Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Avrupa'nın en çok tercih edilenlerinden TMAX VE MT-125 sınıflarının en iyi motosikleti seçildi

İngiltere’nin dünya çapında takip edilen kült dergisi MCN (Motor Cycle News) 2020’nin en iyi motosikletlerini seçti. Her yıl çeşitli kategorilerde değerlendirmelerin yapıldığı, sektör ve kullanıcıların ilgiyle takip ettiği ödüller, sektörde 1955 yılından bu yana etkin varlık gösteren MCN’nin güçlü motosiklet deneyimine sahip editör jürisi tarafından değerlendiriliyor.



Bu yıl MCN ödüllerine farklı markalardan 13 motosiklet hak kazandı ve bu motosikletlerden ikisi Yamaha’nın farklı segmentteki 2 özel modeli. 2020 yılının en iyi 125cc modeli ödülünü MT- 125 alırken, yılın en iyi scooter ödülünü ise Yamaha TMAX 560 sırtladı. 



TMAX Avrupa’da zirvede.

MCN’ye göre TMAX özellikle Avrupa’da zirveye yerleşmiş. Özellikle Fransa ve İtalya’da en çok tercih edilen maxi scooter olmayı başarmış. TMAX yoğun trafiğe karşı otomobilin en iyi alternatifi olarak gösteriliyor. Aynı zamanda, tüm alışverişi bir dakikada yutacak ve arka caddelerden sıyrılıp geçebilecek iki kişilik bir tatil yoldaşı statüsüne konulmuş. TMAX’in Türkiye’deki satış performansı da oldukça iyi. MAX ailesi içinde en çok tercih edilen modellerden. 



MCN TMAX için “otoyollarda güçlü olduğu kadar şehir trafiğinde çevik ve size dudak büken “klasik” motosikletlere bir uyarı veriyor. Maliyetli, ancak bir scooter modelinin pratikliğine, bir tourer modelinin donanım seviyesine, özgün sportif performansa ve birçok faydalı güvenlik özelliğine sahip olduğunu düşündüğünüzde, maliyetinin karşılığını verdiğini rahatlıkla görebilirsiniz” diyor.

MCN’nin TMAX 560 hakkındaki diğer değerlendirmeleri ise şöyle;

Bumerang şeklindeki gövdesinin altında, TMAX’in motosiklete benzer sürüş hakimiyetinin sırrı olan çift katmanlı alüminyum şasi yatıyor. Ayrıca ters (USD) amortisör çatallarına, tekli arka amortisöre 15 inç jantlara ve dört pistonlu radyal frenlere sahip. 2020’de süspansiyona, her uçta daha sert yaylar eklendi ve sönümleme oranı revize edildi. Böylece TMAX, daha güçlü bir performansa ve daha keskin sürüş hakimiyetine sahip oldu.

Jantlar sadece 15 inç olabilir, fakat standart Bridgestone Battlax SC lastikler, özellikle soğuk ve ıslak asfalt üzerinde “büyük motosiklet” seviyesinde yol tutuşu ile güven yaratıyor. Motorundan hızına, fiyat etiketinden fiziksel boyutlarına TMAX’ın tüm özellikleri, bir scooter için çok iddialı. 

2020 yılında Yamaha, kuyruk kısmını ve seleleri inceltti. Hareketsizken sürücünün ayağını yere koyması artık biraz daha kolay fakat model hala bir motosiklete göre çok geniş. Diğer yandan, büyük sele ve ferah sürüş pozisyonu, TMAX modeline onu sıradan scooter modellerinden ayıran tatmin edici bir sağlamlık hissi kazandırıyor. 

Türkiye’de satışta olan TMAX Tech MAX ise tüm sürüş özelliklerine ek olarak elektrikli ön cam, elcik ve sele ısıtma ve tüm MAX ailesi için özel tasarlanan Tech MAX tasarımına sahip. 

MT-125 ilk defa bu kadar büyük revizyondan geçti.

MCN editör jürisi Yamaha MT-125 için, “2014 yılından beri ilk defa bu kadar büyük bir revizyondan geçti ve radikal tarzı, daha yüksek performansı ve yeni geometrisiyle popüler MT yelpazesinin diğer modelleriyle aynı kulvara yerleşti. MT-125 büyük motosiklet görünüşü, mükemmel yapı kalitesi ve etkileyici teknik özelliklerle gençlere gurur duyabilecekleri minyatür bir supernaked modeli sunuyor” değerlendirmesini yaptı. Değerlendirme sürecinde Michelin Pilot Street lastiklerle MT-125’in virajlardaki ilerleyişi, dar ve ara yollarda rahat kullanımı ve yoğun şehir trafiğinde ulaşımı, çocuk oyuncağı olarak nitelendirildi. MT-125 Türkiye’de henüz satışta değil ancak düşük cc kullanmak isteyen MT severler onu dört gözle bekliyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..