Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Bazı otomobiller üretimden kalkıyor, firmalar işçi çıkarıp fabrika kapatmayı hedefliyor..

Sedanlar, minivanların imalattan çekilmesi, fabrikaların azaltılması zaten son yıllarda hep konuşuluyordu ama son ekonomik sıkıntıların yanında Covid19, bu süreci hızlandırdı.Avrupa'nın, Amerika'nın önemli şirketleri bunları planlarken diğerlerini de tahmin etmek çok zor değil!





Ford Fusion ve ikizi Lincoln MKZ, Temmuz 2020 itibarıyla bantlara veda edecek.Veda sonrası Lincoln'un ürün gamında sedan olarak  sadece Continental kalıyor ancak onun da yakın zamanda bitirilmesi bekleniyor.Aynı şekilde Ford markası da, Fusion'dan sonra Amerika Birleşik Devletleri'ne yönelik olarak bir sedanı olmayacak.





 Alman devi BMW'nin  7 Serisi (M 760i)  otomobillerinde kullandığı  V12 
 (601 beygir) motorun emisyon değerleri nedeniyle üretiminin ( 1 yıl kadar sonra)  sonlanacağı konuşuluyordu.Rakip Mercedes Benz'inde  gelecek nesil S Serisi araçlarında V12 motorun olmayacağı belirtilirken son haberlere göre BMW'bin V12 motoru, 2023'e kadar kullanımda olacak!

BMC, Dakar'da Yarıştı






Renault - Nissan - Mitsubishi İttifakı'nın yeni kararları sonrası Avrupa'da Nissan armalı SUV Serisi araçların satışı devam ederken GT-R ve 370 Z gibi modelleri hatta Navara'nın artık pazara sunulmayacağı ve hatta Renault amblemli Talisman, Scenic ve Espace modellerinin de yolun sonuna geldiği  düşünülüyor.


Renault-Nissan-Mitsubishi İttifakı markalarından, hangisinin kapanma riski var?


Bunu destekleyen son bilgi ise Fransa Ekonomi Bakanı'nın, Renault'nun Korona salgını sebebiyle ciddi mali sorunlarla boğuştuğu ve
kepenklerini indirebileceği yönünde ki açıklamalar oldu.Ancak bu biraz abartılmış bir fikir veya koskoca dünya devini desteklemek için bir kamuoyu oluşturulması planının bir parçası olabilir.Bilirsiniz, siyasetçiler doğru-yalan-yanlış her şey konuşurlar ve sanırlar ki onların böyle bir hakkı vardır!!! Renault kapanırsa dünyada hayat kalmaz her halde.Koskoca 
AB ülkesinde durum bu yöne gidiyorsa yaşadığımız coğrafyada ki bireyleri düşünmeyi bırakın Afrika ve Asya da ki fakir ülkeler ne yapacak.






Yeni haber ise Japonya'dan, Nissan’ın dünya genelinde  özellikle Avrupa gibi gelişmiş bölgelerde bulunan 20,000 kişiyi işten çıkarmayı planladığına dair.Kaynak ise Japonya haber ajansı Kyodo.


Yeni Nissan Kicks e-POWER; Sıradışı Bir Hibrit, Farklı Bir SUV



Kaynak;https://www.dunya.com/
http://www.motor1.com
https://www.topgear.com/
https://www.bmwblog.com/
 http://www.ford.com/
https://www.lincoln.com/
https://www.renault.fr/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..