Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Hyundai'den Hidrojenli HDC-6 NEPTUNE ve FCEV NEXO

 Hyundai Motor Company, hidrojen ve mobilite çözümlerini geçtiğimiz günlerde Güney Kore'deki H2Mobility + Energy Show 2020 Fuarı'nda sergiledi.. HDC-6 NEPTUNE Concept, hidrojenle çalışan Sınıf 8 ağır hizmet kamyon; mobil yakıt hücresi jeneratörü; akıllı mobilite eko sistemini  ziyaretçilere gösterdi.





Hyundai, şirketin sıfır karbon emisyonlu yakıt hücreli kamyon vizyonunu somutlaştıran ve sektördeki çevre dostu ticari araçlara geçişte öncülük eden HDC-6 NEPTUNE ile hidrojen  ticari araç pazarlarında liderliği hedefliyor.





Açılıştaki H2 Mobility + Energy Show, hidrojen üretiminden depolamaya, nakliye ve hareketliliğe kadar küresel hidrojen endüstrisi eko sistemine kapsamlı bir bakış sunan Hyundai Motor, devlet yetkilileri ve endüstri uzmanları ile etkileşimler yoluyla yakıt hücresi sistemleri için iş fırsatları ve talep oluşturmayı planlayarak şirketin hidrojen hareketliliği liderliğini güçlendirmesini sağlamak istiyor.





HDC-6 NEPTUNE Konseptinin ana tasarım ilhamlarından biri, New York'un 20. yüzyılın en büyük teknolojik gelişmelerinden biri olan 1930'ların ikonik  demiryolu trenleri oldu. HDC-6 NEPTUNE, hidrojenle çalışan elektrikli kamyon için tamamen benzersiz bir çerçeve 


Yerli Hyundai, i10 modelinin sportif versiyonu N Line’ın üretimine İzmit’teki tesislerinde başladı; 1.0 litre, turbo, 100 beygir..


oluşturmak için pürüzsüz ve yuvarlak bir ön tasarıma sahip sağlam bir yapıdan oluşuyor.  Hyundai, önümüzdeki üç ila dört yıl içinde ağır hizmet kamyonları için optimize edilmiş yüksek dayanıklılık ve güce sahip gelişmiş bir yakıt hücresi sistemi geliştirerek HDC-6 NEPTUNE'u piyasaya sürmeyi planlıyor.






Hyundai aynı zamanda etkinlikte mobil yakıt hücresi jeneratörünü de sunarak yakıt hücresi sistemlerinin çeşitli endüstrilere kullanımını arttırmayı vaat ediyor. Hyundai'nin mobil yakıt hücresi jeneratörü, dünyanın ilk özel yakıt hücresi elektrikli aracı (FCEV) NEXO'da kullanılan ve maksimum 160 kW güç üreten iki yakıt hücresi yığınını kullanıyor. Bol güç, 


İzmir Araba Kiralama Rehberi!


jeneratörün iki EV'yi aynı anda şarj etmek veya elektrikli otobüsler ve kamyonlar gibi çeşitli uygulamalar için kullanılmasına izin verir. Mobil yakıt hücresi jeneratörü dizel jeneratörlere temiz bir alternatif olarak şekilleniyor.






Tek bir şarjla 609 km menzile sahip endüstri lideri FCEV NEXO da etkinlikte yer aldı. 2018'de başlatılan NEXO, 2019'da satılan yaklaşık 5.000 adet satış kaydetti ve küresel FCEV satışlarına liderlik etti.






Hyundai, yakıt hücresi araçları tedarik ederek, daha fazla hidrojen şarj istasyonu inşa ederek ve yakıt hücresi sistemlerinin çeşitli endüstrilere uygulanmasını genişleterek küresel hidrojen ekonomisini kurmak ve canlandırmak için kamu ve özel sektörde yurt içinde ve küresel olarak çok çeşitli kuruluşlarla işbirliğini en üst düzeye taşımak istiyor..





Yeni Lada Niva, Eski Chevrolet Niva, VAZ 2123



Kaynak, https://www.hyundai.com/
https://www.hyundai.news/
https://hyundai-hm.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..