Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Genç Sporcularımız, ödül kürsüsüne beraber çıktı

Balkan Motosiklet Birliği (BMU) tarafından düzenlenen BMU Avrupa Pist Şampiyonası’nın 5. ve 6. Ayak yarışları Bulgaristan’ın Pleven şehrinde yapıldı. Dolna Mitrapolia Pisti’ndeki sezonun son ayağında Galip Satıcı, SSP300 sınıfında birinci oldu. Satıcı, Bulgar ve Rumen rakiplerini geride bırakırken, aynı sınıfta mücadele eden Ömer Utku Karpuz’da ikinciliği elde etti.




Türkiye’nin takımlar sıralamasında 3. sırada yer aldığı şampiyonaya 5 faklı ülkeden 92 sporcu katıldı. Şampiyonada SBK sınıfında Yunus Erçelik 8., F1000 sınıfında Fatih Şahin 13. olurken, F110 sınıfında Harun Akgün 2. aynı sınıfta yarışan Abdullah Köken de 6.lığı elde etti.




Öte yandan Romanya’da yapılan BMU Avrupa Motokros Şampiyonası’nın final ayağında Efe Okur 22 sporcu ile birlikte 65 cc sınıfında mücadele etti. Ciolpani şehrindeki TCS Yarış Pisti’nde düzenlenen yarışı 8 yaşındaki Okur 16. sırada tamamladı.




ÖNCÜ FRANSA’DA 22.LİKTE KALDI

Milli sporcumuz Deniz Öncü Dünya Moto3 Şampiyonası’nın onuncu ayak yarışında Fransa’da piste çıktı. Le Mans pistinde düzenlenen yarışta Red Bull KTM Tech 3 takımı pilotu 22. sırada yer aldı. Yarışa 27. cepten başlayan Öncü, "Aslında söyleyecek pek bir şeyim yok. İlk serbest antrenmandan itibaren mücadele ettik. Her turu zorlamaya ve iyi bir kurulum bulmaya çalıştık ama sonunda hiçbir şey yapamadık. Bu sonuçtan mutlu değilim. Ancak Aragon'da zorlamaya devam edeceğim.” dedi.




Türkiye Motosiklet Federasyonu'ndan alıntılanmıştır
https://www.tmf.org.tr/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..