Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Zor görevler için seçildiler; Toyota Hilux, Ford Ranger, Arquus VT4, UAZ 469, Peugeot P4

Toyota Hilux, güncel ve hala imal edilen eski pikap modelleriyle yeryüzünde en çok kullanılan, talep gören araçlardan biri..Zorlu arazi şartlarında, kent içinde ve her yerde görmek mümkün.Hem SUV, hem bir görev aracı, hem de doğaya ulaşmak için bir hobi, eğlence aracı..Kamu ve savunma amaçlı da kullanılıyor.




Armyrecognition.com adlı savunma sanayi sitesinin haberine göre Çek Savunma Bakanlığı, ordunun kullandığı Land Rover ve eski Rus yapımı UAZ 469 4x4 taktik araçlarını Toyota Hilux ile değiştirmek istiyor.




Halen görevdeki UAZ 469, Rus şirketi UAZ tarafından 1960'larda geliştirilen arazi ve askeri hafif hizmet aracı olarak zamanın Sovyet ve diğer Varşova Paktı silahlı kuvvetlerinde kullanıldı. 7 koltuklu, dört kapılı araç, 1973'ten beri Çekoslovak ve Çek ordularında personel ve hafif yüklerin taşınmasında kullanılıyor.UAZ 469; günümüzde, ana şekli aynı olmakla beraber modernize esilerek UAZ Hunter olarak üretilmeye devam ediyor.




Çek Silahlı Kuvvetleri, 5 kişiye kadar askeri personel ve savaş ekipmanı taşıyabilen pikap versiyonu olan 1.200 Toyota Hilux'u satın almayı hedefliyor. Yaz aylarında 12 şirket teklif vermeye davet edildi. Çek Savunma Bakanlığı, 4 farklı araç için 10 teklif aldı.

Çek Savunma Bakanlığı tarafından seçilen Toyota Hilux, Glomex MS şirketi tarafından, Çek silahlı kuvvetlerinin ihtiyaçlarına ve operasyonel gereksinimlerine göre aracın modifiye edilmesi sağlanacak.




Glomex MS ayrıca 2020'nin geçtiğimiz  aylarda Polonya ordusuna altı yüzden fazla özel modifiye edilmiş Ford Ranger XLT pikap sağlayacak anlaşmaya imza atmış.Aslında ihale önce Nissan'ın (Navara) araçlarına verilmiş ancak Korona ve fabrikanın kapatılması nedeniyle son karar Ranger lehinde verilmiş.




Diğer taraftan; Fransız Ordusu'da 4x4 çekişe sahip bir SUV (Sport Utility Vehicle) olan Ford Everest/Endeavor
 temeli üzerine inşa edilmiş VT4 4x4 taktik aracını 2017 yılında kullanmaya karar verdi.Süreç içerisinde yeni alımlarla 2025 yılına kadar 3700 adet Arquus VT4 teslim edilmiş olacak.Bu araçlar, 1983'te görev yapmaya başlayan Peugeot P4 (Mercedes Benz G Klasse) araçların yerini alıyor. Arquus adlı firma tanıdık bir isim aslında; Renault Trucks Defense. Şirket, Volvo'ya bağlı Renault Truck, Fransız savunma firmaları ACMAT ve PANHARD'ın katılımıyla oluşturulmuş.




Toyota'ya dönersek; En yeni nesil Toyota Hilux, 29 ° yaklaşma açısı, 26 ° kalkış açısı ve 293 mm yerden yükseklik ile en zorlu arazi koşullarının üstesinden gelmek için tasarlanmış bir araç olarak dikkat çekiyor.. 700 mm derinlikten geçerken 1 tona kadar yük taşıyabilir ve 3,5 tona kadar yükleri çekebilir (frenleyebilir).


Kaynak; https://www.armyrecognition.com/
http://www.glomex-ms.com/
https://www.arquus-defense.com/
https://www.defenseworld.net
https://www.army-technology.com/
https://www.uaz.ru/
https://www.india.ford.com/
https://global.toyota/en/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..