Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yerli Motor Ecotorq, Ford'tan Sonra ilk Kez Otokar'ın Otobüslerinde Kullanılıyor

Türk mühendislerce geliştirilen yerli motor Ecotorq; Cargo ve F-Max kamyon/çekicilerden sonra deniz araçları ve jeneratörlerde de kullanılmaya başlandı.Sözcü Gazetesi'nden Emre  Özpeynirci'nin haberine göre Ford Otosan imzalı motorları  Otokar'ın ürettiği şehir içi otobüslerde de göreceğiz. Artık, Alman Deutz ve Amerikan Cummins markalı motorların yerinde Ford Otosan Ecotorq olacak.





Farklı boyut ve yapılarda Kent, Doruk ve  Sultan modelleriyle otobüs ve midibüs imal eden Otokar, araçlarında güncel olarak 
367 (Kent K),
300,  320 (Kent),
205 (Doruk, Sultan) beygirlik motorlar kullanıyor.


yeni yerli motor tanıtıldı.



Otosan'ın imal ettiği motorlar ise  sırasıyla 250, 330, 350, 420, 480 ve 500 beygir güce sahip.En yüksek güçler Ford F-Max ve Cargo çekicilerde kullanılıyor.Muhtemelen 250 ile 350 beygir arası motorlar Otokar'ın araçlarında kullanılacak.




Diğer taraftan, Otokar ve Ford Otosan Koç Grubu şirketlerden ikisi.Otosan imali motorlar belki yıllar önce  Koç Grubu'nda yer alan Karsan araçlarında da görmek mümkün olabilir!






Kaynak/bilgi; https://www.sozcu.com.tr/2020/otomotiv/turkiyede-gelistirilip-uretilen-ecotorq-sehir-ici-otobuslere-de-giriyor-5812061/
www.otokar.com.tr
https://www.fordtrucks.com.tr/
https://www.teksan.com/tr/filter/115/50/na/FORD/
https://www.otometre.com/2018/06/100-yerli-deniz-motoru-otosan-arthor-ve.html
https://www.yatvitrini.com/ford-otosandan-yepyeni-bir-motor-ecotorq-marine?pageID=128

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..