Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Otomobilin Anavatanı'nda VW Passat Üretimi Bitiyor mu?

Volkswagen'in amiral gemisi Passat, dünya genelinde çok iyi satış rakamlarına imza atarken Amerika Birleşiik Devletler'inde son yıllarda düşüş içinde.Bu iniş eğilimi maliyetin yanında SUV ve Crossover tarzı araçların yükselişinden kaynaklanıyor.Üstüne Korona da eklenince Kuzey Amerika'ya hitap eden VW Tennessee Fabrikası'nda Passat üretiminin 2023 yılında bitirilmesi kararı alındı.




Tesislerde Atlas/Atlas Cross adlı SUV aracının üretimi devam ederken elektrikli SUV ID.4 modeliinin de yakın zamanda bu fabrikanın bantlarından çıkması bekleniyor.




Passat gibi D sınıfı bir sedanın bölgesel de olsa sonunun yaklaşması sedanların çöküşünün bir parçası!Sedanların inişinin bir kanıtı da Ford'un anavatanında 2021 yılıyla hiç bir sedanın üretilmeyeceği.Diğer markaların sedanları da ya azaldı, yada satışı düştü.





Avrupa ve yakın pazarlar için ise Passat'ın (Almanya'da ki bantların taşınarak) Türkiye'de yeni bir fabrikada üretilmesi planlanmış, son aşama da ise Slovakya'dan satış noktalarına gönderileceği açıklanmıştı.




Yeni Mercedes-Maybach S-Serisi Tanıtıldı



Kaynak; www.Autonews.com
https://www.Carsalesbase.com
https://www..Wardsauto.com
https://www.Motor1.com
https://www.vw.com/
https://www.volkswagen-newsroom.com/

2 yorum:

  1. Alın bak adamlar neye biniyorlar. Ya japon ya amerikan. D sınıfı accord var sadece. D sınıfı çok tercih edilmiyor orada anladığım.



    https://www.edmunds.com/most-popular-cars/

    YanıtlaSil
  2. Zaten Amerika'da sedanların pazar payı gün geçtikçe azalıyor. Ford ülkede sedan üretimini bıraktı, Chevrolet'in de iyice azaldı. Daha çok Japonlarla Güney Koreliler rekabet ediyor.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..