Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Audi'den en zorlu ralliye, yepyeni bir otomobil

VW Grup markası Audi, 2021 yılı sonunda Formula E'den ayrılıp efsane yarış Dakar 2022'ye dönüm noktası olarak nitelendirilen enerji dönüştürücülü elektrikli güç aktarım mekanizmasına sahip bir otomobille katılacak. 



2022 deki yarış, Walter Röhrl'in 1987'de bir Quattro S1 E2 ile Pikes Peak Uluslararası Tepe Tırmanışı'nda zaferini ilan etmesinden bu yana, bir Audi fabrika takımının arazide ilk kez yarıştığı  bir ralli olacak.



Audi, 2018'de şampiyon olduğu Formula E'ye ilk olarak 2014'te katıldı.Ve bu seriye son kez 2021 yılında iştirak edecek.Bu etkinliklerde 12 birincilik olmakla beraber 43 podyum kazanan Audi, Formula E tarhinin en başarılı takımlarından biri.



Audi Sport patronu Julius Seebach, "Şirketin geleceğe yönelik stratejisi kadar müşterilerimizin isteklerini de göz önünde bulunduruyoruz, açık bir şekilde elektrifikasyon ve karbonsuz mobiliteye odaklanıyoruz. diyor.

Audi'nin elektrikli motora sahip yarış aracının haberi,  DTM touring otomobil serisine katılmayacağı açıklamasından 3 hafta sonra gelmesi ilginç bir durum


 

Dört halkalı marka, 2022'de yenilikçi bir prototiple ilk kez ünlü Dakar Rallisi'nde yarışacak. Alternatif tahrik konsepti, ilk kez elektrikli bir aktarma organını yüksek voltajlı bir batarya ve oldukça verimli bir enerji dönüştürücüyle birleştiriyor. Kros rallisi, gelecekte fabrikanın motor sporları taahhüdünün öncüsü olacak.



AUDI AG Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknik Geliştirme ve Ürün Hatları Yönetim Kurulu Üyesi Markus Duesmann, "Motor sporlarına çok yönlü bir bağlılık, Audi stratejisinin ayrılmaz bir parçasıdır ve öyle kalacaktır" diyor. Gelecekte uluslararası üst düzey motor sporlarında markanın 'Vorsprung durch Technik' sloganını göstermeye devam etmek ve yol otomobillerimiz için yenilikçi teknolojiler geliştirmek istiyoruz. Dünyanın en zorlu rallisi bunun için mükemmel bir aşama. "

Çok çeşitli kategorilerdeki birçok uluslararası başarının ardından Audi, markanın motor sporlarındaki başarılı geçmişinin başlangıcı olan ralliye geri dönüyor. 1981'den itibaren Audi quattro rallide devrim gerçekleştirdi.. Günümüzde sürekli dört tekerlekten çekiş bir standarttır, sadece ralli arabaları için değil. Ayrıca en sportif üretim Audi modellerinde ve şimdi de e-tron modellerinde elektriksel olarak maksimum güvenliği garanti eder .



Dakar Rallisi'nde alternatif bir sürüş konseptinin kullanılmasıyla, Audi şimdi en zorlu koşullarla karşı karşıya. Araçta, güçlü bir elektrikli aktarma organı  yer alacak.Bunun için gerekli olan enerji, yüksek verimli bir TFSI motor biçiminde bir enerji dönüştürücüsü aracılığıyla sürüş sırasında gerektiği gibi şarj edilebilen yüksek voltajlı bir aküden alınacak.. Amaç, elektrikli aktarma organlarının ve pilin performansını önümüzdeki yıllarda kalıcı olarak iyileştirmektir. Bu süreçte kazanılan deneyim, daha sonra gelecekteki elektrikli üretim modellerinin daha da geliştirilmesinde kullanılacak. 


Audi, Dakar Rallisi için geçerli bir alternatif sürüş konsepti geliştirmeyi taahhüt eden ve onu motor sporlarında bir kez daha öncü yapan ilk otomobil üreticisidir. 2012 yılında Audi, Le Mans 24 Hours yarışında hibrit yarış arabasının ilk zaferini elde etti. Audi R18 e-tron quattro, arka arkaya üç kez dünyanın en önemli dayanıklılık yarışında yenilmedi.


Audi, 2014'ten beri Formula E ile tamamen elektrikli yarışlarda da başarılı oldu.İlk olarak, uzun süredir devam eden ortağı ABT Sportsline'ın ekibiyle destekleyici bir rol üstlendi Ve,  2017'den itibaren tam fabrika katılımıyla. Altı yılın ardından, Audi Sport ABT Schaeffler takımı, on iki zafer dahil toplam 43 podyum finişiyle Formula E tarihindeki en başarılı yarışmacısıydı. Öne çıkan başarılar arasında 2017'de sürücü unvanını ve 2018'de fabrika düzeyinde ilk sezonda takımların şampiyonluğunu kazanmak görünüyor.


Markus Duesmann, "Audi'deki dönüşüm aşamasına Formula E eşlik etti," diyor. "Bugün, dört halkadaki elektromobilite artık geleceğin değil, şimdinin hayalidir." Audi e-tron birçok pazarda en çok satanlardandır. RS e-tron GT ile Audi yakında sportif öncülüğünü yola çıkaracak. Ve 2025 gibi erken bir tarihte, satışların yaklaşık yüzde 40'ının tamamen elektrikli araçlar ve plug-in hibrit araçlarla gerçekleştirilmesi bekleniyor. “Bu nedenle, en zorlu koşullarla yüzleşerek elektrikli motor sporlarında bir sonraki adımı atıyoruz. Dakar Rallisi'nin sunduğu birçok teknik özgürlük, bu açıdan bizim için mükemmel bir test laboratuvarı sağlıyor. ”


Dakar Rallisi, Audi'nin Formula E'deki fabrika katılımının yerini alacak ve bu, 2021 sezonundan sonra artık bir Audi fabrika takımı şeklinde devam etmeyecek. Yeni geliştirilen Audi motorunun müşteri ekipleri tarafından kullanılması önümüzdeki yıldan sonra da mümkün olacak. 


Bireysel yarışçılar, AUDI AG'nin gelecekteki motor sporları programında ikinci büyük ayağı olmaya devam ediyor. Audi Sport müşteri yarışları, müşterilerine kapsamlı bir model portföyünün yanı sıra dünya çapında yarışlar için yoğun hizmet sunmaya devam edecek. Ayrıca program, Nürburgring 24 Hours gibi büyük dayanıklılık yarışlarında ve Intercontinental GT Challenge gibi uluslararası yarış serilerinde Audi R8 LMS ile yarışmayı da içeriyor.


Audi Sport GmbH Genel Müdürü Julius Seebach, "Ek olarak, uluslararası motor sporlarında bizim için diğer olası faaliyet alanlarını da değerlendiriyoruz" diyor. “Bunu yaparken, şirketin elektrifikasyon ve karbonsuz mobiliteye odaklanan gelecek stratejisi kadar müşterilerimizin isteklerini de göz önünde bulunduruyoruz. Bu nedenle, öne çıkan yarışları olan Daytona 24 Hours ve Le Mans 24 Hours ile yeni spor prototip kategorisi LMDh'ye yoğun bir şekilde girmeye hazırlanıyoruz. Hayranlarımız için en önemli mesaj, motor sporlarının Audi'de önemli bir rol oynamaya devam edeceğidir. "

(Audi,  elektrikli araçlara ağırlığını vererek motor sporlarlarında alan değiştiriyor anlaşılan).


Kaynak; https://www.audi-mediacenter.com/
https://twitter.com/AudiOfficial

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..