Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Skoda'nın Elektrikli SUV Modeli Enyaq iV, Eylül'de Tanıtılacak

Skoda, yeni aracın tanıtımına giden yolda ip ucu görseller ve bilgiler vermeye devam ediyor..Skoda, ait olduğu Volkswagen Grubu MEB platformu üzerine inşa edilen Elektrikli Enyaq modelini bu yılın sonlarında başkent Prag'ın 50 km kuzeydoğusunda bulunan Mladá Boleslav kenti'nde imal edilmeye başlanacak.




2021 yılında satışa sunulması beklenen SUV modelinin genişliği 1877 mm, yüksekliği  1618 mm, uzunluğu ise 4648 mm.Bagaj hacmi de 585 litre olarak belirlenmiş.




Çek markanın ilk elekrikli SUV'u,  Volkswagen ID.4'ün ikizi veya üçüzlerinden biri!!  "Founder's Edition" amblemli versiyon 1895 adet üretilerek Skoda'nın 125.nci yılı kutlamasının bir parçasını oluşturacak.





ŠKODA  Dış Tasarım Başkanı Karl Neuhold; "ENYAQ iV ile SCALA, KAMIQ ve Yeni (4.nesil)  OCTAVIA'yı karakterize eden duygusal ŠKODA tasarım dilini geliştiriyoruz. ENYAQ iV ayrıca Bohemya kristal sanatından ilham alan heykelsi hatlara, net yüzeylere ve kristal unsurlara sahiptir. Ancak orantıları önceki SUV modellerimizden farklıdır: ENYAQ iV daha kısa bir ön uca ve uzatılmış bir tavan hattına sahiptir. Bu çok dinamik bir görünüm oluşturuyor" diyor..




Geniş ve rahat bir mekana sahip araç, 82 kWh'lik bataryasıyla  500 kilometrelik bir mesafeyi tek şarjda gidebilecek.Çekiş sistemi ise arkadan.




Çift motorlu ve dört çeker Enyaq iV RS  versiyonu da 306 beygir gücü  (225 kW) ile en güçlü Skoda konumunda.Model; 3 batarya ve 5 güç paketine sahip olarak geniş bir seçenek ailesi sunuyor.RS versiyonu 460 km menzille, 100 km hıza 6.2 saniye de çıkıyor.


Kaynak; https://www.skoda-auto.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..