Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Altay Tankı'na Güney Kore'den motor mu gelecek?

Yerli tank; Altay'ın motor hikayesi mutlu sona doğru mu gidiyor?Hedeflenen 
Alman MTU imzalı motor gerçekleşemeyince  geliştirme aşamasında olan yerli motorun dışında Ukraynalı ve Güney Koreli motor imalatçıları gündeme geldi.Son haberlere göre de Doosan ile ve S&T Dynamics ile anlaşma yapıldı..




Defense News haberine göre Altay tankı'nı imal edecek olan BMC, motor konusunda  Güney Koreli firmalarla anlaşmaya vardı. Zaten Altay Tankı ve Fırtına Obüsü'nün geliştirlmesinde Güney Koreli firmalarla işbirliği yapılmıştı.






İnsansız versiyonunda dahil olduğu toplam 1000 tank üretimi planlanıyor.T1 ve T2 versiyonlarıyla ilk etapta 250 tankı, BMC imal edecek.

Armyrecognition.com' a göre söz konusu güç paketi;  Doosan Infracore DV27K olup 4 zamanlı, 12 silindirli, su soğutmalı,1.100 kW, 1.500 beygirlik bir dizel motor.
 Ve bu sitenin ifadesine göre BMC; İtalyan imalatçı Fiat / Iveco ile birlikte 1.600 beygirlik motor üzerinde çalışıyor..

Doosan farklı  alanlarda çalışan dünyanın önde gelen şirketler grubu.2005' yılında Doosan tarafından satın alınan  Daewoo Heavy Industries & Machinery,  Doosan Infracore adıyla faaliyetine devam ederek günümüze geldi.İş makinaları ve motor alanında dünyanın önemli isimlerinden biri.




Güney Kore'nin  yerli tankı K2'de ilk etapta  Doosan Infracore DV27K motorları (1500 hp) ve
S & T Dynamics EST15K otomatik şanzımanı (6 ileri hız ve 3 geri hız) kullanıldı.

Bazı iddialara göreyse MTU, Doosan ve BMC'nin geliştirdiği motor birbirine çok benziyor!


Kaynak; https://www.defensenews.com/
https://www.defensenews.com/industry/techwatch/2021/03/08/at-long-last-turkeys-altay-tank-finds-an-engine-from-south-korea/
https://www.stratejikortak.com/2019/12/bmc-carmor.html
https://www.armyrecognition.com/defense_news_march_2021_global_security_army_industry/turkey_to_get_south_korean_doosan_infracore_dv27k_engine_to_power_its_altay_tank.html
https://sadfor.savtera.org/index.php?topic=166.2085
https://www.google.com/search?q=Doosan++DV27K+%2B+mtu+%2B+bmc+&tbm=isch&ved=2ahUKEwih_qKb_ajvAhUGahoKHT8JCo4Q2-cCegQIABAA&oq=Doosan++DV27K+%2B+mtu+%2B+bmc+&gs_lcp=CgNpbWcQAzoECAAQHjoECAAQGFDqyHVY9e91YLjxdWgBcAB4AIAB4AGIAbQPkgEGMC4xMy4xmAEAoAEBqgELZ3dzLXdpei1pbWfAAQE&sclient=img&ei=_m9KYKGHLYbUab-SqPAI&bih=625&biw=1366&hl=tr#imgrc=uBU9spODw9nU_M
https://www.doosanengine.com/es/engine/generator-detail/128
http://www.hisntd.com/eng/product/defense/mobile.html

2 yorum:

  1. BMC power ın tasarladığı (G. Kore motorunun benzeri olduğu iddiaları var) motor nisan ayında toparlanacak ilk ateşleme yapılacak. Ancak önemli olan Transmisyon. Transmisyonu G. Kore bile daha yeni yeni yapmaya başladı. Umarım bir şekilde G.Kore motoru ve transmisyonu yeterli gelir. Sonrasında zaten kendimiz Motor ve transmisyon yapacağız.

    YanıtlaSil
  2. Daha fazla vakit kaybetmeden bu iş doğru ve iyi bir şekilde çözülmeli ve tank imalatı başlamalı.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..