Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Kia Rio;Yenilendi, Tanıtıldı, Hibriti de Var

Türkiye'de de imal edilen Hyundai i20'nin ikizi Kia Rio; LED lambaları, yeni sis farları, makyajlı yeni ön yüzü, daha genişçe tamponu, yeni renkleri ve en önemlisi yepyeni 1000 cc hacimli hafif hibrit motoruyla dikkat çekiyor.





3 silindirli motor, emisyon değerlerini % 8 oranında düşürüyor.Yılın sonlarına doğru satışa sunulması beklenen Rio,100 ve 120 beygir seçeneklerine sahip olmakla beraber akıllı manuel vitesi de alıcılara sunuyor.Yeni şanzıman sistemi çevreye daha az salınım verirken daha verimli bir sürüş sağlıyor.





Yenilenen Rio'da bulunan teknolojilerden bazıları; kör nokta uyarısı, araç ve yaya tanıma sistemi, şeritten ayrılmayı engelleme sistemi, sürücü dikkatini denetleme sistemi, çarpışma önleme sistemi..Ayrıca sürücü ve isteğe bağlı ön yolcu koltuğu yüksekliği ayarlanabilme özelliği de  bulunuyor.




Kia Rio, güncel olarak Güney Kore, Meksika, Çin ve Cezayir'de imal ediliyor.Kardeş i20 Türkiye'de zaten üretiliyorken Rio'da rahatlıkla Made in Kocaeli olarak bantlardan inebilir!






Teknik Özellikler

Hafif Hibrid ElektrikliTaşıt (MHEV) 1.0 L, 100 PS (99 HP) - 120 PS (118 HP), 200 Nm
1.0 L (T-GDi (Turboşarjlı Benzinli Doğrudan Enjeksiyon) 100 PS (99 HP) 
1.2 L 84 PS    ( Doğal Emiş) 84 PS (83 HP)



Yeni Hyundai i20, 2 motorla beraber 3 şanzıman seçeneği sunuyor; 100 ve 120 beygirlik 1000 cc T-GDi ve 84 beygirlik 1200 cc MPi




Kaynak, https://www.carscoops.com/
www. http://www.kia.com/
http://www.motor1.com
https://en.wikipedia.org/wiki/Kia_Rio

13 yorum:

  1. ALLAH devletimizden razı olsun. Eskiden boyle tekonloji haberler nerdeydi artik biz uretir olduk ALLAH in izniyle. ALLAH devletimize zeval vermesin insALLAH ben frankfurtta yaziyorum bu leş ülkeyi çektiğimiz yaşam savaşını ancak bir baska gurbetci anlayabilir. Bakıyorum halen avrupa sevdasidir gidiyor. Bana 4562 euro veriyorlar kira en dusun 3000 euro kaldi cebe 1500 euro. Market et 30euro 240 birim para ediyor sadece et 240 birim kaldi 1250 euro internet en ucuz 100 euro ulasim zaten felaket. İnsanlar sürünüyor burada gordugunuz gibi degil hiç. Aclik savasi var ister inanaisterinanma. Davilun sesu usaktan guzelgellir. Korona iyice bitirdi avrupayi. Ben keske sansim olss turkiye yasasam Ama tum duzeni kurduk artik Gelemeyiz Ben zamanimda asgari ucret 380 liraydi simdi 2400 lerde ve asgari ucret alan kalmadi mas ALLAH. Hayla zirliyorsunuz alim gucu diye. Siz bir kg ete 250 birim bir domatese 5 euru para vermemissiniz hic anlasilan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Almanya'da ki kira fiyatlarına dair 2019 Aralık ve 2017 tarihli bağlantılar

      https://medium.com/almanyada-hayat/7-almanyada-eyaletlere-g%C3%B6re-maa%C5%9Flar-ve-ev-kiralar%C4%B1-b32a2ae98e65

      https://www.emlaksayfasi.com.tr/guncel/almanyada-ev-kiralari-h37036.html

      https://hayatveseyahat.com/almanya-vs-turkiye-market-fiyatlari/
      alış verş Türkiye -Almanya karşılaştırmaları


      Sil
  2. Polo ya benzettim sanki. ;)

    YanıtlaSil
  3. Aslında çok derli toplu bir tasarımı var, iç dizaynı da öyle. Yeni KIA'lar benim çok hoşuma gidiyor. Tabi bize binmek haram yine ancak 15 sene sonra falan binebiliriz.

    YanıtlaSil
  4. Makyajsızını alamadık mı makyajlısını alalım.

    YanıtlaSil
  5. Millet yeni logoyu beğenmemiş olacakki eski logo ile devam ediliyor.

    YanıtlaSil
  6. Hyundai i20 ye benziyor daha çok.Zira ikizi :)
    bence ekonomi için güzel bir araç..

    YanıtlaSil
  7. Şahtı şahbaz olmuş

    YanıtlaSil
  8. Kia 2012 den sonra çok kaliteli ve estetik açıdan karizmatik araçlar üretiyor bu araçlara verilen paralarla diğer araçların boş modelleri alınıyor rio b segmenti olarak rakiplerinden büyük cüsseli inşallah yine piyasaya göre uygun fiyatlı gelir

    YanıtlaSil
  9. Eeee bu araba olmuş. Çok iyi yaaa

    YanıtlaSil
  10. Ben değişim göremedeim :))

    YanıtlaSil
  11. Umarım Dizel Motor lunun Otomatik Vitesli sini yapmış lardır

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..