Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Son Sedan; Lincoln Continental

Amerikan'ın lüks markalarından Lincoln,  son sedanını uğurluyor..SUV ve Crossover fırtınası  Lincoln Continental'in de ipini çekti.Temmuz ayıyla bantlara veda eden MKZ modelinden sonra  ürün gamında kalan son sedan Continental'de 2020 yılının sonlarında tarih olacak.





Bir Ford markası olan Lincoln an itibarıyla Navigator, Aviator, MKZ, Corsair , Nautilus. ve Continental modellerinin satışını yapıyor..2021 yılında Lincoln güncel olarak dört modelin imalini ve satışını gerçekleştirecek; Navigator, Aviator,  Corsair ve Nautilus.





Lincoln2019'da toplam 1845 adet Continental satabildi.Aynı dönemde Navigator'un satışı ise Continental'in üç katına yakındı.





İlk kez 1939 yılında imal edilen Continental, büyük sınıf lüks otomobil sınıfında yer alırken 1982 ile 1987 yıllarında ise orta sınıf lüks otomobil olarak Kuzey Amerika yollarına çıktı.






Lincoln Continental'in standart modeli 46 305 Dolar'dan satılıyor, ABD de.Onuncu ve son nesil olarak satılan model Michiga'da Flat Rock Tesislerinde ilk kez 2016 yılında bantlara merhaba dedi.





Continental, bantlara veda eden Ford Fusion ve Lincoln MKZ ile aynı altyapıya sahip.
Araçta  üçü de V6 silindirli olmak üzere  3.0 litre (400 beygir), 2.7 litre (335 beygir),  3.7 litre (305 beygir) toplam 3 farklı motor kullanılıyor.4x2 nin yanında 4x4 seçeneği de var.




Dünyanın en çok satan 1100 otomobili




Kaynak, Lincoln.com
https://media.ford.com/
Wikipedia.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..