Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

TOSB İnovasyon Merkezi ve İTÜNOVA TTO, Koronavirüs sürecinde evde daha çok vakit geçirilen bugünlerde Teknoloji Transferi Online Seminerleri – PİTSTOP Programını hayata geçirdi

İTÜ’nün uzaktan eğitim altyapısının kullanıldığı seminerlerde İTÜ’lü akademisyenlerin verdiği destekle şimdiye kadar 6 seminer gerçekleştirilerek 2 bin 400’e yakın katılımcıya erişildi. Seminerlerde, Korona Günlerinde Tedarik Zinciri Yönetimi’nden Bulut Tabanlı Yapay Zeka Veri Teknolojileri’ne İSTKA Proje Yazımı’ndan Big Data eğitimine kadar birçok farklı konu ele alınıyor.






İstanbul Teknik Üniversitesi’nin teknoloji transfer ara yüzü olarak hizmet vermek amacıyla kurulan İTÜNOVA TTO, TOSB (Otomotiv Yan Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi) İnovasyon Merkezi iş birliği ile gerçekleştirdiği teknoloji transferi online seminerlerine devam ediyor. Korona Günlerinde Tedarik Zinciri Yönetimi’nden Bulut Tabanlı Yapay Zeka Veri Teknolojileri’ne İSTKA Proje Yazımı’ndan Big Data eğitimine kadar birçok farklı konuyu ele alan seminer serisi ve gerçekleştirilen işbirliği kapsamında TOSB İnovasyondan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Burhanoğlu, “TOSB ve İTÜNOVA TTO iş birliğiyle Teknoloji Transferi Online Seminerleri – PİTSTOP Programı’nı hayata geçirdik. İçinde bulunduğumuz bu dönemde sektörümüzün dijital dönüşümüne yönelik çözüm önerileri sunmaya devam ediyoruz. Özellikle İTÜ’lü akademisyenlerin bilgi birikimlerini paylaşmaları ve sektöre yönelik faydalar sağlamaları bizim için çok önemli. TOSB İnovasyon Merkezi olarak bu gibi yeni işbirlikleriyle hayata geçirdiğimiz yeni projelerle ülkemizin, sektörümüzün geleceğine hizmet etmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.




İTÜNOVA TTO Genel Müdürü Ekrem Özcan, “İTÜNOVA TTO ile TOSB İnovasyon Merkezi’nin bir yerde hedefleri örtüşüyor: Teknolojinin Sanayiye Transferi. Bu örnek iş birliğiyle PİTSTOP Programı’nı hayata geçirmiş olduk. Salı ve cumalar olmak üzere, haftada iki gün online seminerler düzenliyoruz. Seminerlere ilgi oldukça iyi; 6 seminere 2 bin 400’e yakın kişi katıldı. Bu programı TOSB İnovasyon Merkezi ile iş birliğiyle sürdürmeye devam edeceğiz. İTÜ’deki akademisyenlerimize bilgi birikimlerini paylaştıkları için teşekkürlerimizi iletiyorum” dedi.

Önümüzdeki seminerleri takip etmek ve detaylı bilgi için; http://www.itunovatto.com.tr/tr/etkinlikler


İTÜNOVA TTO Hakkında
İstanbul Teknik Üniversitesi’nin teknoloji transfer ara yüzü olarak hizmet vermek amacıyla kurulan İTÜNOVA Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) ‘bilgi’yi sanayi ile buluşturmayı ve ticarileştirmeyi hedeflemektedir. İTÜ’de geliştirilen akademik çalışmaları ve yeni teknolojileri, sanayinin ihtiyaçlarını karşılamak ve ülkemizin ulusal kalkınmasına katma değer sağlamak amacıyla sanayiye sunmaktadır. Kuruluşundan bu yana oldukça önemli başarılara imza atan İTÜNOVA TTO, 200’ün üzerinden patent ve 600’ün üzerinde proje hayata geçirmiştir.

TOSB İnovasyon Merkezi Hakkında
TOSB İnovasyon Merkezi; başta TOSB’daki firmalar olmak üzere otomotiv sektöründeki firmalarımızın yeni teknolojileri hızlı bir şekilde deneyimlemesi adına ortam sunmak, başarılı startuplar ile bir araya getirerek startupları otomotiv sektörüne kazandırmak, otomotivdeki dönüşüme liderlik etmek, sektörde ve girişimcilik ekosisteminde ‘akıllı para’nın gelişimini sağlamak amacıyla TOSB ‘da kurulmuştur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..