Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yeni Hyundai i20 N; 1.6 litre turbo, 204 beygir, 0-100 km 6.7 sn, 230 km azami hız..

Hyundai i20 N’de, kalkış kontrolü ve devir eşleştirme gibi sportif sürüş özellikleri de var.Türkiye’de üretilen en güçlü otomobil olma özelliğiyle dikkat çeken Hyundai i20 N, üst düzey performans donanımlar ve agresif bir karakterle geliyor.



 Hyundai’nin motor sporlarında elde ettiği deneyimlerle hazırladığı özel otomobil, hızlı karakterini de i20 WRC ralli otomobilinden alıyor. Son yılların en heyecan verici hot hatch modellerinden biri olan i20 N, diğer performanslı N modellerinde olduğu gibi motor gücü, yol tutuş becerisi ve dinamik teknolojisiyle keyifli bir sürüş deneyimi vaad ediyor.



Yeni i20 N'nin temeli motor sporlarına dayanıyor. Bu doğrultuda hazırlanan otomobilin tek hedefi, günlük hayatta maksimum performansa sahip bir spor sürüş keyfi sunmak. Diğer kardeşleri gibi markanın İzmit’teki fabrikasında Türk işçisinin emeğiyle üretilecek olan Hyundai i20 N, FIA Dünya Ralli Şampiyonası'ndaki (WRC) minimum ağırlık ile aynı değere sahip. Böylelikle, aracın doğrudan motorsporlarından geldiği anlaşılırken aynı zamanda önümüzdeki yıl üretilmesi beklenen Yeni i20 WRC’ye de ışık tutmuş oluyor. 



Agresif ve güçlü bir dış tasarım

Hyundai i20 N, 1.6 litrelik turbo motoruyla beraber yüksek performans deneyimine rahatlıkla olanak sağlıyor ve ayrıca oldukça güçlü bir görünüm sunuyor. Güçlü modelin dış tasarımı, Hyundai'nin Sensuous Sportiness tasarım kimliğiyle birleştirilerek yüksek performanslı bir tema altında sunuluyor. 



Güncel i20’den 10 mm alçak olan araç, dış tasarımında da aerodinamik olarak tamamen farklı bir formda sunuluyor. Ön tarafta turbo motor için daha geniş bir hava girişine sahip bir tampon dikkat çekerken, N logolu geniş radyatör ızgarası da yarış pislerini simgeleyen damalı bayrak silüetiyle hazırlanmış. Kırmızı şeritlere sahip tampon altı spoyler de modelin performans odaklı tasarımını pekiştiriyor. Bu kırmızı renk, genişliğini vurgulayarak önce yeni tasarımlı marşpiyele ve oradan da arkaya doğru uzanıyor. 

Arkada ise yine WRC'den esinlenilmiş bir tavan spoyleri bulunuyor. Bu aerodinamik parça, sportif görünümün yanı sıra yere basma kuvvetini de artırıyor ve böylece eğlenceli bir sürüş imkanı sunuyor. Yüksek hızlarda dengeyi korumaya yardımcı olan bu parçayı, tampon altındaki difüzör takip ediyor. Üçgen arka sis lambasına sahip arka tampon, motorsporlarında görmeye alıştığımız ışık temasını yansıtıyor. Buna ek olarak, araçta kullanılan tek egzoz çıkışı da motorun yüksek performans potansiyelini perçinlemiş oluyor.

Diğer i20 modellerindeki gibi ön LED farlar i20 N’de de yer alırken, karartılmış arka stoplar da adeta siyah bir elmasa benziyor. Gri mat renkli özel tasarım 18 inç alaşım jantlar, 215/ 40 R18 HN-Pirelli P Zero Hyundai N lastikler ve N markalı fren kaliperleriyle de sporcu kimlik tamamlanıyor.

i20 N, Hyundai N modellerine özel “Performans Mavisi” ve iki tonlu bir tarz için “Phantom Black” tavan dahil olmak üzere altı farklı renkle geliyor. Kullanılan kırmızı renkler ise Hyundai'nin motor sporları DNA'sını daha da vurguluyor. 

Yüksek performans ve konfor bir arada

Heyecan verici otomobilin iç mekanındaysa performans kokan donanım öğelerine yer verilmiş. Bir hot hatch otomobilde olması gereken tüm unsurları barındıran i20 N, spesifik olarak nubuk N logolu koltuklara sahip. Güncel modelden farklı olarak üç kollu N direksiyon simidi, N vites topuzu ve N pedal takımıyla üretilen aracın tamamen siyah kokpitinde mavi renkli ambiyans ortam aydınlatması kullanılmış. Dijital gösterge ve AVN dokunmatik ekran özelliğine sahip araçta üçlü LED anlık takip sistemi de var. Bu ekranda yağ ve motor sıcaklığı haricinde vites değişim zamanını gösteren uyarı ışığı da var.


1.6 litrelik turbo motorla beraber B segmentinde 204 beygir

Hyundai i20 N sadece dışı ve içiyle sporcu değil. Bu karakteri ve duruşu yüksek performanslı bir turbo motorla destekleyen otomobilde Hyundai Motorsport imzalı 1.6 litrelik bir turbo motor kullanılıyor. Sadece altı ileri (6MT) manuel şanzımanla sunulan araç, maksimum olarak 204 beygir güç üretiyor. Bu verimli motor performansını 275 Nm tork ile süsleyen i20 N, i20 WRC Coupe ile aynı ağırlıkta yani tam 1190 kg’da. Bu ağırlık, aracın sınıfındaki en iyi ağırlık değerine sahip olduğunu gösteriyor. Hyundai i20 N, 0-100 km/s arasını 6.7 saniyede tamamlarken aynı zamanda maksimum olarak 230 km/s hız yapabiliyor. 

Normal yol koşulunda veya yarış pistlerinde daha etkili bir kalkış için özel bir sisteme (Launch Control) sahip olan otomobil, daha düşük devirlerde dahi daha fazla tork ve güç sağlıyor. i20 N, maksimum torkunu da 1.750 ile 4.500 devirleri arasında tutuyor ve 5.500 ile 6.000 arasında da maksimum güce ulaşıyor. Bu devir aralığı, orta ve yüksek hızlarda hızlanmayı iyileştiriyor ve çeşitli sürüş koşullarında yüksek performans sağlıyor. Ayrıca, ön tekerleklere gelen güç aktarımını kontrol etmek için torsiyon dişli tip Mekanik Sınırlı Kaymalı Diferansiyel (m LSD) de kullanılıyor. Bu eklenti ile daha sportif ve daha çevik bir sürüş için optimum çekiş sağlanıyor ve özellikle virajlarda tutuş maksimum sevieyelere ulaşıyor. 

Turbo motorlarda soğutma sistemi ve intercooler son derece önemlidir. Bu sebeple Hyundai N mühendisleri araçta özel bir turbo sistemi kullanmış. N intercooler ve su sirkülasyonu ile soğutulan turbo motor, 350 bar’lık yüksek basınçlı enjeksiyon rayıyla da daha hızlı yanma ve daha verimli bir karışım sağlıyor.

Hyundai i20 N’de daha fazla sportif sürüş keyfi deneyimi için N Grin kontrol sistemi de var. Araç, beş farklı sürüş modu ile kullanıcısına yüksek seviyede kişiselleştirme sunuyor: Normal, Eco, Sport, N ve N Custom. Sürüş modları, motorun, Elektronik Stabilite Kontrolü (ESC), egzoz sesini ve direksiyonun tepkilerini ayarlıyor. 

N Custom modunda sürüş için gerekli olan parametreleri sürücü istediği gibi kendi ayarlayabiliyor. Daha sportif sürüş keyfi için Elektronik Denge Kontrolü (ESC) üç aşamada kullanılabiliyor (açık, spor ve tamamen kapalı).

Özel bir şasi ve yürüyen aksam 

Hyundai mühendisleri, yol tutuşu için güncel i20’nin şasisini, süspansiyonunu, frenlerini ve direksiyonunu baştan sona modifiye ederek i20 N için adeta özel olarak yeniden üretmiş. 

N için geliştirilmiş özel şasi, her yolda ve her türlü hava koşulunda daha sorunsuz yol tutuşu sunabiliyor. Pist performansı için 12 farklı noktadan güçlendirilen bu şasi, bazı yerlerde ek dirseklere ve bağlantı parçalarına sahip.

Süspansiyon da, güçlendirilmiş ön kulelere ve ayarlanmış geometriye sahip mafsallara sahip. Bu, daha iyi çekiş için artırılmış kamber ve tekerlek için beş sabitleme noktası anlamına geliyor. Günlük hayatta daha fazla maksimum sürüş keyfi için de yeni bir viraj denge çubuğu, yeni helezon yayları ve sert amortisörler tercih edilmiş. Mevcut 5 kapılı i20 modellerinden 40 mm daha büyük bir ön diske sahip i20 N, olması gerektiği gibi daha etkili bir fren performansı sunuyor. Hyundai i20 N, 12.0 gibi azaltılmış direksiyon oranı ve elektronik motor destekli hidrolik direksiyon sistemi (C-MDPS) sayesinde de oldukça güvenli ve aynı zamanda hassas bir sürüş var.

Hyundai i20 N, 2021 yılının ilk çeyreğinde İzmit’te üretime başlayacak ve akabinde satışa sunulacak.

58 yorum:

  1. Hyundai'ye yeni bir logo lazim. Arabalari cok guzel ama o logoyu her gordugumde aklima 99 model kalitesiz accent'ler geliyor. Ayrica arabayi sacpa sapan yere vuranlar, arkanizdan selektor yaptiginda nryin ne oldugunu anlarsiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynısını Kia ve Renault da yapmalı ayrıca.

      Sil
    2. Kia Güney Kore’de kullandığı logoyu tüm dünyada kullansa yine yeter.

      Sil
  2. Malesef ülkemizde üretilip ülkemizde satılmayacak bir araba olacak

    Bu arada tasarımı beğendim. B segmenti hot hach lerde zirveye oynayacak gibi duruyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. B segment hot hatch mi biraktilar ulkede :)

      Sil
    2. Neden satılmıyor ? Harika bir araç olmuş.

      Sil
  3. harika olmuş. buna çirkin diyenler kesin ekrana bakmadan önce gözlüğü takmayı unutmuş.

    keşke TR'ye gelse. belki alırdım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buna çirkin diyenler VW'nin birbirinin aynısı tasarımlarını beğeniyolardır.

      Sil
  4. Mükemmel olmuş ellerine sağlık, şuan için B segmentinde güzel bir seçenek, inşallah TR'de de satışa çıkar...

    YanıtlaSil
  5. Evet. 3 ileri 1 geri.

    YanıtlaSil
  6. Bana göre tasarımı berbat.

    YanıtlaSil
  7. Tasarımı ve rengi çok güzel olmuş.

    YanıtlaSil
  8. Arabanın tasarımı kötü bence standart versiyonda kötü buda

    YanıtlaSil
  9. şu performans araçların otomatiklerini de görsek keşke. Firmalar koyacak şanzıman bulamıyor mu acaba

    YanıtlaSil
  10. Kendine adeta saygı duyduğum ve adamım olan takım patronu Andrea Adamo ve ekibinin parmağı dedidiği için i20 serisi önceki ilk iki nesil ve makyajlıları dahil olmak üzere daha da başarılı olacağını düşünüyorum. Ayrıca JD Power analizlerince her yıl en az sorun, hasar çıkaran markaların başında gelen Hyundai bu konuda gerçekten Kocaeli Kibar Holding ile olan işbirliği takdire şayan ve fabrikada çalışan ve montajlanmasında görev alan işçisi ve mühendisin hakkını teslim etmek gerekir.

    YanıtlaSil
  11. tasarımı beğenen illaki olacaktır ancak şahsi düşüncem 2014-2018 arası tasarımdan oldukça geriye gitmiş biraz japona göz kırpmış gibi geldi bana tasarım dilini bazen vurgulamak isteyip geri giden kaç tane üretici vardır benim gözümde hala ilk nesil yeni i20 en güzelidir

    YanıtlaSil
  12. Çok güzel gözüküyor tasarım. Buna kötü diyenler eminim VW'nin kutu tasarımlarını begeniyordur.

    Bir nokta gözüme takıldı 204 beygir vs 275 tork? Biraz az gibi.

    YanıtlaSil
  13. Araba 1190kg olduğu için bence fazla bile....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benzinli araba dizel değil ,golf r 380 nm torka sahip.

      Sil
  14. Tasarımı çok hoş olmuş

    YanıtlaSil
  15. Arka stoplar çok eciş bücüş duruyor.

    YanıtlaSil
  16. getz mavisi değil mi bu ya

    YanıtlaSil
  17. Otomatik 4 ileri mi ? (!)

    YanıtlaSil
  18. İstersen 500 beygir koy neticede yine çirkin yine çirkin...

    YanıtlaSil
  19. Liseli ergenler için üretilmiş heralde apaçi görünümlü :) Bedava verseler şuna utancımdan binmem

    YanıtlaSil
  20. Çok yakışıklı araba. B sınıfta hızlı araç isteyenler tercih edecektir.

    YanıtlaSil
  21. Güzel olmuş ama bizim bu arabalara ulaşmamız bu vergilerle çok zor,400 binden aşağı olmaz bu.

    YanıtlaSil
  22. İçi çok güzel de arka taraf olmamış sanki🤔

    YanıtlaSil
  23. 🇹🇷🇹🇷🇹🇷 Tek kelime ile mükemmel bir tasarım harikası mesut abi bizi milletimizi üzen ÖTV TRT PAYI KDV bayi karı yani 120 BİN TLİK ARAÇLARI nedense 180 bin 200 BİN 250 BİN 300 BİNE çıktı MALESEF 2021 yılı itibari ile 0 araç alımı bitmiştir bitmeye mahkumdur ARTIK hickimse 200 BİN 250 BİN 300 BİN TL LİK araç almaz alamaz ÖTV TRT PAYI KDV bayi karı derken KORONA VİRÜSÜ derken fiyatlar FİRENİ PATLAMIŞ KAMYON GİBİ GİDİYOR herşey zaten 08 motor 09 motor uretsinler yoksa işiniz çok zor TÜRKİYEDE ARTIK BU vergilerle iş çok zor MİLLET zaten kiredi ile alınıyordu şimdi oda bitti artık 🇹🇷🇹🇷🇹🇷👏👏🙌

    YanıtlaSil
  24. Efsane olmuş sağlam yürür sınıfına göre çok keyif verir helal olsun Korelilere

    YanıtlaSil
  25. Önden çekişli ise bence yüksek beygirler fazla bir anlam ifade etmiyor

    YanıtlaSil
  26. O Beygir ve Turbo Motorla Bir Çitayı Geçebilirmi, Test Etmek Lazım😀

    YanıtlaSil
  27. 350 bin TL altında olmaz



    YanıtlaSil
  28. içi güzel dışı olmamış

    YanıtlaSil
  29. Tasarımı gayet başarılı. Zaten hyundai motorunu anlatmaya bile gerek yok.👏

    YanıtlaSil
  30. Sürekli bozulan arıza yapan almana binmem japon kore 👍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mercedesde olmayan konfor lexusda var

      Sil
    2. Passat önce Euro NCAP den japon arabaları kadar iyi sonuç alsın. Lexus gelmemesi sebebi yurdum insanının bütçesinin yetmemesi.

      Sil
    3. Almanyada yaşadım 2 yıl emin ol lüks araçlar içinde en çok tercih edilen Lexus. Tüm komşularımın bir lexus hayali var alanda var.

      Sil
    4. Hyundai en az arıza veren araçtır malzeme kalitesinide renoyla bir tutma 👍

      Sil
    5. Efsane kasa Corolla yı hala yollarda sapa sağlam görmemin nedeni ne acaba

      Sil
    6. Dünya çapında en çık satan model corolla ve en az şikayet alan otomobiller japon otomobilleri

      Sil
    7. Sizin bu passat aşkınız yüzünden peugeot 508 gibi harika bir aracı görmüyorsunuz yazık

      Sil
    8. 1970-80 yaş üstü Mercedes'ler hala tıkır tıkır çalışıyor yollarda boy gösteriyor

      Sil
    9. ben piyasada 1990lardan kalma 1 milyon km'yi aşmış Corolla ve civic çok gördüm. hatta arabalar. com yani bu sitede 1 milyon km'yi aşmış, 1990 civic ile dünyayı dolaşan bir alman kişi haber konusu olmuştu. ancak 1980 ve 1990 model alman arabaları ben piyasada göremiyorum. hele ww hiç görmüyorum. çünkü alman arabalarının garantisi dolmadan arızaları başlar. alman servisten, japon sorunsuzluktan kazanır. daha önce söyledim.

      Sil
    10. Toyota ruhu kitabını okumanızı öneririm. dünyanın en çok, Amerika ve arabistanın en fazla satılan yabancı arabası olması tesadüf olamaz. Toyota bağımlılık yapan bir arabadır. bir kere Toyota'ya binenin kararsız kalacağı tek nokta Toyota'nın hangi modelini alacağıdır. dünyada siparişe göre gemide araç montajı yapan ilk firma Toyota'dır. bir kere Toyota hep Toyota.

      Sil
    11. Toyota 2004 yılından beri dünyanın en değerleri markaları arasında dünya birincisi oluyor. öyleki Toyota'nın marka değerinde kırdığı rekor dünyanın en zengin şirketleri arasında yer alan arap alj şirketinin iştahını kabartarak Toyota'nın disbiritörlüğünü ve finansman departmanı ortaklığını almıştır. dünyanın en çok satılan arabası Toyota Corolla'dır. alman tüv firması bile Toyota'nın sorunsuzluğunu defalarca teyit etmiştir. Amerika ve Arabistan'da satış rekorları kıran Japonlar. dünyada sadece otomotiv sektöründe değil elektronikte de 1 numaradır. sony- panasonic-pıoneer, toshiba-mitsubishi-toyota-honda-mazda-subaru-mitsubishi-acura-infiniti-seiko-citizen-casio-yokohama-suzuki-dahaitsu-yamaha-konica-sanyo-canon-jvc-fujitsu.... hepsi japon.

      Sil
    12. Koskoca Almanya sadece Mercedes-VW'den ibaret değildir. Almanya'da her 3 kişiden 1'i otomotiv sektöründe çalışmaktadır. Unutmayın Almanya'da Mercedes-BMW-Audi-Porsche-Man-Neoplan-Wiesmann-NSU-Trabant-Auto Union-Smart-DKW-RUF-Adidas-AEG-ALDI-Allianz SE-Arcor-Puma-Setra-Grunig-Siemens AG-Bosch gibi markalarda vardır. Keza bugün herkesin o çok sevdiği. Rolls-Royce(Kökeni: İngiliz Sahibi:Alman BMW), Bentley(Kökeni:İngiliz Sahibi:VW), Bugatti(Kökeni:Fransız Sahibi:VW) Lamborghini(Kökeni:İtalyan Sahibi:VW) Almanlar otomotiv sektörüne her daim yön vermektedir

      Sil
    13. Japonlar otomotiv sektöründe almanları geride bırakmıştır . şöyle ki: geleceğin teknolojisi hibrid ve hidrojen motor teknolojisinde Japonlar açık ara öndedir. Toyota 1997'den beri hibrit motor üretiyor ve yaklaşık 8 milyonluk satışla şu an 1. durumda. vw ilk hibrid duyurusunu 2012 yılında jetta ile yapmıştır. İngiltere'de yapılan en sorunsuz araç sıralamasında ilk beş aracın dördü japondur. (1. mazda 2. Toyota 3. honda 4. Subaru 5. Mitsubishi) alman tüv firması Toyota'nın sorunsuzluğunu defalarca teyit etmiştir. dünyaca ünlü güvenlik testi iihs'de Japonların orta c sınıfı civic, almanların lüks d segmenti passat cc'ye, a3'e bmw1'e güvenlik dersi vermiştir. ( bakınız: Google: Japonlardan almanlara güvenlik dersi) dünyada güvenliğine ve konforuna düşkün iki millet olan Amerikalılar ve araplar japon araçlarını tercih ediyor. lexus üst üste Amerika'da 12, Subaru ise 4 kez yılın en güvenilir araçları seçilmiştir. Toyota hilux'un sağlamlığı ve sorunsuzluğu bbc belgeseline konu olmuştur. ( bakınız: Toyota hilux top gear) almanlar konforlu araç üretiyor olabilir ama sağlamlık ve sorunsuzlukta Japonlar açık ara önde. alman deyince aklıma dsg-turbo-beyin arızaları, emisyon hilesi, çevre katili fosilleşmiş traktör sesli dizeller geliyor.

      Sil
  31. Toyota dünyanın en büyük otomobil üreticisidir. Toyota o kadar büyük bir marka ki. Japonya'da Toyota'nın kendine ait bir şehri bile vardır adı da Toyota City'dir.

    YanıtlaSil
  32. Malesef bizim insanınızmda şöyle bir algı var. Lüks sınıfın sadece Mercedes ve BMW'den ibaret olduğunu zannediyorlar fakat dünyada bu böyle değil. Malesef bizim insanımız Lexus'u bilmediğinden ötürü Lexus'a araba diye para bile vermezler. Onlar Lexus'a "çakma mercedes" der geçerler. Hepsi bu kadar

    YanıtlaSil
  33. alın size ww passat cc'in döküldüğü iihs linki. civic bile daha sağlam çıkmış passat cc'den daha da konuşmayın. https://youtu.be/rU6a_s4SHZw

    YanıtlaSil
  34. 2012 lerde takılı kalmışsın sen hocam al buda 2016 corallanın A sütunu nun kırıldığı iihs linki,
    https://www.youtube.com/watch?v=U85JGGvLqxY ...

    YanıtlaSil
  35. 2012 kesmediyse bak bu da 2013 passat cc'de boynu kırılan sürücü manken iihs güvenlik testi sonucu.sonucu.

    YanıtlaSil
  36. 2013 passat cc iihs test görüntüleri https://youtu.be/YC_zcEOPmCE

    YanıtlaSil
  37. Google'a Toyota Land Cruiser çöl yazın. Çöl canavarı Land Cruiser'ları kendi gözlerinizle görün.
    Bu fotoğraf National Geographic dergisinin Ağustos 2009 sayısında yayınlanan Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki Deve güzellik yarışması alanında çekilmiştir. Fotoğraf incelendiğinde farklı olarak 1 Range Rover, 2 tane de Nissan seçilebilmektedir. Geri kalan otoların tamamı Toyota dır.

    YanıtlaSil
  38. Benz Patent-Motorwagen, Audi Quattro, Mercedes Silver Arrow, Mercedes W125 Rekordwagen, Porsche 911 2.7 RS, BMW M3 CSL, Mercedes 450 SEL 6.9, Wiesmann GT MF5, BMW 3.0 CSL, Mercedes W116 S-Class, BMW 328, BMW M5, Porsche Carrera GT. BMW 507, Audi R8, Porsche 930 Turbo, Mercedes SSK, Mercedes Unimog, BMW i8, Mercedes SL Pagoda, AUTO UNION (A TO D), Porsche 918 Spyder, Mercedes 300 SLR, Mercedes 300E. BMW Serisi, Mercedes G-WAGEN. Volkswagen Phaeton, Mercedes W140 S-CLASS, BORGWARD ISABELLA. HORCH 853A, VOLKSWAGEN-PORSCHE 914/6 vs vs

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..