Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Hangi otomobil markası kapanıyor?

Otomobil dünyasına Polestar, Cupra, Tesla gibi yeni markalar katılırken  bazı köklü otomobil ve araç amblemleri de veda etmek zorunda kaldı.Bunlar arasında; Bedford, Morris, Austin, Rover, Saab, Satürn, Oldsmobile, Daewoo, Mercury, Eagle, Plymouth, Pontiac, ERF, Leyland gibi bir çok arma vardı.Bu kervana yeni bir marka daha katılıyor..





Son yıllarda küçülen, bazı markaları kapatıp, bazılarını da satan General Motors, en son Daewoo ve Hummer'i kapatmıştı. Son dönemde Hummer'i ayağa kaldırma çalışmaları da yok değil!.GM, Güneydoğu Asya'nın bazı ülkelerinden ve Avustralya ile Yeni Zelanda'dan  çekilmek istediğini açıklarken daha önce  bazı otomobil modellerini üretimden kaldıracağını açıklamıştı.Bu karar yeterli olmamış görünene göre!Son kurban ise Holden oldu.







1856 yılında kurulanAvustralyalı Holden'in imal ettiği otomobiller ağırlıkla Opel, GM Daewoo, Chevrolet Toyota, Nissan, Suzuki ve Isuzu tabanlı modellerdi.






GM,  Vauxhall ve  Opel'i Peugeot Citroen Grubu'na satmıştı.





Holden güncel olarak şu araçları satışa sunuyor, Avustralya'da; Acadia (SUV), Astra HB, Colorado (pikap), Commodore, Eqinox (SUV), Trailblazer (SUV) ,Trax (SUV) ve Corvette.







Kaynak; https://www.holden.com.au/
https://www.driven.co.nz/news/news/it-s-finished-general-motors-announces-the-death-of-holden/
https://en.wikipedia.org/wiki/Holden

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..