Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Volkswagen, Amerikalı otomotiv firmasıyla kesin anlaşmaya vardı

Volkswagen, Amerika Birleşik Devletleri'nde faaliyet gösteren ve % 16,7'sine sahip olduğu  Navistar'ın geri kalan hisselerini almak için kesin olarak anlaşmaya vardı.International Harvester adlı marka topluluğu 1986 yılında Navistar International'e dönüşmüştü.




Volksawgen Grubu uzun zamandan beri Amerikalı firmanın peşindeydi.Toplam 3.7 milyar dolarlık anlaşma Scania e MAN'ın da içinde yer aldığı Traton üzerinden gerçekleşiyor.





Volkswagen, grup markalarından Ducati, Bugatti ve hatta Lamborghini gibi markaları satabileceği zaman zaman konuşuluyor.2021 yılı itibarıyla Navistar, grubun Cupra ve Jetta'dan sonra en yeni markası olacak..




Volkswagen; MAN, Scania, VW, Audi, Porsche, Bugatti, Lamborghini, Bentley, Neoplan, Ducati, Jetta, Cupra, Seat, Skoda markalarıyla beraber farklı kuruluşları da var.Bunlardan biri de  transmisyon imalatçısı RENK.  Altay Tank'ı nın transmisyonunun Renk olması planlanıyor(du).


Diğer taraftan Navistar; İnternational markalı kamyon, savunma araçları ve IC Bus adıyla da otobüs imal ediyor.




Kaynak; https://www.navistar.com/
https://news.navistar.com/Traton_and_Navistar_Reach_Definitive_Agreement
https://www.internationaltrucks.com/
https://www.icbus.com/

9 yorum:

  1. Bunlardan biri de transmisyon imalatçısı RENK. Altay Tank'ı nın transmisyonunun Renk olması planlanıyor(du).
    --------------------------------------------------------------------------------------------------
    Alıntı yapma seçeneği de olsa keşke.
    Evet Renk Altay tankının motoru olan MTU nun transmisyonunun yapan Alman firma idi. Almanlar Türkiye den nefret ettikleri için artık hiç bir şey vermiyorlar. :)

    YanıtlaSil
  2. COVID-19'dan Bir Darbe Daha: Volkswagen, Türkiye'de Fabrika Açmaktan Vazgeçti
    ---------------------------------------------------------------------------
    Volkwagen bu işi çocuk oyuncağına çevirdi. Zaten önceki iptalin sebebi de Suriye de operasyon yapmamız imiş. Otomobil şirketinin Türkiye nin siyasetine karışması da saçma değil mi? Buradan bile anlamak lazım adamların derdini. Adamlar zaten Türkiye ye gelmek istemiyordu.
    Altay tankına motor vermeyen MTU motorunun transmisyonu Renk de Volkswagen firmasının. Bu adamların Türkiye ile bir derdi olduğu belli zaten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında bu tip yatırım yapmayan , oyalayan markalara halkımız tepki göstermesi lazım, almayarak..
      Birde; her şey de, her konuda 1 yere takılıp kalınmamalı, mutlaka en 1-2 alternatif bulunmalı.MTU da takılıp kaldık Koskoca proje yıllardır bekliyor..

      Sil
  3. Almanların nefreti ne kadar veya var mı tartışılır ama.Alman Hükümeti keni satışlarını da bir nevi kesiyor.VW'nin Türkiye deki otomobil/SUV fabrika macerası da mevcut fabrikası olan Slovakya yatırımıının genişeltilme projesiyle son buldu!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocam ekonomik nedenleri anlarım da önceki iptallerinin sebebi Türkiye nin Suriye operasyonu imiş. Ona ne diyorsunuz? Halen daha Almanların nefreti var mı tartışılır mı diyor musunuz?
      Türkiye nin iç siyaseti Almanya daki bir otomobil şirketini neden ilgilendirir. Buradan bile bunların bizim ile derdi olduğu anlaşılıyor.

      Sil
    2. Alman milletinin kararı değil Alman Hükümetinin, merkel in kararı, Suriye olayından önce de her şey çok iyiydi!Demek istediğim bu kararları veren yöneticiler, halkına bu konuyu sordukları zaten yok.
      Bu yüzden hep b-c planları olmalı, yerlinin yerli ürünün değeri bir kez daha ortaya çıkıyor.Sözün özü hep 2-2 4 cü planlar olmalı ve yerliyi desteklemek çok önemli..

      Sil
    3. Hocam sizce Volkwagen in o siyasi açıklaması da mı Merkelin kararı idi?
      Ya Alman Continental lastik firmasının internet sitesindeki reklamda Türkiye yi silip yerine deniz koyması?
      Daha bir çok örnek vardır. Biz de saf gibi gidip alman arabaları alalım. Adamlar da bizim verdiğimiz paraları terör örgütlerine aktarsınlar.
      Umarım kendi yerli otomobilimiz tamamlanır da yerlilik oranı da artar satışları da artar. Para da yurt dışına gitmez.

      Sil
    4. Millet olarak hiçbir şeyi sorgulamıyoruz ve hemen unutuyoruz ne yazık ki.Continentel gibi zaman zaman kaç yıllardır Türkiye hartalarını farklı şekilde gösterdiklerine dair haberleri görüyoruz.
      Diğer taraftan Altay daki sıkıntılar inşallah TOGG/Yerli Otomobilde yaşanmaz.TOGG bileşenleri arasında Bosch (elek. Motor) ve Edag (aktaram org.) var!

      Sil
  4. https://www.otometre.com/2020/10/yerli-elektrikli-otomobil-toggun.html

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..