Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Euro, İBB, itfaiye aracı ve füze rampası

Gündem sık sık değişirken Türkiye'de , en yeni konu ise  İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin İtfaiye teşkilatında kullanılan Koca Yusuf adlı büyük araçlar oldu.Konuşulanlar arasında; büyük paralar verildiği, geniş olduğu, 



İstanbul Sokakları'na uymadığı ve aslında füze rampası amaçlı olup imalatçı firmanın sonradan değiştirdiği gibi şeyler var..



İstanbul İtfaiyesi'nde Mercedes Benz'den, MAN'a,  REV/Ferrara, GPV, Scania'ya;  merdiven ve su  taşıyan kamyonlardan,  ambulans,



 tünel, dar alan , vinç, tehlikeli madde müdahale gibi bir çok amaca hizmet eden 4x2, 4x4, 6x4, 6x6 yürüyüş düzeninde çok farklı araç bulunuyor.



Amerika Birleşik Devletleri'nden gelen  taşıtlar haliyle Amerika yollarına uygun olarak daha güçlü, daha geniş.İstanbul'un dar yollarında sıkıntı yaşayacağı gerçek.Ancak , geniş alan ve yollarda iyi işler çıkarabilir.Bu durumda az sayıda alınması doğru karar olabilirdi!



Füze rampası olayına gelirsek füzenin büyüklüğüne göre sıradan bir kamyon da füze rampası olabilir.Burada dikkat edilmesi gereken konu aracın yetenekleri, maliyeti ve amaca hizmet edip etmediği..



İstanbul İtfaiyesi'nde GPV, REV/Ferrara markalı araçlarda ağırlıklı olarak Cummins markalı motorlar kullanılıyor.



Üstte, Amerikan aracının şasili görüntüsü yer alırken allta ise İtfaiye Teşkilatı nın kullandığı araçlardan biri.


Yagınla ve diğer tehlikerle kimsenin karşılaşmasını istemeyiz ama yeri gelmişken yangında yapılması gerekenleri bir hatırlayalım.







Kaynak; http://itfaiye.ibb.gov.tr/tr/
http://itfaiye.ibb.gov.tr/tr/araclarimiz.html
https://www.revgroup.com/
https://www.ferrarafire.com/
http://www.gpv.com/firerescuegallery.htm
https://www.gezenbilir.com/konu/istanbul-itfaiyesine-alinan-yeni-gpvler-general-purpose-vehicle.18084/#google_vignette

2 yorum:

  1. GPV marka araçlar 400 beygirlik CAT motora sahip. Ferrara marka araçlar Cummins motora sahip. GPV araçlar Afet Müdahale Aracı diye geçer. Çok sık arıza çıkardıkları, çok yakıt harcadıkları ve yollara sığmadıkları doğrudur. Kesinlikle mahalle arasında günlük kullanılacak araçlar değil. Ama afet anında diğer araçlara göre çok daha fayda sağlayacakları kesin. Ferrara marka araçlar da çok özel araçlardır. Robotik kolunda delme, söndürme, görüntüleme yapabilir ayrıca vinç olarak kullanılabilir. Ancak Amerikan standartlarıyla yapılan bir araç olduğu için taşıma taşıma suyla o aracın söndürme yapması mümkün değil. Personel de az olunca kenarda duruyorlar malesef.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Araçların alımında tüm şartlar değerlenirilmemiş gibi görünüyor.Yani az sayıda alım gibi.İBB'nin Hollanda'dan aldığı Phileas otobüsler de benzer bir akıbeti yaşadı..

      Sil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..