Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yeni Toyota Corolla Hatchback 116 HP’lik 1.2 litre turbo beslemeli benzinli ve 122 HP’lik 1.8 litre hibrit motola geliyor

Yeni Corolla Hatchback, ilk bakışta dikkatleri üzerine toplayan tasarımıyla birlikte Toyota Yeni Global Mimarisi TNGA platformunun getirdiği sportif sürüşü buluşturuyor.Toyota, sportif tasarımı ve dinamik sürüşüyle öne çıkan tamamen yeni modeli Corolla Hatchback’i Türkiye’de satışa sunuyor. Corolla Hatchback, hibrit





versiyonları başta olmak üzere benzinli seçenekleriyle de segmentindeki en iddialı ve farklı modellerden biri olacak. Yeni Corolla Hatchback, 157.900 TL’den
 başlayan fiyatlarla satışa sunulurken, Toyota’nın zengin hibrit ürün gamını tamamlayan Yeni Corolla Hatchback Hybrid ise 193.300 TL’den başlayan fiyatlara sahip olacak. Lansmana özel bu fiyatlar mart ayı sonuna kadar geçerli olacak.




Bozkurt “Corolla Hatchback ile yeni bir soluk”

Yeni modelin basın toplantısında konuşan Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt, yoğun rekabetin yaşandığı C segmentine Corolla Hatchback ile yeni bir soluk geleceğini belirterek “Büyük bir heyecan içindeyiz. Tasarımı, donanımı, konforu, dinamikliği ve özellikle hibrit versiyonu ile Corolla Hatchback yeni bir dönemin kapısını aralayacak. Bu yeni modelimizin, müşterilerimizin beklediği değişimi ve heyecanı yaratacağına eminiz. Corolla Hatchback, markamızın satış ve imajına önemli katkılar sağlayacaktır” dedi. 




Corolla Hatchback ile hibrit ürün gamının genişlediğine ve Türkiye’de her binek modelin bir hibrit versiyonu olduğuna da dikkat çeken Bozkurt şunları söyledi;
“Bu segmentte en dinamik modellerin başında gelen Yeni Corolla Hatchback farklı heyecan arayanların gözde modeli olacak. Özellikle dinamik yapısı ile gençler başta olmak üzere yeni bir kitleye ulaşmayı hedefliyoruz. Şıklığı, daha fazla sürüş keyfi sunması ve hatta bunları yaparken üstün güvenlik özelliklerini de barındırması Corolla Hatchback’i benzerlerinden hemen ayıracaktır. 2020 yılında ilk etapta yüzde 50’den fazlası hibrit versiyon olmak üzere 1050 adetlik satış hedefimiz bulunuyor. Corolla Hatchback’in Türkiye’de de önemli bir hayran kitlesine sahip olacağına ve talebin katlanarak süreceğine inancım tamdır.” 




Corolla Hatchback’den dinamik ve çekici hatlar

 Yeni platformla birlikte önceki nesle göre 40 mm daha uzun ve 20 mm daha alçak olan yeni Corolla Hatchback, bu sayede içerideki kullanım alanından ödün verilmeden daha çekici ve akıcı çizgileriyle dikkatleri üzerine topladı. Corolla Hatchback, 4370 mm uzunluğa, 1790 mm genişliğe, 1455 mm yüksekliğe ve 2640 mm aks aralığına sahip. Ayrıca 361 litrelik bir bagaj hacmi bulunuyor.





Toyota’nın Under Priority ve Keen Look tasarım dilinin evrimleşmiş halini kullanan Corolla Hatchback, dinamik hatlarını LED farları ve entegre gündüz farlarıyla birleştiriyor. Modelin arka tasarımı da, ön bölüm gibi daha çekici hale getirildi. Daha kaslı arka bölüm ve çamurluklar aracın daha sportif görünmesini sağladı. Bagaj kapağının üzerinde yer alan tavan spoyleri ise, Corolla Hatchback’in sportif tasarımını daha ileriye taşıyor.

Sportif ve premium bir kabin
Yeni Corolla Hatchback’in kabini, aracın sahip olduğu dinamik ruhu en iyi şekilde yansıtmak üzerine tasarlandı. Yolcularına rahat ve ferah bir atmosfer sunan Corolla Hatchback, sürücüsünü de yolla bütünleştiren sürüş karakterini ve kullanım kolaylığı ile kombine ediyor.

Corolla Hatchback’in duyusal kalitenin en üst düzeyde olduğu premium kabininde sunulan gelişmiş teknolojik özellikler, kişiselleştirilebilen 3 boyut efektli 7 inç’lik çok fonksiyonlu dijital göstergeler, ortaya konumlandırılan 8 inç’lik dokunmatik ekrana sahip Toyota Touch 2 multimedya sistemi, hibrit versiyonlarda standart olarak sunulan kablosuz şarj ünitesi, 10 inç’lik ön cama yansıtmalı renkli gösterge ekranı, ısıtmalı sürücü ve ön yolcu koltukları bulunuyor.

Opsiyonel olarak tercih edilebilen açılabilir panoramik cam tavan ise aracın kabinini daha da çekici hale getiriyor.

Hibrit ve turbo motor seçenekleri

Toyota, Corolla Hatchback ile birlikte verimli, çevreci ve performanslı motor seçenekleri de sunmaya hazırlanıyor. Corolla Hatchback 116 HP’lik 1.2 litre turbo beslemeli benzinli ve 122 HP’lik 1.8 litre hibrit motor seçenekleri ile yer alıyor.

Corolla Hatchback, Toyota Yeni Global Mimarisi TNGA platformunun getirdiği avantajlarla hibrit motorunu çok daha verimli şekilde kullanıyor. Düşük yakıt tüketimine ve düşük CO2 emisyonuna sahip Corolla Hatchback Hybrid, sürüşlerini günlük kullanımlarda yüzde 50’ye kadar oranda elektrikli motoruyla gerçekleştirebiliyor.

Corolla Hatchback, yeni platformun getirdiği düşük ağırlık merkezi, çok noktalı bağlantıya sahip arka süspansiyonu ve daha rijit gövdesi gibi avantajlarla birlikte sürüş konforundan ödün vermeden daha iyi yol tutuşu sağlıyor.
Yüksek standartlar sunan güvenlik özellikleri

Corolla Hatchback, Toyota’nın yüksek standartlar sunan Toyota Safety Sense teknolojisiyle birlikte sunuluyor. 

Hibrit versiyonlarında standart olarak sunulan Toyota Safety Sense teknolojisi, gündüz ve gece yaya algılama özelliğini içeren Ön Çarpışma Önleyici Sistem (PCS),  Adaptif Hız Sabitleyici (ACC), otomatik yönlendirme desteğini içeren Şerit Takip Sistemi (LDA) ve Otomatik Yanan Uzun Farlar (AHB) teknolojilerini de barındırıyor.

Corolla Hatchback, 1.2 Turbo benzinli versiyonlarında Dream ve Flame olmak üzere iki donanım seviyesiyle sunulurken, Corolla Hatchback Hybrid’de ise Dream, Flame ve Passion X-Pack olmak üzere üç farklı donanımla tercih edilebilecek. Corolla Hatchback’in en üst donanım seviyesi ise, hibrit versiyonlarında tercih edilebilen Passion X-Pack olacak. Bu paket içerisinde Fren Destekli Akıllı Park Sensörleri ve Kolay Akıllı Park Destek Sistemi gibi özellikler yer alıyor. 

68 yorum:

  1. Eski kasalarda hyundai i 30 - toyota auris benzerliği 2020de de devam ediyor maalesef. Hyundai i30 ile tyt corolla hatcback de bu isten vazgeçmeleri lazim sonraki kasada. Ortak parca kullanimi amacı vardır ama hoş degil

    YanıtlaSil
  2. 1,2 motorla gelmesi satıs açısından cok daha avantajla gelecektir. Hybrit modellerde yakıttan tasarruf etmek isteyenler malesef Mtv dende zarar etmekteler. Yıllık 1,2 mtv 578x2 1,8mtv 1778x2, senelık fark 2400tl

    YanıtlaSil
  3. Keşke sw’si de gelse tr’ye

    YanıtlaSil
  4. şu an piyasada en hot hatch görüntüsündeki araçlardan biri bu. tüm diğer modeller çok daha klasik çizgiler taşıyor. hyundai bile

    YanıtlaSil
  5. Bu segmentte tasarımı en iyi bu bence,sorunsuzluğu da cabası...

    YanıtlaSil
  6. Gençleri hedefliyoruz 180 bin lira şakamı bu ?🤣

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şuan sınıfının en ucuzu bile diyebilirim 😀



      Sil
  7. 1.2 turbo 4 kişiyle 9-10 litreden aşağı yakmaz.

    YanıtlaSil
  8. 1.8 Hybrid MTV'si can yakar :(


    YanıtlaSil
  9. Sedan zibil gibi satıyor sanki bedava dağıtıyorlar gibi herkeste var. Emekli ikramiyesini alan Corolla almaya gidiyor. Hatchback bekleyen gençler, kesinlikle değecektir efsane görünüyor.

    YanıtlaSil
  10. Sedan dan tanıdığımız 1.6. 132 beygir lpg olsa en çok o satardı. Tasarım güzel olmuş. Hayırlı olsun

    YanıtlaSil
  11. 200 bin lira nerde bu araba nerde

    YanıtlaSil
  12. Avrupada XSE diye bi paket var buraya gelmeyecek sanırım?

    YanıtlaSil
  13. Sw var mı yoksa gelecek mi?

    YanıtlaSil
  14. Arabanin on tarafi nedir oyle ya onunu degismeyin sedan ile ayni olsaydi keske ve

    YanıtlaSil
  15. 1,6 132 bg atmosferik motor da gelecek mi? Yada daha farklı bir benzinli motor?


    YanıtlaSil
  16. 1.2 Turbo motorlu CHR varya...


    YanıtlaSil
  17. Toyota sonunda lütfetti. Keşke bir iki yıl sonra getirseydi, böyle fazlasıyla erken oldu. Yahu millet ikinci elde çevirir oldu bize anca geldi.

    YanıtlaSil
  18. Tasarımı süper eğer fiyatları sedanla ayni ayarda olsaydı tercih ederdim ama sedan daha iyi bence atmosferik birde LPG tadından yenmez 😋. İnşallah yazın sedan dream paket otomatik birtane alacam.


    YanıtlaSil
  19. Auristen sonra yakışıklı olmuş bence.


    YanıtlaSil
  20. Turbo motor keşke 1.5 olarak falan gelseydi olmuşken daha hızlı bi şeyler olurdu


    YanıtlaSil
  21. Taksi olarak kullanmayacaksanız 1.8 hibrit almanın hiçbir mantığı yok bence


    YanıtlaSil
  22. hani hybrid ve elektrikli otomobillere teşvik gelecekti 200 bin lira nedir ya bu mu teşvik

    YanıtlaSil
  23. Bu araba çok satacaktır eminim...


    YanıtlaSil
  24. Abi fiyatlara bak Bi sıradan halk arabası sinirim bozuluyor kahroluyorum tamam arac iyi ama fiyatlar nerede aldıgımız maaş kaç para cıkamadım işin içinden


    YanıtlaSil
  25. Araba 150k dan başladıysaaaa yaklaşık olarak 170k dan sahibinden de bulabilirsiniz arkadaşlar 😉

    YanıtlaSil
  26. Sonunda 1.2 turbo geldi be

    YanıtlaSil
  27. Clio corsa vb fiyat saçmalıklarına çok güzel tokat oldu Corolla HB

    YanıtlaSil
  28. manual in olmaması üzücü

    YanıtlaSil
  29. Keşke 1.6 atmosferik ve 1.6 turbo beslemeli motorlarla gelseydi. 1.6 ünite LPG ile baya satış yapardı. 1.6 turbo ile de Civic RS'e rakip olurdu. 1.2 otomatik tam arada kalmış. Bayan kullanıcılara hitap etmişler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1.2 turbo aracı erkek bir birey kullanamaz mı? Baya cinsiyetçi bir yaklaşım bu yaptığınız paranız yetiyorsa alın supra sürünüz her insan sizin gibi hızı düşünmüyor

      Sil
    2. Yok hocam ben LPG li alırım çok yakmasın diye. Genel kanı bayanların LPG li araç tercih etmemesi. Yoksa ben kim Supra kim.

      Sil
    3. kanka neden lpg tercih etmesin ablam da annem de ben de hep lpg li kullanıyoruz lpg kötü bir şey değil ki

      Sil
    4. Bu paralara alınacak araba değil ama bi mazda 3 sedan dururken

      Sil
  30. Auris zaten Corolla Hatchback ti benim gözümde. O bundan daha genişti

    YanıtlaSil
  31. Aha işte şimdi Golf'ün tahtı sallanacak 🤗


    YanıtlaSil
  32. Fındık motor 1.2 turbo 115 HP yetersiz. Bu araca 2000 turbo GT 250 HP yakışır .


    YanıtlaSil
  33. Tipsiz sedan alacağıma bunu alırım

    YanıtlaSil
  34. Kimse şey yapmasın bu sınıfta en iyi tasarima sahip

    YanıtlaSil
  35. Toyota’nın yıldızı denebilir o yüzden bu segmentteki Alman olan golf le karşılaştırırmısınız


    YanıtlaSil
  36. Hayaller corolla hayatlar corona :d

    YanıtlaSil
  37. Şu arabanın 200k küsür oldupu yerde yaşıyoz Amerika da 30k dolara Dodge Challenger alınıyo

    YanıtlaSil
  38. Ben göremedim de AWD mi RWD mi FWD mi bilen yazabilirim yanıt olarak

    YanıtlaSil
  39. 1.2 motor araba 160 bin tl şaka gibi

    YanıtlaSil
  40. hayalim peugeot 2008 bakalım bulabilecek miyim :D

    YanıtlaSil
  41. Hybrit az yakıyor hybrit motor koysunlar

    YanıtlaSil
  42. Corolla 234k yok daha neler 2 ay sonra ayrı bi 2.0 motorlu extreme bi paket daha çıkarır o da 300k olur artık. Yok aga aşar bizi zamanında Corolla ve Cresida sahibi biri olarak söylüyorum artık bunu

    YanıtlaSil
  43. Bu arabalar 30-40 bin dolara satılıyor. Bizi çok güzel öpüyorlar

    YanıtlaSil
  44. Vayy babam vayy tam bir 3.Dünya ülkesi, 200 bin liraya Corolla. Biz ölmüşüz ağlayanımız yok !.

    YanıtlaSil
  45. Tofaşın nesli tükenmeden alsam iyi olacak yoksa artan fiyatlar yüzünden araba alamıyacağım!

    YanıtlaSil
  46. tasarım trendini taklit etmek yerine toyota özgünlüğünü korumuş

    YanıtlaSil
  47. Zaten ÖTV monte ediyorlar sıfır araç alırken bunlar da 1.8 motor koyarak iyice devlete çalıştırıyorlar. Alınmaz aldırılmaz.

    YanıtlaSil
  48. Fiyatlar gayet uygun bence, 2036 da 2. Elini alırım

    YanıtlaSil
  49. 1.8in vergilerden dolayı satmayacağı belli zaten.Adamlar resmen ülkeye özel 1.2motor seçeneğini 1000seçenekle sunuyor.

    YanıtlaSil
  50. Ön farları biraz fazla itici olmuş.. Eski sevgilim makyaj yapınca da gözleri öyle oluyordu..

    YanıtlaSil
  51. en boşu lansman modeli 165.000 şaka gibi..

    YanıtlaSil
  52. Evimi satsam 2 tane 1.8 Hybrid Dream alamıyorum... Hayata bak, fiyatlara bak arkadaş yaa!

    YanıtlaSil
  53. Japon mercedes i ♥️

    YanıtlaSil
  54. İllet ettik şu Toyotanın saçma sapan motor seçeneklerinden. İnsan 1 tane 140 150 hp'lik turbolu motor koymaz mı arkadaş ya

    YanıtlaSil
  55. Fındık motor 1.2 turbo 115 HP yetersiz. Bu araca 2000 turbo GT 250 HP yakışır .


    YanıtlaSil
  56. Tipsiz sedan alacağıma bunu alırım

    YanıtlaSil
  57. bu fiyatlara alışmayın alıştırmaya çalışıyorlar

    YanıtlaSil
  58. Hatcback araçları sevmem ama bu güzel olmuş...


    YanıtlaSil
  59. Bu bildiğimiz Auris sadece motoru değişmiş



    YanıtlaSil
  60. Teneke clionun 140 bin olduğu yerde bu süper bi fiyat

    YanıtlaSil
  61. Hibritte yine kaput izolasyonunu çalmışlar mı?



    YanıtlaSil
  62. Hiç bir Toyota daha doğrusu corolla için tasarım harika demek mümkün değildi bundan 2 sene önce. Net olarak hothatch e en yakın otomobil.



    YanıtlaSil
  63. Vallaha en iyi tasarıma sahip arac


    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..