Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yeni Baojun E300 / E300 Plus, Yeni Çin Malı Otomobil

Çin'in otomobilleri, taklitten çok öteye geçmiş durumda.Çin'in bin bir markasından biri olan Baojun,kent içine yönelik yeni bir otomobil imal etmeye başladı. Yaklaşık 9000 Dolarlık bir fiyatla yollara çıkıyor (standart model).






Baojun; Chevrolet, Cadillac, GMC gibi markaların sahibi General Motors ile Çinli ortaklarının beraberliğinde faaliyet gösteren bir  marka.





Baojun,  305 kilometre menzilli E300 ve E300 Plus elektrikli araçlarını satışa sundu.. Altı varyant 64,800 RMB ile 84,800 RMB arasında fiyatlandırılıyor.RMB, Renminbi, halkın parası olarak nitelendiriliyor.Çin para birimi Yuan, CNY adıyla uluslararası piyasalarda işlem görüyor





E300 ailesi, 40 kW maksimum güç ve 150 Nm maksimum tork üreten senkron sabit oranlı şanzımana ve arka motor düzenine sahip. Saatte 100 kilometre azami hıza sahip ve DC hızlı şarj ünitesi bir saat içinde tamamen şarj olmasını sağlıyor.





2.625 milimetre uzunluğunda, 1.647 milimetre genişliğinde ve 1.588 milimetre yüksekliğinde ve 1.750 milimetre dingil mesafesine sahip E300 de  İki ya da üç kişilik koltuk seçenekleri bulunuyor.





 Daha büyük E300 Plus ise 2.894 milimetre uzunluğunda, 1.655 milimetre genişliğinde ve 1.595 milimetre yüksekliğinde ve 2.020 milimetre dingil mesafesiyle . dört koltuklu.. Her iki versiyonda rahat bir sürüş için McPherson bağımsız süspansiyon ve çift salıncaklı bağımsız süspansiyon kullanılmış.





Tüm E300 modelleri, yüksekliği ayarlanabilir ve gecikmeli kapanma fonksiyonlu farlara, gizli kapı kollarına, parlak alüminyum jantlara, dokunmatik ekranlı çok fonksiyonlu direksiyona ve çevre dostu malzemeler içeren bir iç mekana sahipken sürücü ve yolcu koltukları , 4 farklı fonksiyonuyla   esnek oturma alanı sunuyor.





Ayrıca Baojun'un akıllı bağlantı sistemi  de mevcut. Yapay zeka ses etkileşim sistemi, gerçek zamanlı yol navigasyonu, ses kontrolü WeChat fonksiyonu ve mobil uygulama sürüşü; daha rahat ve keyifli hale getirir.





Elektronik denge kontrolü (ESC), elektronik fren kuvveti dağıtımına (EBD) sahip kilitlenmeyen fren sistemi (ABS), hidrolik fren desteği (HBA) ve çift ön hava yastıkları ile güvenlik artırıldı. Aracın gövdesinin  % 80'inden fazlası yüksek mukavemetli çelikten oluşuyor. Akü paketi ayrıca süper güçlü çelik ile sarılır ve bir çarpışma durumunda ekstra koruma için aktif bir güç kesme sistemi ile donatılmıştır.







General Motors (GM), insanları ulaştırmak için daha güvenli, daha iyi ve daha sürdürülebilir araçlar sunmayı amaçlayan küresel bir şirket olarak, yan kuruluşları ve ortak girişim birimleriyle Chevrolet , Buick , GMC , Cadillac , Holden , Baojun ve Wuling markaları altında otomobiller satıyor.





Çin pazarına hitap eden  güncel Baojun markalı modeller şunlar; RS-3, RM-5,  RC-6, RS-5, 
E100, E200, E300, 360, 510, 530, 730


Kaynak; https://www.sgmw.com.cn/
https://media.gm.com/
https://www.gm.com/

2 yorum:

  1. İlginç bir tasarım. Lego gibi. Otomobil küçük de olsa 4 koltuklu.

    YanıtlaSil
  2. aslında kocaman sedanlar çok seviliyor amerika da yayla gibi otolar.Ama yakın gelecekte bu tip küçüCük otomobiller daha çok talep görecek.Zira yakıt, vergi başka, her yer otomobil dolacak, park sorunu ve çevre açısından mikro otomobilcikler daha çok satılacak.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..