Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Beta Motosiklet, 1905 yılında kurulmuş

Beta Motor, Türkiye'de; Enduro, Trial ve Street sınıflarında toplam 11 farklı modelle yer alan bir İtalyan motosiklet markası.Beta Motor'un Türkiye Resmi Distribitörü Enduro Market olup Türkiye Enduro Şampiyonaları'nda; İzzet Kazdal, Latif Korkmaz ve Rafet Karakuş ile 2008 ile 2017 yıllarında bir çok başarıya imza atmış durumda.





Beta Motor Türkiye olarak 430 RR 4T, RR 250 2T, RR 250 2T Racing, X-TRAINER 250 2T
X-TRAINER 250 2T, ALP 4.0, Motard 125 LC, RR 50 MotardRR 50 Racing, EVO 2T,
 EVO 2T Factory ve EVO 4T modellerinin satışını gerçekleştiriyor.






 BETA 2020 Model X-Trainer 250
Tek silindir 2 zamanlı motor
Exup teknolojisi ile ayarlanabilir güç
Düşük yakıt sarfiyatı
EURO4 Standartlarına uygun
Çok pratik ve kullanışlı elektrik marşı

Kolay kullanımı sayesinde yeni başlayanların dostu
Fiyatı ise 45 500 TL (sabit kur 1 Euro, 5 TL/ Nisan 2020)






BETA ALP 4.0
Tek silindir 4 zamanlı sıvı soğutmalı 350 cc motor bloğu
Çift fren kaliperleri ile duracağı yeri iyi bilir!
Dağ gezileri ve hafif enduro için en iyisi.
Hiç bir bahane olmadan, sadece en iyi performans için üretildi.
Yenilikçi ve sofistike tasarıma sahip.




BETA 4T EVO 
Tek silindir 4 zamanlı sıvı soğutmalı motor
Kullanıcı dostu tasarım
Modern ve yenilikçi çizgiler
Son derece hafif ve kullanımı kolay

Hem profesyoneller hem yeni başlayanlar için.
Beta 4 zamanlı modelinde geliştirmeler yaptı. Artık çift buji ile performansı arttırarak gaz tepkime süresini azalttı. Aynı zamanda bu değişiklik ile birlikte yakıt yanması daha kolay ve hızlı hale getirilerek tüm sürüş koşullarında ekstra bir performans ve temiz bir sürüş vaad ediyor.
Yağ pompası büyütülerek, motor frenaj olayı minimize edildi ve performans kayıpları en aza indirildi.

Düşük devirde maksimum performans için tasarlandı.
Kalibre edilmiş yeni süspansyonlar sayesinde şok ve sönümleme en ideal hale getirildi.
Süspansiyonlar daha basit bir hale getirildi.
Dunlop lastikler standart donanımdadır.
Yeni renkleri ile artık daha modern ve daha etkili bir görünüm kazanıyor.





Beta'nın adı FIAT, ALFA ROMEO  ve IVECO gibi isim veya kurum adının baş harflerinden oluşuyor;

ENZO BIANCHI VE ARRIGO TOSI, İSİMLERİNİN BAŞ HARFLERİNİ KULLANARAK "BETA" MARKASINI OLUŞTURDU  VE  HİKAYE BAŞLADI...

Beta Motor her zaman iki tekerlekli hayatın gelişimi ve geleceği ile ilgilendi. Şirket el yapımı bisikletler üretmek için 1905 yılında Floransa'da "Società Giuseppe Bianchi" adı altında kurulmuştur. 1940'ların sonunda, İtalyan toplumunda meydana gelen değişiklikler ve motorlu taşımacılığın gelişimi ile birlikte motosiklet üretimine geçen şirket, İtalyan yaratıcılığının tipik bir örneği olan bisikletlerinden birine tek silindirli motor ve şanzıman ekledi ve ilk motosikletini üretti.





CERVO 48 piyasaya sürülen ilk modeldi, 1948' de şirket tek silindirli 48cc motorla çalışan CIGNO' yu piyasaya sürdü, Çift beşik şasesi, teleskop çatalları ve amortisörleri ile çok sportif bir görünüm kazandı.

1950'de Beta, preslenmiş çelik kiriş çatalları ve teleskopik arka şoklarla donatılmış ITAL-JAP 125'in üretimi ile daha zorlu 125cc sınıfında da yerini aldı.


1950'li yıllarda başlatılan bir başka model M.T 175 oldu. M.T 175 yarış bisikletlerinden türetilen ve 81 mph hıza ulaşabilen iki zamanlı tek silindirli bir motor kullandı, daha sonra S.V 175 adı ile turing versiyonu da geliştirildi.

Bu dönemde, sportifliğe eğilimli geniş bir yol motosikleti yelpazesi üretildi, ASTRO 98, MERCURIO 150, FOLGORE 175 ve ORIONE 200 yalnızca tek silindirli dört zamanlı pushrod motorlarıyla donatılmış bu modeller zaman için oldukça saygın bir performans sergilediler. 1960'lı yıllarda, Beta bundan sonra aralığın tamamına uyacak olan motorlarını kendi bünyesinde üretmeye başladı. Yeni modellerin geliştirilmesi ve artan rekabet ile birlikte 1950'lerin Hillclimbing, Motogiro ve Milano-Taranto yarışlarında Beta ilk başarılarını 175cc modelleriyle elde etti.





1970'li yıllarda, off-road sektörünün ortaya çıkması ile birlikte Beta daha çok off-road modellerin üretiminde uzmanlaşmaya başladı, bu uzmanlık onu her zaman mükemmel olmaya zorladı, Motocross ve Enduro'da, 1980'lerin başından beri denemler yaptı ve 2006 yılından buyana Enduro'da mükemmelliğini kanıtladı. 7 Trial Açık Dünya Şampiyonluğu, 6 Trial Kapalı Alan Dünya Şampiyonluğu, 7 Avrupa Şampiyonluğu ve 100'den fazla Dünya çapında Ulusal Şampiyonluğa imza attı.

2004 yılında Beta hem ürün gelişiminde hem de rekabet alanındaki varlığında büyük bir yatırım yaparak dört zamanlı enduro'ya döndü, bu yeni alanda Beta motosikletçilere doğal ve içgüdüsel bir sürüş tarzı yaratmak için misyonuna sadık kalmaya devam etti. Yüksek teknik ve spor odaklılık motosikletlerin DNA'sı olabilir, ancak yine de en iyi hissi vermeye ve maksimum eğlenceyi sunmaya ihtiyaç duyuyorlar.






2004'te Beta, Denemeye adanmış ve özel olarak tasarlanmış ilk dört zamanlı motor sunarken, ürün yelpazesini genişletiyor ve markası sporla eş anlamlı hale geliyordu.

2010 yılı, Beta'nın tarihindeki bir kilometre taşını temsil ediyor: 4 zamanlı motorun Enduro'nun doğuşu, bu süreç Beta'nın tamamen bağımsız bir yapıya kavuşmasına ve pazardaki varlığını aşamalı olarak arttırmasını sağladı.


Kaynak, www.betamotorturkiye.com

1 yorum:

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..