izleme sistemi

manuel inverter klima Soğutma ısıtma





D2s
kategori 144V voltaj platformu
temel yapılandırma
boyutları (U x G x Y) 2811mm * 1499mm * 1555mm
Dingil açıklığı 1765mm
maksimum hız km / s ≤90
maksimum derecelendirilebilirlik ≥20%
TÜV km cinsinden menzil ≤257
ortalama hız aralığı 60km / s ≤180
elektrikli bileşenler yapılandırma
Motor PMSM'nin
önden çekişli
güç: 9KW / 18KW
güç: 15KW / 30KW
Güç paketi Li (NiCoMn) O2 144V / 120AH
LiFePO4 72V / 150AH
motor kontrolörü
güç yenilenmesi
yerleşik şarj cihazı 7-fazlı AB standardı olarak
DC / DC çevirici
BMS / VMS / CAN
şarj süresi 8h
araç Teşhis izleme sistemi
manuel inverter klima Soğutma ısıtma








ZHIDOU Elektrikli Araçları


 2016 yılında Ulusal Teknoloji Buluş Ödülü'nün ikinci ödülünü kazandı. ZHIDOU, endüstride Micro-Travelling konseptini tanıttı ve ana ürünü ZHIDOU saf elektrikli araçlar, tam olarak “Micro-Travelling için kentsel saf elektrikli araçlar” olarak konumlandırıldı ve Çin'in yeni enerji otomotiv pazarında yeni bir güç olarak ortaya çıktı.







        Bugün, ZHIDOU, üç ortak kurucunun Ar-Ge, üretim, sistematik operasyon ve sermaye operasyonu kaynaklarını tamamen entegre ederek elektrikli araçların Ar-Ge, üretim, satış ve operasyonunu kapsayan bir “kentsel mikro seyahat ekosistemi” inşa etti.
        Kullanışlı bir araç kullanışlı bir adam yapar. 10 yılı aşkın bir süredir, ZHIDOU büyümüş ve dönüşmüştür. Pozitif Ar-Ge ve tasarımdan başlayarak, Ninghai'deki merkezde bulunan küresel kaynakları entegre etmek ve İtalya, Japonya, Pekin, Şangay ve Tianjin'deki Ar-Ge merkezlerine ve Lanzhou, Jinan, Yinan ve Ninghai, ZHIDOU'daki üretim üslerine güvenmek kullanıcılar için hafif, minyatür, akıllı ve birbirine bağlı mikro saf elektrikli araçlar oluşturmak ve ulaşımda ekolojik değişiklikleri teşvik etmek için küresel bir Ar-Ge ve teknolojik yenilik organizasyon sistemi ve modern bir üretim deseni geliştirmiştir.





        


ZHIDOU, yeni enerji araçları alanında yeni bir güçtür. Sorumluluk ve kalite ile yeni enerji ve çevre koruma yoluna başlar; uzmanlık ve sebatla yeni enerjiyle beslenen Micro-Travelling'in gelişimine öncülük ediyor. Mayıs 2014'te iç pazara girdikten sonra, ZHIDOU, hassas konumlandırma, uygun fiyat, akıllı ve kullanışlı gövde tasarımı ve olağanüstü çevre koruma ve güvenlik performansı nedeniyle pazarda hızlı bir şekilde tanındı ve tüketiciler tarafından tercih edildi.








        Haziran 2017'ye kadar, 72.000'den fazla araç satmış ve yerli yeni enerji aracı pazarının% 6'sını ve saf elektrikli binek araç segmentinin% 15'ini oluşturmuştur. 2012'den bu yana, ZHIDOU ayak izini 15 ülkede bıraktı: İtalya, Fransa, Hollanda, Belçika, İngiltere, Slovenya, Slovakya, Hırvatistan, İspanya, Almanya, Marston, Avusturya, Brezilya, Güney Kore ve Kolombiya. Yurtiçi ve yurtdışı tanıtım çabaları karşılandı. İtalya'da, Share'N GO'nun araç paylaşım projesinin tek aracı olan ZHIDOU, Avrupa'daki trafik ekolojisinin gelişimini artırdı ve uluslararası pazardaki bağımsız marka kriterlerinden biri oldu.
        Şu anda, seyahat modunda yeni değişiklikler meydana geldi. ZHIDOU zamana ayak uydurur ve kentsel trafiğin son kilometresinde seyahat talebini çözmeye odaklanan Mikro Seyahat kavramını yaratıcı bir şekilde önerir. Döneme öncülük eden elektrikli araçlar inşa etme misyonu ile hareket eden ZHIDOU, simbiyotik, karşılıklı olarak birbirini tamamlayan ve rejeneratif eko-büyük inşa etmek için finans, sermaye, BT, istihbarat ve şeylerin interneti alanlarında yukarı ve aşağı ortaklarla çalışıyor Micro-Travelling'in endüstri topluluğunda insanları, araçları, yolları ve seyahatleri içeren veri platformu. Gelecekte kentsel ulaşımda bir reformcu ve devrimci olmuştur.
Mikro Yolculuk Kavramı MikroYolculuk - Mikro alan işgali, yeşil, enerji tasarrufu, daha az tıkanıklık, daha az tüketim, zaman zaman kamusal alanın azaltılması.Mikro Seyahat - Mikro-maliyet kullanımı, ultra düşük maliyet, insanların geçim talebine yakın, piyasada uygulanması kolayMikro Seyahat - Mikro seyahatin verimli yolu, büyük ve küçük ulaşım araçlarının kombinasyonu, modern kentsel ulaşım ve çevre sorunları için en iyi çözüm. Mikro Seyahat kişisel seyahat hakkı ve toplu seyahat avantajlarının organik bir birleşimidir. Şehir trafiğinin son kilometresindeki seyahat talebini karşılamayı taahhüt eden ZHIDOU, kısa yolculukları daha esnek, çevre dostu, enerji tasarrufu, akıllı, güvenli ve konforlu hale getirmek ve kentsel trafiğe izin vermek için Micro-Travelling'in küçük ve zarif yaşam felsefesini savunuyor. ekoloji daha canlı hale gelir.
Marka Vizyonu: Dünyada yeşil, akıllı trafik ekolojisinin lider bir inovasyon teşvikçisi ve ticari değer kazıcısı olmakMarka Misyonu: Gelecekteki seyahat modunun dönüşümünü teşvik etmekMarka Sloganı: Mikro Seyahat Akıllı yaşam


Geely'nin küçük otomobili ZD, internet sitesinde  şöyle de bir not düşmüş; "Yeni bayi "Avrupa'da İthalatçılar" arıyoruz Ürünümüz Avrupa homologizasyonunu geçti ve İtalya, Slovakya, Avusturya, Yunanistan, Hollanda ve diğer birçok Avrupa ülkesinde satılmaktadır. Dünyanın her ülkesinde yeni ve güçlü ortaklar arıyoruz."

ZHI DOU HAKKINDAShandong Xindayang Elektrikli Araç Co'nun kurucuları, 2005 yılında elektrikli otomobillerin geliştirilmesine başlamışlardı. Öncelikle, şehir içi ulaşım için her yere park etmek için kompakt bir elektrikli araba geliştiriyorlardı, ancak esas olarak herkese açık olmak. Buna "Bilge Fasulye" dediler - ZHI DOU.
ZHI DOU elektrikli arabalar başlangıçta sadece Avrupa pazarına yönelikti. Zaten 2009 yılında, ilk arabalar AB'de onay için tescil edildi. 2012 yılında ürünE-MARK'ı satın aldı. Avrupa'ya resmi ithalatı 23 Ekim 2012'de başladı.
2013 yılında bu elektrikli otomobil toplam 63 testten geçerek "Yılın Yeşil Otomobili" ödülünü kazandı.
Shandong Xindayang Elektrikli Araç Co, Ltd 2011 yılında kurulmuş ve XYINDAYANG GROUP Corporation aittir. XYINDAYANG GROUP, ZHI DOU hisselerinin en büyük ikinci sahibi, GEELY (VOLVO, LOTUS'lar, İngiliz Blackcab taksileri ve yeni DAIMLER'in mevcut sahibi).
İlk ZD 1 araç serisi 2013'ün başında üretildi ve bunlar Asya pazarı için de tasarlandı.
ZHI DOU elektrikli otomobilleri şu anda dünyanın en çok satan elektrikli otomobilleri arasında yer almaktadır ve satışlardaki yıllık artış her zaman neredeyse iki katına çıkmaktadır. Başlangıçta bu marka Avrupa pazarları için geliştirilmesine rağmen, mevcut üretimin% 90'ı Asya pazarını hedefliyor. Bunun nedeni, diğer üreticiler üzerindeki teknolojik liderlik ve Çin hükümetinden elektrikli otomobiller için yüksek sübvansiyonlar. Bu onu çok popüler hale getirdi.
Avrupa ile ilgili olarak, zaten 3500'ün üzerinde olan en fazla sayıda ZHI DOU elektrikli otomobil İtalya'da bulunmaktadır. Ancak, bu arabalar diğer 18 Avrupa ülkesinde de görülebilir. Şu anda Avrupa'da 9 resmi ihracatçı var. Çek şirketi E-WAY ltd, Nisan 2018'den beri aralarında yer alıyor.



Kaynak; http://zhidou-europe.com/
http://www.zd-cars.cz/
https://zhidou-austria.at/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..