Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yeni Toyota Corolla HB kazanmayı kim istemez?Yandex işbirliği ve Toyota'nın ilk hedefi Meksika!

Kazaları en aza indirmek için Yandex ile güvenli sürüş projesini başlatan Toyota, Dünya Ralli Şampiyonası'nın Meksika Etabı'nı da  iddialı şekilde bitirmek istiyor..
Toyota, dünya genelinde olduğu gibi Türkiye’de de trafik kazalarını önleme konusunda başlattığı yeni proje ile sosyal sorumluluk yaklaşımına sürücüleri de






ortak ediyor. Toyota’nın Yandex Navigasyon işbirliği ile gerçekleştirdiği proje kapsamında güvenli sürüş ve trafik kurallarına harfiyen uyan sürücüler teşvik edilecek ve 15 Mayıs’ta bitecek projenin sonunda bir şanslı kişi, çekilişle Yeni Toyota Corolla Hatchback’in sahibi olacak.


“İnsan Hayatına” verdiği önemle bugüne kadar trafik kazalarını önleme konusunda araçlarında en yeni teknolojilere yer veren Toyota, Türkiye’de hala kanayan bir yara olmaya devam eden sürücü kaynaklı trafik kazalarını minimuma indirmeyi amaçlıyor






Toyota, meydana gelen bu kazaların yüzde 60’ının da, sürüş sırasında cep telefonu ile “konuşmaktan” kaynaklanıyor olmasından hareketle; hayati önem taşıyan bu konuya en ileri düzeyde dikkat çekmeyi amaçlıyor. Sürüş sırasında karşılaşılabilecek tehlikeli bir durum meydana geldiği esnada sürücü cep telefonu ile sıradan bir görüşme yapıyorsa yüzde 20, zihni yoran bir görüşmedeyse yüzde 29 oranında bu tehlikenin varlığını fark edemiyor. Bu da araç kullanırken cep telefonu ile konuşmanın ne kadar tehlikeli olduğunu net bir şekilde ortaya koyuyor.

Bu doğrultuda Toyota ve Yandex Navigasyon işbirliği ile düzenlenen projede sürücülerden seyir esnasında başka bir uygulamaya geçmemeleri veya uygulamayı arka planda tutmamaları isteniyor. Böylece bildirimler ve benzeri uyarılardan etkilenmeyen sürücülerin, sadece yola ve trafik kurallarına odaklanarak güvenli sürüş alışkanlığı edinmeleri hedefleniyor.

Kampanya kapsamında trafikte Yandex Navigasyonu kullananlar, ilk bilgilendirmenin ardından sürüş boyunca hız limitlerini aşmamaya dikkat edecekler.  Sürücüler, en az 15 dakika süren sürüş ile minimum 1 kilometre yol alarak çekilişe 1 kez katılım hakkı elde edecekler. Kampanyaya katılmak isteyen sürücüler, Toyota bayilerinde katılacakları test sürüşü için kayıt oluşturdukları takdirde çekiliş haklarını iki katına çıkarıp daha fazla şans elde edebilecekler. Sürücülerin 1 gün içinde en fazla 3 katılım hakkı kazanabildiği kampanyada hız limitlerine dikkat eden ve kriterleri yerine getiren sürücüler, büyük ödül olan Yeni Corolla Hatchback çekilişine katılabilecekler.

Toyota trafik kazalarını sıfıra indirme hedefi için çalışmalarını da ara vermeden sürdürürken, bu amaçla geliştirdiği kaza önleyici ve kazaların şiddetini azaltan ileri teknoloji sistemi Toyota Safety Sense'i kısa bir süre içerisinde 11 milyon araçta sunmayı başardı. İlk kez 2015 yılında kullanılmaya başlanan sistem, kazaları neredeyse sıfıra indirecek gelişmiş özellikler taşıyor.





TOYOTA GAZOO Racing Dünya Ralli Şampiyonu takımı, İsveç Rallisi zaferinin ardından 12-15 Mart tarihleri arasında Meksika Rallisi’nde mücadele edecek. 2020 Dünya Ralli Şampiyonası’na (WRC) güçlü bir başlangıç yapan Toyota, burada bir yine iddialı sonuçlar elde etmeyi hedefliyor.

İsveç Rallisi’ni kazandıktan sonra Meksika’ya Pilotlar Şampiyonası lideri olarak gelen Elfyn Evans; liderin sadece beş puan ardında yer alan beş kez Meksika Rallisi galibi Sébastien Ogier ve önceki yarışta podyuma çıkarak WRC tarihinin en genç pilotu unvanını alan Kalle Rovanperä, Yaris WRC ile yeni başarılara imza atmayı planlıyorlar.





Monte-Carlo ve İsveç Rallisi’ndeki kış koşullarının ardından Meksika Rallisi, pilotlar ve takımlar adına tamamen farklı bir atmosfer sunacak. Genel olarak sezonun en sıcak yarışlarından biri olarak, ortam sıcaklığı zaman zaman 30 °C’ye yükselirken, deniz seviyesinden 2 bin 737 metre yüksekliğe çıkan etaplarıyla aynı zamanda takvimin en yüksek rakımlı ayağı olarak öne çıkıyor. Böylesine yüksekliklerde, oksijen oranının daha az olmasıyla incelen havanın, motor güçlerini yüzde 20’ye kadar azalttığı biliniyor.

Meksika Rallisi, her zaman olduğu gibi Perşembe akşamı renkli görüntülerle Guanajuato şehrinde başlayacak ve ralli fanları araçları şehrin caddelerinde ve tünellerinde takip edecekler. Cuma günü toplam 10 etap gerçekleştirilecek ve öğleden sonra yapılacak bölümlerde yerel yarış pisti ve kısa bir cadde etabı da yer alacak. Cumartesi günü de yarış pisti ve farklı etaplar ralliye dahil edilirken ralli, Pazar günü El Brinco Güç Etabı’yla sona erecek.

Sezona harika bir başlangıç yaptıklarını ifade eden takım kaptanı Tommi Mäkinen, yeni yarışı değerlendirerek, “Bu performansı Meksika’da da sürdürmek istiyoruz. Burası yüksekliğin ve sıcaklığın araçları zorlayacak şekilde fazla olmasıyla biliniyor. Çok sıkı çalıştık ve en başıntan itibaren bu alanda kendimizi çok fazla geliştirdik. Geçen yıl bu rallide herhangi bir soğutma sorunu yaşamadık ve hızımız oldukça iyiydi. Üç aracımızla birlikte bir başka iyi sonuç elde edeceğimiz konusunda kendimize güveniyoruz”dedi.

Toyota Gazoo Racing geçtiğimiz yıl Ott Tänak ile ikinci olarak takıma ilk Meksika podyumunu getirmişti. Kris Meeke ise lastiği patlamadan önce yarışa bir süre liderlik etmişti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..