Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Otokar'ın bilinmeyen bir aracı

 Otokar, otomotiv ve savunmada çağa  ayak uyduran yerli firmalardan biri.1980'lerin ortasında savunma alanına hitap eden ilk aracı lisansla imal edilen Land Rover Defender olmuştu.Bu aracın üzerine geliştirilen zırhlı personel taşıyıcı ve Akrep ile hızını arttıran Otokar, bugün tamamı kendine ait bir çok farklı aracı üretirken Altay Tankı nın geliştirilmesinde rol alarak büyük bir bilgi birikimi elde etti.



İmal ettiği bazı araçlarda (Kaya/Kale) Unimog altyapısı kullanıldı.Fakat yıllar önce Otokar adına tescili yapılan 4x4 sürüş düzeninde bir savunma aracı Mercedes Benz ile yakın temas 

Türkiye'nin ilk elektrikli zırhlı aracı, Otokar'dan

sağlanmış olabileceğini akla getiriyor. Söz konusu araç Mercedes Benz G Wagen Türkçesiyle G Serisi'nin savunma amaçlı versiyonuna çok benziyor.



G Serisi'nin askeri versiyonu;  Almanya, Finlandiya, Macaristan, Bulgaristan,Avusturya, Hollanda başta olmak üzere bir çok Avrupa  ülkesinde de kullanılıyor.Arjantin'den, Endonezya, Meksika, Amerika Birleşik Devletleri gibi farklı coğrafyalarda da görev yapıyor.



Diğer taraftan Mercedes Benz G Serisi; Puch G ve Peugeot P4 (Peugeot motorlu)  ile bazı ayrıntılar dışında aynı araç.

FARKLI AMA AYNI OTOMOBiLLER!

Sonuç olarak, Otokar bu aracı geliştirmiş, ortaya çıkarmış ancak belki maliyet, belki plan değişikliği veya bilmediğimiz bir nedenle hayata geçirilememiş görünüyor.





Kaynak; Türk Marka ve Patent Kurumu
https://otokar.com.tr/
https://defense.otokar.com.tr/OtokarSavunma/media/Otokar-Savunma/arac-brosur/KAYA-II-TR-BR-2019.pdf

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..