Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Türkiye'nin Uçan Otomobili; DROJET

2019 TEKNOFEST'te yarışan projelerden biri olan DROJET, bir uçak gibi kanatlara, helikopter gibi pervanelere, otomobil gibi bir kabine ve tekerleklere sahip geleceğin en modern ulaşım araçlarından biri olmaya aday.






Proje, İlker Yasin Yiğit adına 2019 yılında tescil edilmiş.İstanbul Hava Limanı'nın faaliyete geçmesiyle kapanan Atatürk Hava Alanı'nda gerçekleştirilen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nde Uçan Araba Tasarım Yarışması'nda  finale kalan projelerden biriydi.





Proje ve tasarımın sahibi  İlker Yasin Yiğit, DROJET ile" Dünyada uçan teknoloji yarışında artık Türkiye olarak bizde varız..."  diyor..





Akıcı ve modern çizgilerdeki aracın kanatları kara yolunda ki  sürüşte katlı durumda bulunuyor.Her iki kanadın ucunda birer rotor, arka kanatların ortasında ise gidişi hızlandıran , kanatlardaki rotorlara dik üçüncü bir pervane yer alıyor.




Aslında bu araç, küçük bir  çalışmayla denizde de çok rahat yol alabilir!





Drojet'in  uzunluğu 522 mm, yüksekliği 210 mm, eni ise 169 mm.Drojet, benzinli ve elektrik motoruyla beraber yola çıkıyor.




Kanatlar arkadan öne açılırken pervane ise yine iki parça olarak üst üste duruyor Dikey kalkışta pervaneler tam açılarak en son halin alıyor.Yatay uçuşta kanatlardaki pervaneler öne doğru 90 derece eğiliyor.




Benzinli  motor arkada, elektrikli motor ön tekerlerlerin arasında , bataryalar ise ön ve arka tekerleklerin arasında tabanda konumlanmış durumda.



Kaynak; Türk Patent ve Marka Kurumu
https://www.teknofest.org/takim-detay-71.html
https://tr.linkedin.com/in/fikirkocu
https://www.youtube.com/channel/UCJOOrIlOXXyHIjBz1N99unQ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..