Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Avrupa'nın ilk elektrikli Çin otomobili geliyor.Ayrıca, Korona Virüsü yüzünden gecikse de yeni modelini seri üretime alacak

2017 yılında Çin'de  Samuel Fu (Kurucu / Başkan) ve Gary Gu (Kurucu / CEO) tarafından kurulan  AIWAYS AUTO,  Shangrao Kenti'nde yıllık 300.000 adet kapasiteye sahip akıllı ve dijital bir fabrikaya sahip.U5 modelini takip edecek U6ion modeli de bantlardan inmeye çok yakın.






Elektrikli crossover coupe formundaki otomobil, düz hatları yumuşak çizgilerle birleştiren tasarıma sahip sportif bir araç.






Firma, premium  otomobiller ürettiklerini , Şanghay ve Avrupa'da Ar-Ge merkezleri, Otomobilin başkenti sayılabilecek Detroit'te bir laboratuvara ve Changshu'da bir pil fabrikasına sahip olduklarını resmi internet sitesinde açıklıyor.






U6ion; LED lambalar, kapı zeminiyle aynı seviyede bulunan kapı kolları, siyah plastik kaplama ve arka spoiler, U şeklindeki direksiyonu, araç rengiyle uyumlu yan destekli koltukları, çekici dijital göstergeleriyle dikkat çekici.






U5 ise 195 beygir ve 315 Nm tork değeri veren, 4x2 ve 4x4 seçenekelri olan,  560 km menzilli bir elektrikli SUV olup Avrupa'nın ilk Çin malı (elektrikli) otomobili olacak.Kardeş model U6'nında aynı güç paketine sahip olması bekleniyor.






Aiways U5, 2019 yılında Avrupa çarpışma testleri EuroNCAP'tan 3 yıldız alarak çıkmış.Yetişkin yolcu da % 73, Çocuk yolcu da % 70, yaya da ise % 45 koruma sağlamış.




Kaynak; https://www.ai-ways.eu/
https://www.instagram.com/aiways_auto/
https://www.euroncap.com/

1 yorum:

  1. Bu elektrikli otomobilleri çok agresif yapıyorlar. Bilim kurgu filminden fırlamış gibi bu araç. Ben daha sade tasarımları seviyorum. Mesele bizim TOOG Suv çok güzel.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..