Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Fiat-Chrysler ve Emisyon, Renault ve Fiat, Talento ve BMC

 Fiat/Chrysler'de Emisyon Sorunu!İngiltere'de emisyon değerlerinin çarpıtıldığı gerekçesiyle; Fiat Chrysler Automobiles'e  ait Alfa Romeo, Fiat, Iveco, Jeep ve Suzuki markalı araçlarıın dizel motoruyla ilgili olarak PGMBM isimli bir hukuk komisyonu tarafından dava açıldı.



Motor1.com ve AutoExpress kaynaklı haberlere göre FCA'nın davayı  kaybetmesi halinde yaklaşık 5 milyar Paund ödemesi söz konusu.Dava, 2008 sonrası araçları kapsıyor.Suzuki; SX4, S-Cross ve Vitara modellerinde FCA imzalı motorlar kullandığından bu dava da yer alıyor.



Söz konusu araçlar içerisinde Ducato, Doblo, Mito, Compass, 500L ve 500X'te bulunuyor.Motorlar ise Euro 5 ve Euro 6 normlarında 1.3, 1.6 ve 2.0  litrelik Multijet dizel motorlar.Benzer bir durum da Haziran ayı içinde Renault, Nissan ve Mercedes Benz  markalarının başına gelmişti.



Diğer taraftan FCA ve PSA gruplarının birleşimi Avrupa Birliği tarafından onaylanırken Fiat'ın Peugeot ile beraberliği sonrası Renault ile olan işbirliği ürünlerinden Renault Trafic'in Fiat amblemli versiyonu Talento üretimi de bitiriliyor.




Renault CEO'sunun bu durumdan dolayı Talento'nun boşluğunu doldurma adına yeni bir yatrımcı aradığına dair  açıklamalar var.Trafic/Talento sınıfında bir aracı olmayan İzmirli BMC,  aranılan isim olabilir mi?


Kaynak; https://europe.autonews.com/
https://www.motor1.com
https://www.fleetnews.co.uk/news/manufacturer-news/2020/07/24/fca-group-investigated-for-emissions-cheating
https://tr.motor1.com/news/451096/fca-ingiltere-emisyon-cezasi/
https://www.fleetnews.co.uk/news/manufacturer-news/2020/06/23/renault-and-nissan-face-law-suit-for-emissions-defeat-devicehttps://www.bbc.com/news/business-53504642
https://www.fiat.com

8 yorum:

  1. Trafic/Tolento nun yeni ortağı keşke BMC olsa diyeceğim ancak Fransızlar ile aramız limoni bu aralar.
    Üstelik Renault,Fiat ile ortaklık yapmış anladığım kadarıyla. BMC o sınıfta bir araç üretmiyor. Eğer BMC Renault ile Tolento nun yeni ortağı olur ise bu araç Renault tesislerinde üretilip BMC markası basılıp Türkiye ye mi gönderilecek yoksa bu araç Türkiye de BMC tesislerinde mi üretilecek?
    Renault böyle bir aracın BMC fabrikasında üretilmesine sıcak bakmaz. Bu resmen teknoloji transferi anlamına gelir.

    YanıtlaSil
  2. Fiat Talento nun yerine yeni bir müşteri arıyor Renault. Benzer bir durum BMC 415 te yaşanmıştı!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. BMC 415 yanılmıyorsam Çinde üretilip üstüne BMC basılıp Türkiye de satılıyordu. Fiat Talento da aynı şekilde Renault fabrikasında üretilip üstüne BMC basılıp Türkiye de mi satılacak anlamında söylediniz bunları? Öyle ise BMC bir bakıma Renault un satış bayiliğini yapmış olmaz mı?

      Sil
    2. BMC 415, parça halinde gelip montajlandığını sanıyorum.Zira fuarda ilk kez gördüğümüz 415'in kabininde Çince yazılan kullanma kılavuzları ve yazılar vardı.Aracın kodları bunu doğruluyordu.
      Talento ile ilgili olarak yeni araç hazırlanana kadar Renault ile işbrliği olabilir mi diye fikir cimnastiği yaptım :)
      Otokar Atlas'ta bir Çin işbirliği ürünü.Hatta aracın önündeki amblemde Çinli markanın değil mi?

      Sil
  3. Nemo/Bipper/Fiorino al birini vur ötekine aynı araçlar keza Peugeot Ritter/Citroen Berlingo/Opel Combo/Toyota Proace City aynı araçlarsa aynı durum Trafic/Talento içinde söz konusudur BMC iyi bir seçenek olabilir ancak o kadar marka varken zor görünüyor

    YanıtlaSil
  4. Fiat Talento nun boşluğunu doldurmak istiyor Renault-Nissan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Türkiye de belli parçaların üretimi bile olsa üretime izin verirlerse olabilir. BMC Orta Boy Van yapamıyor. Böylece bu tip de araç üretim deneyimi oluşurdu. BMC den daha çok hamle bekliyoruz ancak zamana ihtiyaçları var herhalde.

      Sil
    2. Üretime izni anlaşmaya bağlı.İlk 6 ay tamamen ithal sonra montaj şeklinde düşünülebilir.Demonte şeklini de kabul edebilirler, üretim boşluğunu doldurmak öncelikli onlar için.tamamen duygusal ama tabii bu bir olasılık.

      Hani bazı sitelerde falan modeli şöyle hayal ettik, bu da bir olabilir mi yi gözler önüne getirmek anlamında.

      Artık zamana ihtiyaçları olduğunu sanmıyorum, toparlandılar, yeni fabrika kuruyorlar, bir çok alanda ihale ve destek aldılar.Maddi açıdan sorunlarıda yok..belki piyasayı ve biraz 2021 ile yeni euro motor normlarına hazırlanıyor zira bu tarihte başlayacak.
      Avrupa da 0 km pikap sayısı azalacak.Çünkü belii bir seviyeyi ( g/km) yakalayamayan marka büyük ceza ödeyecek

      Sil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..