Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Sıradışı yerli motor projesi; Hisar

Az yer kaplıyor, maliyeti düşük ve kullandığı yakıtta çok hesaplı olan bu motor projesi Giresun Üniversitesi'nde çalışan Fatih Burçin Gürarslan tarafından geliştirildi.Motor, tork ve düşük sürtünme değeri konusunda da çok iyi.





Giresun Üniversitesi Şebinkarahisar Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi
Fatih Burçin Gürarslan'ın  Hisar Dairesel Motor adlı bu projesi hayata geçmesi durumunda belki de ülkemiz adına olduğu kadar ulaşım ve sanayi adına da büyük bir yenilik ve gelişme olacak.




Türk Patent ve Marka Kurumu'ndan patenti alınan projede , göründüğü kadarıyla tek sıkıntı mali açıdan  motorun üretime alınamaması.Yani, babayiğitler ve devletimiz bu girişime kayıtsız kalmamalılar!






Hisar Dairesel Motor Projesi, klasik motorlardan çok farklı, Rotary ve Wankel adlı dairesel motorlardan da apayrı bir tasarım ve işleyişe sahip.







"  DAİRESEL PİSTONLU DAİRESEL MOTORDairesel çalışan ve günümüz motorlarının yaklaşık 1/10 u boyutunda (aynı hacimdeki motorlara göre), maliyeti düşük, Torku yüksek, yakıt sarfiyatı az olan, içten yanmalı motor projesi.  "






Yıllar önce adını vermek istemeyen bir takipçimiz, dairesel motor konusunda çalışmalar yaptığını üniversitelerle görüştüğü, olumlu karşılandığı fakat destek alamadığını yazmıştı.O çalışmadan bir görüntü. 





TOGG, güzel bir proje sonuna kadar başarılı olmasını istiyoruz..Ama, ülkemizde bir çok otomobil ve bu yazıda bahsedildiği gibi motor konusunda da  çalışmalar desteklenmeli.Devrim, HSG,Nuri Demirağ ve diğer uçak fabrikalarının sonu gibi olmamalı artık yerli girişimler..


Kaynaklar; https://www.giresun.edu.tr/tr/news-detail/ogr-gor-fatih-burcin-gurarslanin-buyuk-basarisi/1607
https://www.youtube.com/channel/UCBP10IH02L3m5uMWZVEyUFA/featured
https://www.youtube.com/channel/UCBP10IH02L3m5uMWZVEyUFA
http://www.itunovatto.com.tr/tr/etkinlikler/patica-patent-ticarilestirme-programi_9197
https://www.otometre.com/2009/05/dairesel-calisan-motor-projesi.html

1 yorum:

  1. Güzel bir projeye benziyor. İçten yanmalı motora sahip küçük araçlar için olabilir. Togg elektrikli motora sahip olacak. İçten yanmalı motorlar özellikle 2030 lardan sonra yasaklanacak. Devir artık elektrik motorlarının devri. Togg için almanlardan alacağımız elektrik motorunu Türkiye de nasıl üretiriz onu planlasak daha karlı olur diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..