Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Jant Temizliği Nasıl Yapılır?

Aracınızın jantları kullanım süresine ve türüne göre zaman içerisinde zarar görebilir. Zamanla bu zararlardan ve kirlenmelerden kurtulmanız zor bir hale gelebilir. Bu sebeple, jant temizleme yöntemlerinin düzenli aralıklar ile uygulanması tavsiye edilir. Jantların kullanım ömrüne pozitif bir katkı sağlayabilecek olan bu durum aynı zamanda lastiklerinize ve aracınızın genel sürüş keyfine de katkı sağlar..


Doğru Temizlik Ürününü Seçmek


Otomobilinizin jant tipine uygun olabilecek bir temizleyici seçerek temizliğe başlayabilirsiniz. Jant modelleri genel olarak alüminyum alaşıma sahiptir. Ancak otomobilinizin krom veya sac kaplı jantları olabilir. Bütün jant türlerinde kullanabileceğiniz temizleyiciler vardır. Fakat bazı özel materyaller için özel temizleyiciler edinmeniz daha doğru olacaktır. Örneğin, krom kaplı olan janta sahipseniz krom için üretilen temizleyicileri alabilirsiniz. Ayrıca bazı temizlik ürünleri hem jant hem lastik temizliğinde kullanılabilir.


Jantları Durulamak


Temizlikte ilk adım jantları suyla durulamak olmalıdır. Jant modelleri için bu işlemi basit bir bahçe hortumuyla yapabilir veya oto yıkama makinelerinin hortumlarını da kullanabilirsiniz. Jant temizleyici ürünleri ıslak yüzeylerde daha iyi sonuçlar verebilmek üzere tasarlanmıştır. Basınçlı hortumlar jantınızdaki kirin ufak bir kısmını giderir. Normal bir hortum da jantlarınızı temizleyici uygulayabilmeniz için hazır hale getirir.


Jant Temizleyici Uygulamak


Temizleyici ürünü üzerinde yer alan uyarıları ve tavsiyeleri dikkate alarak kirli jantınıza uygulayabilirsiniz. Basit bir şekilde temizleyiciyi jantın tüm kısmına eşit gelebilecek şekilde püskürtmelisiniz. Bijon ve bijon yuvalarını da bu esnada temizleyebilirsiniz. Hem jant hem lastik temizleyici ürünlerini kullanıyorsanız lastiklerinize de uygulama yapabilirsiniz. Burada temizleyicileri yoğun biçimde uygulamaktan ve aracınızın boyasına temas etmesinden uzak durmalısınız.


Ufak Bir Mola


Temizleyiciyi uyguladıktan sonra jant üstünde birkaç dakika kadar durmasını beklemelisiniz. Bu tarz temizleyici ürünlerinin içeriğindeki kimyasallar zemine yapışan ve çıkmakta zorlanan kirlerin zeminden ayrılmasını sağlar. Bu sebeple, durulama işlemini yapmadan önce temizleyicinin görevini yerine getirmesini beklemelisiniz. Beklediğiniz süre ne kadar uzun olursa o kadar iyi sonuçlar elde edebilirsiniz. Ancak jant temizleyici tamamen kuruyana kadar beklememelisiniz.


Fırça Kullanımı


Balata tozlarını temizlerken biraz zorluk yaşayabilirsiniz. Bunun için jant temizleyiciyi birkaç dakika içinde kire iyice temas ettikten sonra fırça yardımıyla kalan kirleri temizleyebilirsiniz. Kullanılan fırçanın sert olmamasına özen göstermelisiniz. Aksi takdirde jant boyasına zarar verebilirsiniz. Orta veya yumuşak sertliğe sahip fırçalar işinizi görmeye yetecektir. 


Tekrar Durulamak


Kirleri tamamen çıkardığınızı düşünüyorsanız jantınızı durulayarak temizleyiciden arındırmaya başlayabilirsiniz. Bijon kısımlarının etrafında yer alan boşluklar ya da jantın tasarımındaki kıvrım ve aralıkları durulamayı unutmamalısınız. Jantı tamamen duruladıysanız çıkmayan kirleri bir bez yardımıyla çıkarmayı deneyebilir, önceki adımları takip edebilirsiniz.


Otomobili Temizlemek


Jant temizleyici ürünleri kimyasal maddeler içerebilir. Bu kimyasallar zorlu kirlerin çıkması için gereklidir. Bu tarz kimyasalların otomobilin boyasına zarar verebileceğini asla unutmamalısınız. Jant temizleyiciyi kullandıktan sonra ürünün aracınıza temas edip etmediğini tam olarak göremiyorsanız, temizlik sonrasında otomobilinizi önlem amaçlı olarak yıkayabilirsiniz. 


Araç Temizlik Ürünleri ve Jant Modelleri için Birlas


Aracınızı daima temiz tutmanız aynı zamanda güvenliğinizi de en üst seviyelerde tutmanız anlamına gelir. Araç temizlik ürünleri, jant modelleri ve daha fazlasını arıyorsanız güvenilir bir marka olan Birlas’ı tercih edebilirsiniz.


Kaynak





İlk yayın 15 3 2020

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..