Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

BMC Megastar üretiliyor mu?

BMC, ilk imal edildiği yıllardan bu yana ilgi gören merak edilen bir firma/marka olmuştur.İlk yıllarında bir İngiliz-Türk ortaklığıyken 1980'lerde tamamen bir Türk markası idi.Günümüzde ise yarı yarıya Katar-Türk sermayesine sahip.Profesyonel ve Megastar modelleri de kendi sınıflarında lisansının yerli bir şirkete sahip olduğu ilk araçlardı.



Megastar, BMC'nin aslında Levend 80 ve Levend MD serilerinin yerine ürettiği bir hafif ticari araç ailesiydi.Bir ara Levend (60, 80, 100, MD, XL) serilerinin tümüyle beraber üretiliyordu ;    (3 farklı model) 3 farklı motora sahip ( BMC, Nissan, VM Motori) ve  değişik güçlerdeydi.



Megastar; Profesyonel gibi Pininfarina imzası taşıyordu ancak  herhalde daha ucuz olsun, daha çok yük taşısın, daha geniş ve büyük olsun istekleriyle ilk halinden uzaklaşıldı.Bana göre Megastar'in ilk hali Transporter'dan daha çekiciydi.



BMC'nin iflasa yaklaştığı sıralarda  (iflasın, BMC'nin iyi yönetilemediği veya bağlı olduğu grup şirketlerinin alacakları yüzünden olduğunu düşünüyorum) üretim bitirildi.2004 ile 2010 yılları arasında bantlardan çıkan Megastar'ı kullananların bir kısmı memnunken bir kısmı da şikayetçiydi.



Geçtiğimiz günlerde,  bazı forumlarda Megastar'ın yeniden üretildiği hatta resminin olduğuna dair tartışmalar vardı.Net olmayan küçük bir fotoğrafta ki aracın Megastar olduğu doğru.Ancak, farları ve marka ambleminin olduğu ızgara hafif farklı görünüyor;  normalde farlar ve ızgara, ortadan yanlara doğru incelerek giderken bahsedilen aracın ızgara ve farları tamamen dikdörtgen şeklinde.



Yenilenmiş veya makyajlanmış bir Megastar'ın imal edilmesi çok zor bir ihtimal.Fabrika sahasında yer alan Megastar; 



ya önceki üretimlerden kalan parçalardan yapılmış , fabrika sahasında kullanılmak amaçlı, yada kısa yoldan bu modeli daha az masrafla üretmek adına test amaçlı, 

BMC MEGASTAR

veya yine kalan parçaları ekonomiye katkısını sağlamak için üretilerek (az sayıda eski model olarak) eski Fatih, Belde, 415 ve Profesyonel'ler gibi (Euro 5 normları uygulanırken bir önceki yılın Euro 4 motorlu araçlarının satışı gibi) satışı amaçlanmış olabilir.

BMC iMPEC LAMBORGHiNi EDiTiON

İmal edilmesi düşünülüyorsa, Megastar'ın rakiplerine göre de yeni, çekici ve daha modern olması gerek.Bu haliyle pazara sunulmuş olsa, çok hesaplı olması halinde satışı gerçekleşme ihtimali var!.Ve, en önemli detaylardan biri 2004/5 yılında Megastar adı BMC adına tescil edilirken (Nice sınıfları 2004/2005; 07/11/12),   Güncel   DurumReddedildi ( Nice Sınıflar ; 99 / * ) olarak görünüyor.

Efsane Geri Dönüyor.Yeni BMC, Çok yakında...

İtalyan tasarımcının  Pininfarina'nın BMC'ye teslim ettiği andaki Megastar'ı imal etmeye kalksa BMC, tabii ki günümüz şartlarına uygun olarak yine de çok iyi bir iş yapmış olur.Çünkü, tasarım yani bir ürünün ambalajı da önemlidir.Diğer unsurlarda iyi, modern ve kalteli olursa sonuç çabuk gelir.Adı'da örneğin Alptuğ olur veya Aktuğ olur!

Yeni BMC Altuğ/Aktuğ/Aytuğ/Alptuğ!!!Tuğra ve Tulga'ya kardeş gelir mi?

Megastar'ın motoru 2.8 litre hacimindeydi.Üzerinde BMC ve CRI yazılı etiket levha var.Ancak İtalyan VM Motori tarafından imal ediliyordu.Güç ise 110 ve 130 beygir olmak üzere iki seçeneğe sahipti.Daha önce " yakında" mesajıyla verilen aracın Megastar'ın takipçisi olacağı yüksek ihtimal..







Kaynak, https://www.instagram.com/bmcotomotiv/
https://www.bmc.com.tr/
https://www.facebook.com/bmcotomotiv
Türk Patent ve Marka Kurumu
https://www.facebook.com/bmcotomotiv/?__tn__=-UC*F
https://www.facebook.com/bmcotomotiv/photos/1082987715385806
https://www.instagram.com/p/B8Ol9iSnTtC/
https://www.yuzde100yerli.com/bmc-megastar/
https://tr.wikipedia.org/wiki/BMC_Megastar
https://tractors.fandom.com/wiki/BMC_Megastar

9 yorum:

  1. Bence de fabrika da kullanılmak üzere yapılan bir megastar. Izgara kısmı farklı görünüyor. Yeniden imal edilmek istense herhalde daha çok değiştirilir idi. Bana kalsa Karsan ile birlikte bir platformda üretirdim. Karsan, Hyundai ye bir h350 diye bir minibüs üretiyor.

    YanıtlaSil
  2. TOGG'un ortağı olan BMC, elektrikli otomobildeki gibi bir işbirliğini büyük olasılıkla değerlendiriyordur.
    Ancak, şu anki haliyle imal ettiği güncel araçlar ve ip ucu verdiği hafif ticari görseli; bu aracın yakınlarda olduğunu söylüyor.Ancak, bürokrasi, pandemi, ekonomi, döviz, vergi, gündemdeki konular v.s bu durumu olumlu-olumsuz (ne yazık ki) etkileyecektir..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizce resimdeki ızgarası değişik megastar üretilecek mi? Bence biraz elden geçirilmesi lazım. Bir ara fotoshop yaparım bmc wowturkey forumuna atarım :)

      Sil
    2. Bence Megastar arık tarih oldu, tekrar aynı veya makyajla üretilmez.yeni bir hafif ticari yeni bir isimle gelir.Yeni bir isim daha çok ilgi çeker..

      Sil
    3. Dediğim gibi Karsan ile ortak üretilebilir. Karsan ın minibüs üretme tecrübesi var. Peugeot ve Hyundai yi ye minibüs ürettiler. BMC, Togg dan edindiği tecrübe ile 500 km menzilli elektrikli bir minibüsü karsan ile üretebilir.

      Sil
  3. BMC, TOGG üyesi olmazdan önce patronu; otomobil üzerine çalışmaları olduğunu ve detay açıklayamayacağını söylemişti 2014 yılında;
    https://www.otometre.com/2014/12/bmcden-yerli-otomobil-geliyor.html
    BMC, 2014 te tek başına otomobil çalışmalarına girmişse hafif ticariyi çok rahat çözer. BMC 415 ler havaalanında çalışıyor DMA ile beraber elektriklendirdiler....

    YanıtlaSil
  4. Umarım uretimi başlatıp transit gibi ün kazanır yoksa bir efsane yok olur

    YanıtlaSil
  5. Selamun aleykum bana BMC mega starın bazı ehtiyat hisseleri lazımdır lütfen bana bu konuda yardım ediniz. Teşekkürler

    YanıtlaSil
  6. BMC'nin internet sitesi, www.bmc.com.tr ve BMC servis ve satış noktaları size yardımcı olacaktır.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..