Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

En Yeni Elektrikli Otomobiller

Dizelin inişi, elektrik motorlu araçların çıkışını hızlandırırken yeni araç haberlerine sıkça rastlıyoruz.Bu konuda en çok hareketi Çin'de görüyoruz.En çok elektrikli aracı imal eden ülkelerden biri Çin'dir.En yeni araçlarda oradan.






Xpeng adlı firma, G3 adlı SUV modelinden sonra Tesla Model 3'e rakip olarak P7 adında bir sedanı hazırlarken ArcFox firmasının en yeni aracıda ECF adlı SUV oldu.





Xpeng P7,  bir şarjla 840 km yol gidiyor, 0 km den 100 km sürata 4,3 saniyede çıkabiliyor.Otomobil, arkadan ve dört tekerden çekiş, tek veya iki elektrik motoru seçeneklerinin yanında 3. seviye otonom sürüş sistemine de sahip.




P7'nin aerodinamik katsayısı 0.236 olarak bildirilmiş.Araç; büyük tekerlekleri, zemine gömülmüş  kapı kolları, köşelere uzanan ince lambaları ve dijital göstergeleriyle dikkat çekici.




İkinci araç ise ArcFox Alpha-T.Proje aşamasındaki adı ECF idi.Artık araçlarda ince çizgi şeklinde LED lamlar moda,Yeni moda ise P7 Sedanda da bahsedilen zemin içi kapı kolları!Alpha-T de kapı kolları aynı şekilde.




ArcFox'un SUV'u , 218 beygirlik çift elektrikli motora sahip.Tork  değeri 360 Nm.





650 km menzil sunan Alpha'nın bir şarjla gittiği mesafe  653 km.Bataryası da 96.3 kWh kapasiteye sahip.Aracın gelişiminde yer alan paydaşlar arasında  BAIC ve Magna markaları da yer alıyor.







http://en.arcfox.cn/
https://en.xiaopeng.com/
https://www.autoweek.nl/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..