Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yerli Marka Temsa, Skoda - Sabancı Ortaklığı'mı Olacak?

Adanalı Temsa, daha bir yıl dolmadan yeni bir satışa sahne oluyor.Temsa , bu kez Skoda -Sabancı beraberliğinin markası olacak.Yarı yarıya ortak olan oluşum; Temsa Ulaşım Araçları'nı (tamamını)  almak için bir niyet mektubu imzalamış olup Kamuyu Aydınlatma Platformu / KAP a bildirildi.






KAP'tan yapılan  açıklama bu şekilde;
" Skoda Transportation'ın ana ortağı PPF ve Sabancı Topluluğu (Sabancı Holding ve/veya iştirakleri), %50-50 ortaklık yapısı ile, Temsa Ulaşım Araçları'nın tamamının satın alınmasını değerlendirmek üzere bir niyet mektubu imzalamıştır.
Detaylı incelemenin tamamlanması, ortaklık görüşmelerinin olumlu neticelenmesi ve gerekli izinlerin alınmasına bağlı olarak, satınalma işlemi gerçekleştirilecektir. 
PPF/Skoda Transportation'ın Türkiye'ye olan güveni ve Sabancı Topluluğu'nun ülkesine olan sorumluluğu neticesinde, Temsa Ulaşım Araçları'nın yeniden üretime başlaması ve yeni bir büyüme ivmesi yakalaması hedeflenmektedir. "




Temsa'nın ortağı konumundaki Skoda'nın, Volkswagen markalarından Skoda Auto (otomobil)  ile ilgili bağlantısı yok!


Temsa Amerika'da üretim yapar mı?






Skoda;  kentiçi elektrikli ve hibrit otobüsler, metro, tramvay, troleybüs,  lokomotif ve demir yolu taşımacılığı araçları imal ediyor.Skoda Ulaşım, en son  geçtiğimiz Ocak ayında Polonya'nın başkenti Varşova'dan metro, Fransa'nın St. Etienne için troleybüs ihales i aldı.

Diğer taraftan, Skoda'nın otobüsleri, Polonyalı Solaris Bus ile neredeyse aynı.Polonyalı marka, Fransız demiryolu araçları imalatçısı CAF  tarafından satın alınmıştı.Skoda Transportation Temsa'ya ortak olursa, Temsa'nın araçlarını aktif olduğu pazarlarda kendi markasıyla satabilecek..Haliyle Solaris yerine Temsa araçlarını tercih edecek.


Temsa, üretime yeniden başladı ama.. Ve, Temsa'nın güncel fiyat listesi



Kaynak; https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/819662
 https://haber.magazinulasim.com/temsa-skoda-ile-geri-aliniyor-8499.html
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/sabanci-holding-temsayi-yeniden-satin-aliyor-268501h.htm
https://t24.com.tr/haber/skoda-ve-sabanci-temsa-icin-masada-niyet-mektubu-imzalandi,861581
https://www.sozcu.com.tr/2020/otomotiv/son-dakika-sabanci-temsanin-yuzde-50sini-geri-aliyor-5630672/
https://www.skoda.cz/

1 yorum:

  1. Sevindirici bir haber. BMC nin katar sermayesi ile atağa geçtiğini biliyoruz. Umarım Temsa da Avrupa sermayesi ile atağa geçer.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..