Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

VW Passat, Arteon'dan sonra sıra Up! ile Polo'da mı ?

 Son haberler, iddialar ve değerlendirmelere göre Passat, Avrupa'da da son buluyor.Giderken Arteon'u da yanında götürüyor.Bir istisnası var görünene göre; Passat Variant yani SW modeli üretimde kalacak bir süre daha..Sıra küçük otomobil Up ve Polo modellerine mi geldi, bunu yakın zamanda göreceğiz.



Autonews ve Motor1 kaynaklı haberlere göre önce ABD'li Passat'tan başlayan sonlanma hikayesi Avrupalı Passat'ı da içine alırken bu modelin üstünde konumlanan Arteon'da bu hikayeye kayıtsız kalamayarak veda ediyor.Ancak, SW versiyon bir nesil daha yollarda gezecek.Büyük olasılıkla Çin'de uzun bir süre üretimde kalacak Passat ve Arteon Çin'deki adıyla CC..Zira Çin devasa bir pazar.VW, bu pazarda birbirinden  farklı modellere sahip.



Passat'ın ikizi Skoda Superb ile ilgili olumsuz herhangi bir haber ve iddia yok şu ana kadar.Yani, Superb kesintisiz   yola  devam  ediyor.

Otomobil dünyası, özellikle sedan başta olmak üzere bazı küçük otomobiller, minivanları bırakıp SUV ve Crossover araçlara yöneldi.Buna paralel olarakta elektrikli otomobillere de.Volkswagen, ID Serisi'ni büyütmeye devam ediyor.Bu serinin yollara çıkmasıyla yakın gelecekte Up! ve Polo'nun da veda etmesi ihtimallerden biri.



Güncel olarak, Almanya'da ID.3 ve ID.4 modelleri satılıyor.Gelmesi beklenen araçlar ise ID.1, ID.2, ID.5, ID.6 ve ID.7.Seri üretime geçiş ise 2021 ile 2023 yılları içinde olacak.

Sonuç olarak, 

ID.1.....Up!,

ID.2.... Polo,

ID.3.....Golf,

ID.5... Passat'a karşılık geliyor.

Şu düşünülebilir; ID Serileri, yıllardı kendi sınıflarında ağırlığıı olan araçları bitirir mi? Son benzinli ve dizel motorlu modellerden bir süre sonra yine bu modelleri yeni nesil ve sadece elektrikli olarak yollarda görebiliriz.



Kaynak; www.autonews.com
www.motor1.com
https://www.volkswagen.de/
https://www.vw.com/
https://en.wikipedia.org/wiki/Volkswagen_ID._series
https://www.sozcu.com.tr/2019/otomotiv/golfun-yerini-alacak-elektrikli-volkswagenin-adi-belli-oldu-4724727/

11 yorum:

  1. Superb passatttan kat kat iyi yakışıklı ve geniş

    YanıtlaSil
  2. artık ne kadar zorlasalarda ülkelerin regülasyonları devreye geçirmesinden dolayı petrol türevi araçların git gide azalması ile passat'ın kasası üzerine elektrikli makyajlı bir versiyon çıkabilir. bizim gibi ülkelerde 2030 lara kadar elektrikli araçların piyasadaki payının öne çıkamayacağını düşünürsek bizlere passat satılmaya devam edecektir.

    YanıtlaSil
  3. Bu sınıfın dünya satış lideri Toyota Camry ama siz bu detayı atladınız sanırım 🤷🏼‍♂️🤷🏼‍♂️🤷🏼‍♂️

    YanıtlaSil
  4. Türkiye ,özellikle gaziantep,mardin,hatay,adana,van bölgesi için özel olarak üretmeye devam ederler merak etmeyin🙂 Amerika pazarında en çok satan Vw Jetta'dır.Bu yıllardır böyle.Meksika da üretilmesinin sebebide bu pazara yakın olması.

    YanıtlaSil
  5. Bence superb passatın yerini doldurabilir elektrikli oto ve suv a kayan günümüz otomobil dünyasında markaların kendilerini güncel tutmaları gerek bence bundan sonra çeşitli markalarda da bu tip hamleri görücez herkes elektrikli arabalara arge yapıcak başka bir örnek vermek gerekirse honda f1 motor tedariğini 2022 yılında kesicek ve buradan artan parayı da elektrikli otolara arge için harcıyacağını duyurdu sonumuz hayır olsun Allah ihtiyaç sahiplerine otomobil almaları için güç versin

    YanıtlaSil
  6. O paraya 2 tane egea alırım kalanıylada tatile giderim 🙄


    YanıtlaSil
  7. Zaten araçlar elektriğe kayıyor. Aynı segmentte elektrikli gelecektir. Belki bizim ülkeler gibi alım gücü düşük ülkelere üretim devam edebilir

    YanıtlaSil
  8. VW ID.3 Türkiye'de satılıyor. 500-695 bin arasında fiyatları değişiyor https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-2020-model-elektrikli-id3-plus-875623812/detay https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-merkar-tk-motors-2020-vw-id.3-first-edition-pro-performance-879358264/detay

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Golf'ün rakibi VW den önce Türkiye de..
      Volkswagen Türkiye, kızmaz mı bu buna ? :)

      Sil
    2. Editör bey dünya düzeni değişiyor haliyle otomobil üreticileri de değişen dünya düzenine ayak uydurmak zorundalar. Devir artık elektrikli ve hibrit araçların devri. ID.3 için geleceğin Golf'ü olacak diyebiliriz VW ne kadar kızsada galericiler elini VW'den daha çabuk ve hızlı tutmuşlar. Asıl soru şu. Bu fiyatlarla ID.3 yada gelecek olan elektrikli ve hibrid araçlar TR şartlarında ne kadar tutulur ??

      Sil
  9. Servisten çıkmayan VW elektirkli arabasına da güvenmem sürekli arıza yapan bu markayı önermem kimseye. Ayrıca atı alan üsküdarı geçti Almanlar elektriklide geç kaldı Teslayı performansta ve teknolojide yakalayamazlar. Tek dileğimiz TOGGun bir an önce üretilmesi

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..