Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yeni şampiyonanın yeni otomobili, hemde elektrikli; RX2e.Tanıtıldı

 Cesur olma zamanı. Farklı olma zamanı. Değişimi kucaklamanın zamanı. Elektrik, işte geliyoruz..Uluslararası Otomobil Federasyonu FIA'nın organize ettiği elektrikli otomobillerin yarıştığı rallikros şampiyonası 2021'de başlıyor.Yarışacak otomobil, son haliyle gözler önüne çıktı.Rallikros için 'daha hızlı ve daha çevre dostu bir gelecek' vaat eden otomobil;  Cooper Tires, BRAID, R53 Engineering, Cascadia Motion ve OMP Racing ortak çalışmasıyla geliştirildi.



Şampiyonanın (RX)  Temmuz ayında resmen başlatılmasından bu yana, RX2e, testler sırasında önemli ilerleme kaydetti.



İlgiyle karşılanan eRX2;  FIA Dünya Ralli Kros Şampiyonasının hafta sonu yarışında piste çıkarak hünerlerini sergiledi.


 


İspanyol elektro-mobilite uzmanı QEV Technologies ve İsveçli rallycross güç merkezi Olsbergs MSE tarafından ortaklaşa geliştirilen RX2e otomobil, artık agresif bir aero paketi, mütevazı bir soğutma sistemi ve arka difüzör içeren fütüristik ön tasarım ile kesin gövde şekline getirildi. .


 


Elektikli yarış otomobil;  Cooper Tires, BRAID (tekerlek jantları), R53 Engineering (amortisörler), Cascadia Motion (invertörler) ve OMP Racing (koltuk, emniyet kemeri ve yangın söndürücüler dahil aksesuarlar) logolarını gururla taşıyor. 


 


Şampiyona Proje Müdürü Pere Gonzalez "Hepimiz RX2e arabasını resmi formunda göstermekten büyük heyecan duyuyoruz" dedi. “QEV ve OMSE'deki herkesin hem temelde hem de test pistinde gösterdiği muazzam çabayla son aşamaya gelindi.



"Tasarım ekibimiz, yeni, amaca yönelik ve çarpıcı olduğuna inandığımız bir görünüm buldu - aracımız  daha hızlı ve daha çevre dostu olarak geleceğe yürüyecek.. "


 


Hafif, dört tekerlekten çekişli elektrikli rallycross otomobil, bir uzay çerçevesi şasisi etrafında inşa edilmiş ve 250 kW (335 bhp) güç ve 460 Nm'ye kadar tork üreten motor ile        32 kWh'lik bir pilin yanı sıra iki bağımsız güç aktarma organı içermektedir. Bu, mevcut Supercar Lites otomobiline göre sırasıyla % 24 v e % 14'lük bir artışı temsil ediyor..



2021'deki açılış sezonu için World RX ile birlikte koşmak üzere altı yarış planlanıyor. Takvim  kesinleşince açıklanacak. 


Kaynak; https://www.fia.com/
https://twitter.com/RX2eOfficial
https://www.fiaworldrallycross.com/
https://www.fiaworldrallycross.com/rx2
https://rx2-series.com/
http://www.supercarlites.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..