Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Volkswagen'in Türkiye'deki otomobil fabrikası kurulmadan kapandı!!!

Uzun yıllardır Türkiye de otomobil imal etmesi istenen,  beklenen, geçtiğimiz yıllarda şirketini kuran ve Ege'de fabrika yerini netleştiren dünya devi Volkswagen Grubu, Korona'nında etkisiyle fabrika hikayesini ne yazık ki olumsuz şekilde sonlandırdı.








İlk etapta D segmentinin önemli oyuncusu Volkswagen Passat ve ikizi Skoda SuperB modellerinin imal edilmesi planlanıyordu.Ancak bu üretim, son alınan kararla
(Almanya kaynaklı automobilwoche.de sitesine göre) Slovakta'da ki markaya ait   Bratislava Tesisleri nde gerçekleştirilecek.






Ülkemizde  (1970'ler) kısa bir süre ve az sayıda kamyonetleri imal edilen markanın otomobili Türkiye de üretilmeyecek ama Ford -VW işbrliği çerçevesinde Transporter, Amorok, Crafter ve Caddy modellerinden bir veya birkaçı Otosan fabrikaları'nda imal edielcek.Tabii ki son anda bir değişiklik veya gelişme olmazsa.


En ucuz Volkswagen, Bresilia idi bir zaman!







Yerli Passat, SuperB girişimi zaten bir süre duraklatılmıştı.Şu pandemi bitip normal hayata dönülürse (yıl sonuna kadar) belki tekrar Ege'de yeni fabrika akla gelebilir!


Yerli D Segmenti Otomobil mi Geliyor? Sonata, Passat, Mondeo, Avensis olabilir mi?



Kaynak;  https://www.automobilwoche.de/

https://tr.motor1.com/news/431698/volkswagen-turkiye-fabrikasindan-vazgecti/
www.automobilwoche.de/article/20200701/BCONLINE/200709992/1276/rueckschlag-fuer-erdogan-volkswagen-baut-kein-neues-auto-werk-in-der-tuerkei
https://twitter.com/eozpeynirci/status/1278264170048294912

28 yorum:

  1. uyusturucu kartellerinin her gün 10 tane polis oldurdugu meksikada fabrikasi olan vw Turkiye icin kaygi duymus. Bu is icin devlet nezinde gorusmeler yapıldı alanlar tahsis edildi sirket kuruldu. Devletin ozellikle volkswagene yaptirim uygulamasi sart

    YanıtlaSil
  2. volkswagen'in emisyon skandalından sonra adeta beli kırıldı. bunu niye kimse dikkate almıyor? hemen milli değerlere sarılarak, alman markayı kötülemeye çalışıyoruz. buna gerek yok. her yatırım maasraflıdır ve kar amacı güder. volkswagen'in şu an durumu biraz farklı. baston kullanmaya başladı.

    YanıtlaSil
  3. Ülkede birşeyde yolunda gitsin ya, her geçen gün daha kötüye gidiyor herşey

    YanıtlaSil
  4. Hiçbir zaman kurmayacaklardı. Covid bahane oldu.

    YanıtlaSil
  5. Tamam be ağladınız be kurmayın tamam istemez ne naz yaptılar ya

    YanıtlaSil
  6. Togg togga yeteriz. 20-24-26-29-31

    YanıtlaSil
  7. herkes ile kavga ediyoruz,dostumuz ülke kalmadı, içeride muhalif ve gazetecilerle doldurduk. Sosyal medyayı kapatmakla tehdit ediyoruz sonra da turist göndermiyorlar ve yatırım gelmesi için milyonlarca rüşvet veriyoruz ona rağmen gelmiyorlar. Bir şeyler yanlış gidiyor bu ülkede. Hemde çok yanlış gidiyor.

    YanıtlaSil
  8. yani buraya yatırım yapsalardı bu araçlar kontrol edilmeyecek miydi? ülkede herşeyin suyu çıktı. insan hayatının değeri vardı eskiden. artık oda yok. ayrıca sermaye din, milliyet dinlemez. başka yerde çıkarı fazla olunca kaçar gider. bunlarda daha yağlı bir yer bulmuşlardır. ayrıca bu kadar dengesiz ekonomi politikalarının olduğu yerde işte yapmak istemiyorlar.

    YanıtlaSil
  9. bize de hileli araç sattılar. tüm dünyaya tazminat ödüyor. bize de ödesin alamanlar.

    YanıtlaSil
  10. şaşırdık mı hayır?

    emisyon sahtekarlığı nedeniyle dünyayı ve kullanıcısını aldatıp çevreyi katleden,

    dsg, turbo arızalarıyla müşterisini servise mahkum eden,

    milleti keriz yerine koyup boş donanımlı arabalarını mercedes'ten pahalı satan,

    Türkiye'de çok satıldığı halde önce söz verip sonra bir takım bahaneler uyduran,

    bir firmadan ne bekliyordunuz ki?

    devletin yerinde olsam Türkiye dışında üretilen araçlara ek vergi getiririm.

    YanıtlaSil
  11. Bir euro 7,67 lira yapıyor. Böyle bir fırsatı niye kaçırsın ki? Daha fazla teşvik için belki son kozlarını oynuyorlardır.

    YanıtlaSil
  12. pandemide normal işler bunlar sonra açar ama nerde bilinmez

    YanıtlaSil
  13. arkadaşlar bu durum ülkemizde değil vw tüm dünyada fabrika yatırımlarını iptal etti. lütfen haberlere başlık atarken dikkat edelim. konu siyasi meseleye dönüyor.

    YanıtlaSil
  14. Gelmişler yine "kendi kaybeder, yok Almanya bizi kıskanıyor"cular.



    Arkadaşlar uyanın artık, kimse hukukun, ekonomiye güvenin olmadığı yere değil yatırım yapmak kuruş para sokmaz. Ekonomi güven işidir, tek bir kişinin kafasına göre üniversite kapattığı yere yatırım yaparken iki kere düşünür. Korona, morona bahane. Adamlar koronadan önce de eh geliyordur, eh gelecek diye diye kaç ay oyaladılar.



    Buna en çok tepki veren kesimin de varını yoğunu Bazzat'a, Golf'e basması da ne bileyim

    YanıtlaSil
  15. Ege de makine mühendisliği okuyorum burası bizim umudumuzdu.Artık Kpss'ye hazırlanacağız el mecbur.

    YanıtlaSil
  16. Bu gibi şirketler 1 2 yıllık planlama ile iş yapmaz. Dönemlik küresel olaylar kolayına da etkilemez.



    Korona evet belli bir etki yapmış olabilir ama bunun etkisi en fazla 1 veya 1.5 sene daha sürer. Ki sonrasında da zaten düşmüş olan üretim yüzünden talep patlaması olur. B8z şu an onu yaşıyoruz. Talep var üretim az 6 ay 1 yıl opsiyonlar donuyor sıfır araçlarda. Yani belli bir etkisi olsa da geçici ve sonrasında kolayca eski halini alacak.



    Böyle bakınca söylenenin sadece bahane olduğu, esas nedenin de siyasi olduğu aşikar.

    YanıtlaSil
  17. Arkadaşlar durumu incelerlerse en başından beri volkswagen in bu yatırımının siyasi olduğu aslında Türkiye ye hiç gelmek istemediklerini anlarlar. Hatırlarsanız Suriye operasyonunu bile bahane etmişlerdi. İyi Alman bir otomotiv üreticisi neden Türkiye nin güney komşuları ile arasındaki siyasi olayları eleştirir olaya müdahil olur? Buradan bile bunların derdi anlaşılabilir.
    Sopanın ucundaki havuç misali akılları sıra Türkiye nin iç işlerine müdahil olmaya çalıştılar. Şimdi de arkadaşın dediği gibi korona yı bahane edip vazgeçtiler ki en başından beri zaten gelme gibi bir dertleri yoktu!
    Bu yüzden yerli otomobil diyoruz işte. Yüksek adetlerde otomobil üretilmeli. Sadece Türkiye de yerli otomobil kullanılmamalı bu yerli otomobil yüksek adetlerde kaliteli olarak üretilip Avrupalıların pazarlarına da ortak olunmalı. Bunlara en büyük ceza ekonomik olarak bunları zayıflatmaktır.
    Yaptıklarının karşılığı olduğu ancak böyle gösterilebilir bunlara!

    YanıtlaSil
  18. almanlar hep bizi körlüyor bize ambargo uyguluyor turizmde de aynı bizde alman malı hayranıyız halbuki otomobilde sorunsuzluk japon da ikinci elde güven

    YanıtlaSil
  19. sen ülkenin yönünü batıdan koparırsan batıda seni dışlar... adamların zaten yeterince üretimi koronaya rağmen sağlıklı ekonomileri var ab sınırları dışına yatırım yapmaları zaten işlerine gelmiyorken birde bizim gibi ortadoğulu olma yolunda ilerleyen bir ülkeye neden yatırım yapsınlar.. arabaları zaten takır takır satılıyor millet sıra bekliyor otomotivin dışında almanyaya bir çok konudada bağımlıyız öyle gerçekten ses yükseltme lüksümüz yok.. türkiyenin kur şokuna doğru koştuğu ekonomik kriz gerçeği de var.. elinizi vicdanınıza koyup bu şirketi yöneten insanların yerinde olsanız hukuki güvenliğinizin dahi olmadığı hangi ülkeye yatırım yaparsınız ki ipler çoğu alanda sizin elinizdeyken..

    YanıtlaSil
  20. Almanya i̇le i̇li̇şki̇leri̇ düzeltmeni̇n türki̇ye i̇çi̇n çok önemli̇ olduğu tekrar görüldü.

    YanıtlaSil
  21. Alınan Passat lar iade edilsin.

    YanıtlaSil
  22. Bunlar bize ne yapsada gidip araçlarını alırız geçen gittim passat için altı ay sonrasına sıra veriyorlar başka bişey demeye gerek yok

    YanıtlaSil
  23. yani buraya yatırım yapsalardı bu araçlar kontrol edilmeyecek miydi? ülkede herşeyin suyu çıktı. insan hayatının değeri vardı eskiden. artık oda yok. ayrıca sermaye din, milliyet dinlemez. başka yerde çıkarı fazla olunca kaçar gider. bunlarda daha yağlı bir yer bulmuşlardır. ayrıca bu kadar dengesiz ekonomi politikalarının olduğu yerde işte yapmak istemiyorlar.

    YanıtlaSil
  24. Zaten yatırım yapacaklarına inanmamıştık,millet 2-3 ay araba almak için sıra bekliyor,savaş varsa sana ne? menfaatinize mi dokundu? siyasetle ticaret ayrı şeyler..

    YanıtlaSil
  25. Sosyal medyanın kapatılması ile elimizde uluslararası hiç bir firma kalmaz.

    YanıtlaSil
  26. şaşırdık mı hayır?

    emisyon sahtekarlığı nedeniyle dünyayı ve kullanıcısını aldatıp çevreyi katleden,

    dsg, turbo arızalarıyla müşterisini servise mahkum eden,

    milleti keriz yerine koyup boş donanımlı arabalarını mercedes'ten pahalı satan,

    Türkiye'de çok satıldığı halde önce söz verip sonra bir takım bahaneler uyduran,

    bir firmadan ne bekliyordunuz ki?

    devletin yerinde olsam Türkiye dışında üretilen araçlara ek vergi getiririm.

    YanıtlaSil
  27. bize de hileli araç sattılar. tüm dünyaya tazminat ödüyor. bize de ödesin alamanlar.

    YanıtlaSil
  28. Sosyal medya için bu kadar toplanacağınıza acaba bu dev şirketler neden bizden kaçıyor bunun için kafa yormak çok daha mantıklı sanki ???

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..