Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Milli Savunma Sanayi İçin Yerli Ar-Ge, Yerli Üretim. F-5 ve F-16 lastiklerinin dünyadaki 3 lisanslı imalatçısından biri

Ülkemizin savunma sektöründe dışa bağımlılığı azaltma yolundaki öncü yatırımlardan biri olan PETLAS, bugün küresel rekabet gücüne sahip bir Türk markası olmanın yanı sıra, savunma sanayine yönelik Ar-Ge ve üretim çalışmalarıyla da bu alanda üzerine düşen görevi yerine getiriyor.




PETLAS’ın milli savunma sanayimizin lastik ihtiyacını yerli Ar-Ge ve yerli üretimle karşıladığını ifade eden AKO Grup Yönetim Kurulu Üyesi Safa Özcan, “PETLAS’ın yerli sermaye, yerli mühendislik ve yerli iş gücü ile ürettiği lastikler, bu alanda dışa bağımlığı ortadan kaldırıyor. Bu şekilde, Kıbrıs Barış Harekatı sonrası ambargo günlerinde dışa bağımlılığı azaltma amacı ile hayata geçen PETLAS’ın kuruluş misyonunu yerine getirmeye devam ediyoruz” dedi.




Askeri birliklerin ve güvenlik güçlerinin envanterinde yer alan hava ve kara taşıtlarının özel ihtiyaçlarına özel vasıflı lastiklerin PETLAS ürün portföyü içerisinde özel bir yer tuttuğunu vurgulayan Safa Özcan, “Bu lastikler tamamen yerli bilgi birikimi ile dışa bağımlı olmadan üretiliyor. Türkiye lastik sektörünün Ar-Ge yapan yüzde 100 yerli sermayeli tek şirketi konumundayız. Yerli sermaye, yerli Ar-Ge, yerli iş gücü ile üretilen milli lastikler, savunma sanayimizde yerlilik oranının artışına da katkı sağlıyor” şeklinde konuştu.




Savaş Uçakları ve SİHA’lar İçin Yerli Lastik


Savunma sistemlerinde yerlilik oranı ve ürünün kritik hususlarına sahip olmak ülkeler açısından büyük önem taşıyor. Ülkemiz güvenliği ve terörle mücadelesine büyük katkı sunan ve tüm dünyada ilgi çeken milli Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) Bayraktar TB2, ilk Milli Eğitim uçağımız HÜRKUŞ-B ve çalışmaları süren ÖZGÜN Helikopter Projesi ile milli savaş uçağımız TFX Milli Muharip Uçak Projesi için de milli lastik geliştirilmesi ve üretilmesi yolunda PETLAS sorumluluk alıyor.




Şu an F-5, F-16 savaş jetlerinin lastiklerinin Dünya’daki lisanslı üç üreticisinden biri konumunda olan Petlas’ın savunma sanayine yönelik üretimi, F-16 ve İHA lastiklerinin yanı sıra Kirpi, Ural, STA, Amazon, PARS 6x6, Pusat, Hızır, Kıraç, Cobra gibi taktik tekerlekli zırhlı araçlar ve Seyit, BMC TTAR Tank Taşıyıcılar için özel lastikleri de kapsıyor. Mermi isabet alsa da yola devam edebilen (Run-flat) sistemleriyle uyumlu çalışabilen lastikleriyle vatan savunması ve güvenliğinin gerektirdiği en zorlu koşullarda güvenlik güçlerimizin yanında yer alıyor.


Milli Savunmanın Yere Basan Gücü PETLAS

PETLAS, Kıbrıs Barış Harekâtı sonrası dönemde, savunma sanayi, mekanize tarım, kamu ve özel sektör, bireysel kullanım ve toplu taşımacılık alanlarında, ülkemizin lastik konusunda dışa bağımlığını azaltmak hedefiyle, 1976 yılında kamu yatırımı olarak kuruldu.

2005 yılında bugün Türk sanayinin yerli sermayeli gücü AKO Grup bünyesine geçen PETLAS, bugüne dek 4.5 milyar lirayı bulan yatırımla ülkemizin yerli ve milli üretimin stratejik önemini gözler önüne serdi. İHA'lardan zırhlı araçlara kadar geniş bir yelpazede yerli savunma sanayisinin ihtiyaçlarını yerli lastikle gideren PETLAS, milli savunmanın yere basan gücünü oluşturuyor.


Türkiye’nin ekonomisi ve varoluşu açısından büyük önem taşıyan yerli savunma sanayinde, yan sanayi ve test aşamalarında yerli kaynak kullanımının önemine vurgu yapan Safa Özcan, “Devletimizin, sivil ve askeri havacılıkta özellikle uçak lastiklerine yönelik strateji ve politikalarının tüm gereksinimlerini karşılamak için, tüm üretim kaynaklarımızla çalışmaya her zaman hazırız” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..