Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Başarı Öyküsü; Cem Bölükbaşı, ilk Le Mans Avrupa Şampiyonası yarışında podyuma çıktı

Espor dünyasından gerçek pistlere dikkat çeken bir başarı hikayesi yazan genç yarış pilotu Cem Bölükbaşı, ilk kez katıldığı Le Mans Avrupa Şampiyonası’nda kendi kategorisinde 2.lik podyumuna çıkarak tarihi bir zafer yaşadı.



En son Formula 3 Asya Şampiyonası’nda en iyi 3. çaylak olan ve kariyerinin ilk tam sezon Formula turnuvasını en başarılı ilk 10 pilottan biri olarak tamamlayan genç yarışçı Cem Bölükbaşı, 16 Mayıs’ta Avusturya, Red Bull Ring pistinde gerçekleşen 4 saatlik Le Mans Avrupa Şampiyonası’nda, Eurointernational takımıyla LMP3 sınıfında en iyi ikinci takım olma gururu yaşadı.





Cem Bölükbaşı, Juventuslu milli futbolcu Merih Demiral’ın da desteğiyle katıldığı yarışta, kendi zamanında koltuğu takımı 10. sıradayken devraldı ve 9 araç birden geçerek süresinin sonunda kategorisini birinci olarak tamamlandı. Eurointernational, yarışı birinci takımın sadece 0,1 saniye gerisinde ikinci bitirerek podyuma çıkıp kupa aldı. 



Cem Bölükbaşı: İlk kez yarıştığım bu pistten kupayla ayrıldığım için mutluyum

Cem Bölükbaşı, “Le Mans Avrupa Şampiyonası’nda ilk kez yarıştım. İki saatlik aralıksız araç kullanma deneyimini ilk kez yaşadım. Böyle bir pistte yarışıp bir de podyuma çıkmak benim için tarifsiz bir sevinç. Burada yarışmama vesile olan herkese çok teşekkür ederim. Ülkemi motorsporlarında en üst seviyede temsil etme, Espordan gelip Formula 1 pilotu olma hedefime doğru ilerlerken yarışacağım tüm şampiyonalar, edineceğim tüm tecrübeler çok önemli. Bu yolda beni yalnız bırakmayan Merih Demiral’a, Team Demiral ekibine ve ajansım TEM Agency’ye sonsuz teşekkür ederim” dedi. 


Yoğun bir yarış sezonunda olan Cem Bölükbaşı, 28-30 Mayıs tarihlerinde Fransa, Paul Richard pistinde gerçekleşecek GT4 Avrupa Serisi’nde ve bir sonraki hafta sonu yine aynı pistte gerçekleşecek Le Mans Avrupa Şampiyonası'nda ikinci yarışını yarışacak. 



Cem Bölükbaşı’yı sosyal medyada takip etmek için:

YouTube https://www.youtube.com/user/BolukbasiCem

Instagram https://www.instagram.com/CemBolukbasi/

Twitter https://twitter.com/g2bolukbasi

Twitch https://www.twitch.tv/CemBolukbasi

Aynı anda hem espor hem gerçek motorsporlarında başarı gösteren bir sporcu olarak dünyada örnek teşkil eden genç pilot Cem Bölükbaşı, başarı grafiği ile yerli ve uluslararası otoriteler tarafından yakından takip ediliyor. 2017 yılında Formula Espor Dünya Şampiyonası’na katılan Cem Bölükbaşı dünya beşinciliğini elde etti ve Formula 1 şampiyonu Fernando Alonso’nun Simracing takımına seçilen ilk sürücü oldu.  2018’de yine F1 Esports’a katılan 70 bin kişi arasından en iyi 20 yarışçıdan biri olarak, ProDraft seçmelerinde dünya birincisi oldu, Redbull Toro Rosso Formula 1 ekibine katıldı ve takımı ile dünya ikincisi olma başarısını gösterdi.


Bölükbaşı gerçek pistlere ilk defa GT4 Avrupa Serisi 2019 şampiyonasında çıktı. Borusan Otomotiv Motorsport’un (BOM) genç yetenekler projesi kapsamında seçtiği pilot olarak turnuvanın iki ayağında yarışan sürücü, Misano pistinde kariyerinin sadece ikinci gerçek pist yarışında, PRO-AM kategorisinde yarışı ikinci bitirerek ilk podyum heyecanını yaşadı. 

Ekim 2019’da kariyerinin ilk Formula yarışını, Formula Renault Eurocup’ın Hockenheim pistinde M2 Competition takımı ile tamamlayan Bölükbaşı, ilk tek koltuklu araç yarışındaki performansıyla otoritelerin ve motorsporları tutkunlarının dikkatini çekti. Formula Renault yarışında gerçek piste çıkmayı başaran dünyadaki ilk sim pilotu oldu. 


GT4 Avrupa Serisi 2020 şampiyonasında BOM takımı ile ilk tam sezonunu yarışan sporcu, sezonu Pro-AM klasmanında ikincilik podyumunda tamamlamayı başardı.  


Bölükbaşı, 2020 yılında ilk kez düzenlenen Formula Renault Esport Series’de ise toplam sekiz yarışta simülasyondaki gücünü göstererek Dünya Şampiyonu oldu. 


Cem Bölükbaşı, Şubat 2021’de düzenlenen Formula 3 Asya Serisi’nde en iyi 3. çaylak oldu ve turnuvayı 9. sırada bitirerek adını en başarılı 10 pilottan biri arasına yazdırdı. 


Bölükbaşı halen GT4 Avrupa Serisi 2021 şampiyonasında BOM takımı adına yarışmaya devam ediyor. Nisan ayında İtalya, Autodromo Nazionale Monza pistinde yapılan GT4 European Series’te PRO-AM kategorisinde yarıştı ve takımı ile yarışı ikinci tamamlayarak podyuma çıktı. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..