Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Rolls-Royce; Boat Tail, Coachbuild, Sweptail...Ve, benzersiz özel yapım

“Bugün, Rolls-Royce Evi için ufuk açıcı bir anı işaret ediyor. Rolls-Royce Boat Tail'i dünyaya tanıtmaktan ve bununla birlikte gövde üretiminin gelecekteki portföyümüzde kalıcı bir demirbaş olarak onaylanmasından gurur duyuyoruz. Tarihsel olarak, gövde üretimi Rolls-Royce hikayesinin ayrılmaz bir parçasıydı. Yenilikçi Rolls-Royce anlatısında,


 

Bespoke'un yol gösterici felsefesini bilgilendirdi. Ama çok daha fazlası. Rolls-Royce Coachbuild, markamızın köklerine bir geri dönüş. Gelecekteki tarihsel önemi olan tamamen benzersiz ve gerçekten kişisel otomobillerin oluşturulmasına katılmak için seçilmiş az sayıdaki kişi için bir fırsatı temsil ediyor. Rolls-Royce, en yakın müşterilerini dikkatle dinledi ve her biri, gerçek lüksün iddialı, kişisel ifadelerini oluşturarak markayla ilişkilerini derinleştirme arzusunu dile getirdi. 



Rolls-Royce Boat Tail, geriye dönük olarak satılmak üzere oluşturulmuş bir konsept değildir. Tam tersine. Rolls-Royce tam özgünlüğe inanır ve Boat Tail, en özel müşterilerimizden üçüyle dört yıllık bir işbirliğinin doruk noktasıdır. Rolls-Royce Coachbuild müşterileri, yaratıcılık ve mühendislik sürecinin her adımına yakından ve kişisel olarak dahil oluyor. Karakter ve kişiliklerinin nüanslarında tam bir akıcılık kazanmak için müşteri ile uyum içinde çalışıyoruz. Bu nitelikleri, koleksiyona aşılamak istedikleri unsurlara dikkatlice tercüme ediyoruz. Sadece House of Rolls-Royce, Coachbuild müşterilerine gelecekteki tarihsel öneme sahip, yani temelde benzersiz olan ve daha sonra yaratımının her ayrıntısına katılma konusunda benzersiz bir fırsat sunabilir.”

“Bu gerçek bir lüks. Bu, en gerçek haliyle çağdaş himayedir. Bu Rolls-Royce Coachbuild."

Torsten Müller-Ötvös, CEO, Rolls-Royce





"Rolls-Royce Boat Tail, bir otomobilin ne olduğu fikrine meydan okuyor ve bir otomobilin ne anlama geldiğine dair yeni bir tanım yaratıyor. Boat Tail, sadece bir ulaşım aracının çok ötesinde. Bu, sadece bir hedefe ulaşma yöntemi değil, hedefin kendisidir. Olağanüstü bir kapsam kavramı yaratmak için markayı güçlendiren dikkate değer bir kadın ve erkek grubu ile gerçekleştirilen bir tutku. Coachbuild, olağan kısıtlamaların ötesine geçme özgürlüğü sağlar. Normalde, tuval yoluyla Rolls-Royce Bespoke'a doğal bir tavan vardır. Rolls-Royce



 

Coachbuild'de, doğrudan görevlendiren müşterilerimizle bir konsepti şekillendirmek için gövde üretriminin sağladığı ifade özgürlüğünü kucaklayarak bu tavanı aşıyoruz. Boat Tail ile bunu başardık. Ortak bir gövde stiline sahip olmalarına rağmen, her biri hizmete giren kullanıcının benzersiz, son derece kişisel izlerini taşıyan ve böylece farklı hikayeler anlatan bir üçlü olağanüstü araba yarattık. Boat Tail emsalsizdir. 

“Boat Tail, sanayileşmiş lüksün ayrı bir karşılığıdır."

Alex Innes, Rolls-Royce Coachbuild Tasarım Müdürü, Rolls-Royce


Bir Lüks Evi olarak Rolls-Royce, ürünlerine anlam katar. Rolls-Royce, müşterilerin kişisel zevklerini yansıttığı, ifade ettiği ve çoğu zaman mirasları tanımladığı bir tuval görevi görür. Bir Rolls-Royce'un ısmarlama uygulaması, hizmete giren müşterisinin kişiliğini şık bir şekilde ifade ederken, "dünyanın en iyi otomobili" statüsünü zarif bir şekilde yansıtıyor.



Müşteriler markanın özel sunumlarını her geçen gün daha fazla takdir ediyor, bunlardan yararlanıyor ve Rolls-Royce, müşterileri tarafından kendisini anlamlı yollarla yaşamlarına entegre etmeye davet ediyor. Marka ve müşterileri giderek daha yakın hale geldi ve Küresel Lüks Üretim Mükemmelliği Merkezi Rolls-Royce'daki tasarımcılar, mühendisler ve zanaatkârlar, bu olağanüstü kadın ve erkeklerin yaşam tarzlarını yorumlamada benzersiz bir akıcılık geliştirdiler. Karşılıklı güvenin bu evrimi, her zamankinden daha iddialı koleksiyonlarla sonuçladı ve ısmarlama yetkinlik ve kapasite kapsamının çok ötesine, gövde üretiminin seyrek dünyasına ulaştı. Bu olağanüstü müşteri komisyonlarını yerine getirmek için Rolls-Royce, markanın tarihsel köklerinden birine geri dönme ve şirket içinde Rolls-Royce Coachbuild adlı farklı bir departmanı başlatma kararı aldı.

Gövde üretimi, Rolls-Royce Bespoke'un oldukça damıtılmış bir ifadesidir ve mevcut kısıtlamaların ötesine geçmek isteyenler için ayrılmıştır. Gerçek bir komisyon modeline dayanır ve marka ile görevlendiren müşterisi arasında anlamlı lüks, tasarım ve kültürün işbirliğine dayalı bir keşfini temsil eder. Sonuçlar, gelecekte bir tarihi miras yaratan, sırayla bir çağı tanımlayan tasarımları geliştiren, etkiyi yalnızca bir ulaşım aracının asıl amaçlanan amacının çok ötesine genişleterek, zaman içinde önemli anlar haline gelir.

Rolls-Royce Coachbuild, en gerçek haliyle çağdaş bir himayedir.

Rolls-Royce’un gövde üretimine yaklaşımının doğasında bulunan disiplin, otomotiv endüstrisinin başka hiçbir yerinde bulunmayan seçkin sanatsal beceriler gerektirir. Müşterileri devreye almak, gerçekten dönüştürücü olan bir nesne talep eder;kalıcı bir ifade veren ve kendisini daha önce gitmiş olan her şeyden ayıran bir nesne.

Cevap olarak, markanın iki dünyayı sorgulaması ve derinden anlaması gerekir. Birincisi, danışanın samimi kişisel bağlamıdır - bireysel yaşam alanları, nasıl kutladıkları, kendilerini neyle ve kimlerle çevreledikleri ve bu istisnai insanların hayatlarındaki en iyi anları tanımlayan deneyimler. İkincisi, bir Coachbuild otomobilinin var olacağı daha geniş kültürel bağlamdır. Burada marka, müşterinin kültürel nüanslarını, mimarideki hareketleri, modayı, renk paletlerini, sanatsal zevklerini ve hatta misafirperverliğini araştırıyor.


BİR HAREKETİN ŞAFAĞI


2017 yılında, ünlü Rolls-Royce Sweptail, çağdaş gövde üretimi hareketinin şafağını tanımladı. Lüks ve otomotiv imkanlarında yeni bir filigranın farkındalığını artıran, el yapımı doğası nedeniyle yeni bir sömürü alanını gösteren kesin bir an yarattı. Anında tarihin en iyi kıtalararası turcularından biri olarak ilan edilen bu dikkat çekici ürün, olasılığın büyük bir yeniden kalibrasyonunu temsil etti ve Rolls-Royce mirasının müşterileriyle işbirliği içinde tanımlanacağını doğruladı.

Sweptail, yeni bir potansiyel sınır çizgisi belirledi ve nadir bulunan bir çalışmanın arasında bir hayranlık uyandırdı. Koleksiyoncular, sanat patronları ve şimdi ikonik mimariyi görevlendiren müşterileri. Bu kişilerin bir kısmı, Rolls-Royce'a, kendilerinin de benzersiz bir özel üretim üzerinde işbirliği yapıp yapamayacaklarını keşfetmek için yaklaştı, bu daha da derin bir tasarımdı. Marka, Rolls-Royce Evi'nde kalıcı çağdaş bir Coachbuild departmanının doğuşuna işaret ederek kabul etti. Bu grup içinde, üç potansiyel müşterinin çağdaş deniz tasarımını derin bir şekilde paylaştığı ortaya çıktı. J-Sınıfı yatlar, hem formlarının saflığı hem de varoluşlarını sağlamak için en üst düzeyde el işçiliğine ihtiyaç duydukları için genellikle ilham noktaları olarak anılırdı. Müşteri liderliğindeki bu yaratıcı ifade, Rolls-Royce tasarım ekibinin uzun süredir devam eden bir tutkusu olan Tekne Kuyruğu tipolojisinin çağdaş bir ifadesini yaratma tutkusuyla aynı zamana denk geldi. Bu tasarım yönü fikri önerildiğinde, üç müşteri onaylarında netti. Ve üçü de tek bir talep paylaştı: "Bize daha önce hiç görmediğimiz bir şeyi gösterin."

İlgili müşterilerle istişare halinde, üç arabanın ortak bir gövdeyi paylaşacağı, ancak daha sonra her birinin, markanın vizyonu, kabiliyeti ve hırsı ile her bir görevlendiren müşterinin kesişme noktasını yansıtacak şekilde ayrı ayrı, son derece kişiselleştirileceği bir anlaşmaya varıldı.

Rolls-Royce Boat Tail tasarlandı

RUHUN GEÇİŞİ


Gövde üretiminin manuel teknikleri, yeni tasarım fırsatları alanları sunar. Ön tasarım önerisi el ile kaleme alındıktan sonra, formun keşfi, kilden tam boyutlu bir heykel ile sağlanıyor ve geniş yüzeylerin şeklini mükemmelleştirmek için el yapımı kişiselleştirmelere izin veriyor. 

Rolls-Royce bünyesindeki en son mühendislik teknolojileri, yeni olasılıklardan yararlanmak için gövde üretiminin sanatsal uygulamasıyla birleştirilmiştir. Kilden heykel, üzerine alüminyum levhaların elle çekiçle şekillendirildiği kova yaratıldığı dijital olarak yeniden düzenlendi. Asırlık bireysel el becerilerini ve işçiliğini kullanan canlı bir tuval, alüminyum gövdenin tek başına makineyle elde edilemeyen bir yüzey netliği ve çizginin devam etmesini sağlayarak metalin honlanmasından ve optimize edilmesinden yaratılır.

Süreç yat inşasına benzer, ruhun yaratılışa aktarılmasını kolaylaştırır. Bir el iyileştirme süreci, zaman baskısı olmadan neredeyse hiç durmadan tekrarlanır. Yavaş yavaş, geniş metal tabakalar Boat Tail'in heykelsi temsiline dönüşüyor. Gerçekten saf bir form yaratılır: panel kırılmalarıyla kesintisiz, eğriliği çarpıcı, ölçek olarak monolitik ve görünüşte sonsuz bir yüzeyden oluşturulmuş.


BAŞARININ KUTLAMASI


Bugün tanıtılan ilk Rolls-Royce Boat Tail, müşterinin mükemmel deneyimini oluşturmak için son noktaya ulaşan olağanüstü düşüncelerin, kavramların ve öğelerin bir kürasyonudur. Rolls-Royce'ların atanmasında son derece yetkin ve dünya çapında başarılı bir çift olan görevlendirme patronları, uzmanlığı gerçek anlamda kişileştiriyor. Rolls-Royce Coachbuild Renk ve Malzeme Tasarımcısı Sina Maria Eggl, lükse olan takdirlerini “Kendi içinde bir sanat formu” olarak tanımladı. Önerileri kasıtlı olarak kendine düşkündü. Arzuları, bir yaşama tepki yaratmaktı.

Sıkı çalışma ve elde edilen başarı için kutlama gerekli. Rolls-Royce Boat Tail, aileleriyle birlikte eğlenmek için bir kutlama arabası olarak neşeli olmalı. 

Markanın tasarımcılarıyla birlikte, marka ile uzun süreli ve yaratıcı bir ilişki üzerine kurulu entelektüel bir yolculuğa çıktılar. Gerçekten de, müşterilerin Boat Tail formuna olan hayranlığı, özel koleksiyonlarındaki bir motorlu araba ile daha da ilerletildi; 1932 Rolls-Royce Boat Tail, modern Boat Tail'in tamamlanması için onlar tarafından sevgiyle restore edildi. Rolls-Royce Boat Tail, daha önce görülmemiş heykel seviyelerini ayrık, bazen eğlenceli işlevsellikle dengeleyerek, marka için harika bir yeni estetik sunuyor. Eser, Rolls-Royce’un tarihinin romantik öyküsünü anlatıyor, bir Boat Tail tasarımını yansıtıyor ancak açık bir şekilde taklit etmiyor ve tarihi bir vücut tipini tamamen çağdaş bir tasarımla birleştiriyor. Yaklaşık 5,9 m uzunluğunda, cömertliği ve yüzey netliği zarif ve rahat bir duruş sunuyor. Ön profil, Rolls-Royce’un ikonik pantheon ızgarası ve ışıklarının yeni bir işleyişine odaklanıyor. Izgara, aplike değil, ön ucun ayrılmaz bir parçası haline gelir; sadece Coachbuild portföyündeki modellere verilen bir tasarım özgürlüğü. Bu aşamalı uygulama, Rolls-Royce’un tanıdık formalitesini yumuşatırken, markanın inkar edilemez varlığını da koruyor. Derin ayarlı gündüz yanan farlara sahip güçlü bir yatay grafik Boat Tail’in yoğun kaş çizgisini oluşturur ve Rolls-Royce'un tasarım arşivlerinden hatırlanan bir tasarım özelliği olan klasik yuvarlak farları çerçeveler. Profilde, deniz referansları çok düşündürücüdür. Çevreleyen ön cam, motor kalkışlarında vizörü hatırlatırken, A sütununun arkaya doğru hafif eğimi, öndeki büyük, net hacimler ve konik arka kısım, güç altında sudan yükselen bir motor fırlatmasını hatırlatan bir hareket yaratıyor. Gövdenin alt tarafındaki progresif bir negatif heykel, önde gelen Rolls-Royce tasarımlarının marşpiyellerine tarihsel bir referans oluştururken, kıvrak bir izlenim yaratıyor.

Arkadan bakıldığında, vücut formu nazikçe keskinleştirerek çözülür. Önde olduğu gibi, geniş, derin ayarlı lambalarla arkada yatay bir vurgu oluşturuldu - beklenen dikey Rolls-Royce lamba ikonografisinden bir kopuş. Nitekim, deniz referanslarının daha belirgin hale geldiği yer arka taraftadır. Tarihi Tekne Kuyruklarının ahşap arka güvertelerinin modern bir yorumu olan arka güverte, geniş ahşap alanlara sahiptir. Caleidolengo kaplama, Rolls-Royce mühendisliğinde uygulanmıştır; tipik olarak iç kısımda yer alan gri ve siyah malzeme, estetikten ödün vermeden dış cephede kullanılmak üzere özel olarak uyarlanmıştır. Açık gözenekli malzeme, hem eski hem de yeni yatların tipik ahşap yapısına optik bir selam görevi gören, fırçalanmış paslanmaz çelik ince çizgili kaplamalarla görsel olarak uzatılmış doğrusal bir ahşap damar içerir. Rolls-Royce’un ahşap uzmanlarının bilenmiş becerileri, arabanın geometrisiyle uyum sağlamak için tahılları manipüle etti ve eşleştirdi. Kaplama işlemi, konikliği ve arkadaki toplam hacmi çözen alt vasistas alanına kadar uzanır. 




Bu cesur kesim, klasik Boat Tail gövdelerinin gövde hatlarına ince bir referanstır. 

Arkadan, Boat Tail’in geniş genişliğini vurgulayan daha fazla yatay vurgu ile işaretlenmiş güçlü bir grafik kompozisyon algılanır. Derin ayarlı lambalar, çok düşük bir referans noktası oluşturarak, güç altında ve uçakta bir motor fırlatmanın daldırılmış kıçını ve gururlu pruvasını çağrıştırır. Boat Tail’in alışılmadık sabit kanopi çatısında belirgin bir mimari etki keşfedildi. Heykelsi forma ek olarak, geniş tavan çizgisi, arka tarafa dokunan, uçan payandaları yeniden canlandıran hassas yapısal unsurlarla sonuçlanıyor. Tabii ki, çatı kaldırılırken sert hava ile karşılaşılırsa, statik geçici barınak için istiflenir.


MAVİ BİR MÜZE


Rolls-Royce Boat Tail'in dış yüzeyi, müşterinin en sevdiği renk olan mavinin zengin ve karmaşık bir tonuyla kaplanmıştır. Açık bir deniz çağrışımına sahip renk tonu, gölgelerdeyken hafiftir, ancak güneş ışığında, gömülü metalik ve kristal pullar bitişe canlı ve enerjik bir hava katar. Dış cepheyi işlerken mümkün olan en pürüzsüz uygulamayı sağlamak için, boya tamamen kurumadan kenarlarını yumuşatmak için kesin gövde hattının üzerinden bir parmak gezdirildi. Tekerlekler, Boat Tail’in kutlama karakterine katkıda bulunmak için parlak mavi, son derece cilalı ve şeffaf kaplamayla kaplanmıştır. Rolls-Royce için bir ilk olan elle boyanmış, derecelendirilmiş bir kaput, önden bakıldığında ilerici ama gayri resmi bir estetik ve genel hacim sağlamlığı sağlayan, nispeten bastırılmış daha derin bir maviden ızgaraya doğru yükseliyor.

İç deri kaputun renk tonu geçişini yansıtıyor ve ön koltuklar daha koyu mavi tonla sarılmış, Boat Tail’in sürücü odaklı niyetini kabul ederken arka koltuklar daha açık tonda tamamlanıyor. Boyalı dış kısımla eşleşmesini vurgulamak için deriye yumuşak metalik bir parlaklık uygulanırken, otomobilin saatlerinin ellerinden esinlenilen daha yoğun bir mavi renkte ayrıntılı dikiş ve biye uygulandı. Ayrıca, su dümen suyunun dökülmesini taklit etmek için hassas bir şekilde yönlendirilmiş, alt gövdede görülebilecek teknik fiber elemanlara 55 derecelik bir açıyla dokunan parlak bir mavi bulunur.

Ön torpido bölümü, modern bir estetik sağlamak için bilerek küçültülmüş görünümünde damıtılmıştır. Bu minimalist tuval, müşteri tarafından Boat Tail için özel olarak sipariş edilen tamamen benzersiz BOVET 1822 saatlerinin mücevher benzeri özelliklerini vurgulamaktadır. Kalem koleksiyonu, müşterilerin en büyük tutkularından biridir. Özellikle değer verilen bir Montblanc kalemi, Boat Tail’in torpido gözünde ayrı ayrı yerleştirilmiş, el yapımı alüminyum ve deri bir kasada yer alacak.

Gösterge paneli kadranları, daha çok ince kuyumcular ve saat ustalarının atölyelerinde mükemmelleştirilen Guilloché adlı dekoratif bir teknikle süslenmiştir. Zarif, ince çerçeveli iki tonlu direksiyon simidi, üretim serisinin renklerini taşır.

Açık gözenekli Caleidolengo'nun dokunsallığı kabine getirilir. Antrasit renkli kaplama, açık mavi ve metalik parlaklığın yumuşaklığını dengelemek için modern güç ve derinlik getiriyor. Ahşap, alt kabin ve zemin alanına, yine 55 derecede ahşap gövde formlarını anımsatan, her iki taraftan bakıldığında tek tip bir görünüm sağlayan orta hatta mükemmel bir şekilde eşleşecek şekilde uygulanır.


BİR DURUM DUYUSU


"Bu araba bir fırsat duygusu oluşturmalı ve başka hiçbir şeye benzememeli".

Rolls-Royce Boat Tail’in görevlendirme müşterilerinin özeti buydu. Yanıt olarak ve karakterlerinin yansıması olarak, arka güverte göze çarpmayacak şekilde otomotiv dünyasında daha önce hiç görülmemiş oldukça iddialı bir konsepte ev sahipliği yapıyor. Bir düğmeye basıldığında, güverte, karmaşık ve cömert bir Ağırlama Paketi’ni ortaya çıkarmak için kapsamlı bir kelebek hareketiyle açılır. Karmaşık hareketi, ünlü mimar Santiago Calatrava tarafından keşfedilen konsol konseptlerinden esinlenmiştir. Ağırlama Paketi, paylaşılan bir olay için bir kutlama odak noktası oluşturur ve müşterilerin zevklerinin ve arzularının bireyselliğini ortaya çıkarmak için bol miktarda fırsat sunar. En yüksek kalitede gerçekleştirilen çok sayıda sürpriz barındırır. Kutlama tarzında ifade edilen, motorlu araba kavramını altüst eden ağırlama süiti, onu deneyimlemek için gelen herkesi şaşırtıyor ve memnun ediyor.

Merkez çizgiye doğru menteşelenen senkronize balik açılma hareketi, 15 derecelik hassas bir açıyla kendilerini ana bilgisayara sunan hareketli parçalardan oluşan bir hazine sandığını ortaya çıkarır. Bu incelikli sunum jesti kibar ve özünde İngiliz hizmet ifadesini yansıtıyor. Sandık, gerçek bir Rolls-Royce açık havada yemek deneyimi için mükemmel donanımlarla donatılmıştır; bir tarafı aperatiflere adanmış, diğeri ise Paris'te Christofle tarafından yapılan "Boat Tail" adıyla oyulmuş çatal bıçak takımıyla tamamlanmış mutfakla sahibini karşılar. Müşterilerin en sevdiği Armand de Brignac şampanya şaraplarını barındırmak için çift buzdolabı geliştirildi.

Özel şişe boyutunu buzdolabında saklamak için zarif beşikler oluşturuldu, çevreler son derece cilalı ve şişeyle uyumlu renktedir. Şampanya, lüks dünyada tanıdık bir mecaz olsa da, Boat Tail’in müşterisinin kaliteli şarapla özel bir ilgisi vardı. Bu çiftin kocası, mütevazı başlangıcından bir hikaye hatırladı. Büyük bir arkadaşı memleketinde bir şarap garsonuydu ve onu çeşitli Grandes Marques de Champagne'ın lezzet profilleri konusunda eğitti. Bu, dünyadaki nadir Grand Cru şampanyalarının en bilgili koleksiyonlarından birine dönüşen yaşam boyu bir eğitim haline geldi. 

Çağdaş Rolls-Royce motorlu araçların klasik bir tasarım öğesi, olası kötü hava koşullarının öngörüldüğü şekilde kapılara Rolls-Royce şemsiyelerin yerleştirilmesidir. Boat Tail'in yorgun deneyimini daha da artırmak için hoş bir dönüşle, güzel hava beklentisiyle arka orta çizginin altına benzersiz bir şemsiye yerleştirildi. Teleskopik bir hareket, bu güzel ve tuhaf kanopiyi tersine açarak zahmetsiz yerleştirmeyi garanti eder. Bir görevlinin teklifini taklit etmek için zarif bir şekilde dönen kokteyl masaları, barındırma süitinin her iki tarafında açılır ve aşağıda ayrı ayrı istiflenmiş iki son derece çağdaş minimalist tabureye erişim sağlar. Rolls-Royce tarafından tasarlanan ve İtalyan mobilya üreticisi Promemoria tarafından yaratılan ince çizgili tabureler, otomobilin dış kısmında bulunan aynı teknik elyaftan oluşturuldu. İç mekandaki mavi Rolls-Royce deri, taburelerin uygun şekilde konforlu oturma malzemelerini sağlar.




ZAMANSIZ TUTKU - BOVET 1822 İLE İŞBİRLİĞİ


Müşterilerin çağdaş himayeye yönelik vizyoner yaklaşımını daha da gösteren bir hareketle, müşterinin emriyle ortak bir mükemmellik arayışına sahip iki büyük lüks ev bir araya getirildi. Yaratıcılık ve mühendislik felsefesi üzerine kurulan House of BOVET 1822'den birinci sınıf zanaatkarlar çalışmaya çağrıldı.

Rolls-Royce’un kendi alanlarında kendi ustalarıyla el ele.

Mekanik olarak düşünen müşteriler, horolojide yeni bir çığır açmaya çalıştı. Hem İsviçre merkezli House of BOVET hem de Rolls-Royce'un saygın ve tutkulu koleksiyonerleri olarak vizyonları, Boat Tail için enfes ve çığır açan saatler yaratmaktı. Yorulmak bilmeyen bir çaba ve gerçek bir iş birliği sonucunda Evler, Rolls-Royce’un ikonik merkez parçası olan gösterge paneli saatini yeniden hayal etmek için bir araya geldi.

Sonuç, her iki sektörde de daha önce gerçekleştirilmemiş bir başarıdır. Biri hanımefendi için ve diğeri de beyefendi için iki güzel ters çevrilebilir saat, bileğe takılmak üzere tasarlandı veya motorlu arabanın saati olarak Boat Tail’in ön panosuna ve ortasına yerleştirildi. İki taraflı saatler, Rolls-Royce ve BOVET 1822'nin üç yıl boyunca yan yana çalışmasını ve bugüne kadar yapılan en karmaşık Amadeo dönüştürülebilir sistemin temelden yeniden düzenlemesini geliştirmesini gerektirdi. Sonuç, BOVET’in ustalığının gerçek bir yansıması olan ve ısmarlama tourbillon saatlerinin motorlu araca dahil edilmesine izin veren bir sistem geliştirildi.

BOVET 1822'nin sahibi Pascal Raffy, “BOVET 1822 ekibiyle çok gurur duyuyorum, göz alıcı bir şey üretmek için Rolls-Royce'daki seçkin tasarım ekibiyle birlikte çalışan. Bu iki parça ve montaj sistemi tamamen benzersiz ve daha önce yaptığımız hiçbir şeye benzemiyor. " dedi.

Bu olağanüstü sanat eserlerinin yaratılmasının ardındaki hikaye ve değerli malzemeler hakkında benzersiz bilgilerle birlikte mekanizmalarının ayrıntılı bir keşfi mikro heykeller ve saat taşıyıcısının muazzam karmaşıklığı, 8 Haziran 2021'de TSİ 13: 00'da bir basın bülteni aracılığıyla paylaşılacak.


BİR MÜHENDİSLİK HARİKASI


Müşterilerin olağanüstü isteklerini yerine getirmek için, Rolls-Royce Boat Tail'in geliştirilmesinde önemli mühendislik zorluklarının üstesinden gelinmiştir. Nitekim 1813, özellikle otomobiller için tamamen yeni parçalar oluşturuldu. Zaman, sabır, özveri ve tutku projenin ayırt edici özellikleriydi. Ön mühendislik aşamasını tamamlamak için, üretime başlamadan önce toplam 20'nin üzerinde kolektif yıl harcandı. Tasarımlar müşterilerle sonuçlandırılırken, ölçeklenebilir alüminyum uzay çerçeve mimarisine sahip markanın beyaz gövdesi, Boat Tail’in cömert oranlarını desteklemek için tamamen yeniden yapılandırıldı, bu süreç başlı başına sekiz ay sürdü. Her zaman olduğu gibi, 15 hoparlörlü Rolls-Royce Bespoke Ses Sistemi, motorlu arabanın başlangıcından itibaren tasarlandı, ancak uzay çerçevesi mimarisi farklı bir şekilde kullanıldı. Rolls-Royce’un mevcut ürün portföyü, ses sisteminin bas hoparlörleri için rezonans odaları olarak mimarinin özel olarak tasarlanmış bir eşik bölümünü kullanmaktadır. Boat Tail'de, tüm zemin yapısı kullanılarak müşteri için olağanüstü bir ses deneyimi yaratıldı.



Boat Tail'in arkasındaki barındırma paketinin karmaşık gereksinimlerini desteklemek için benzersiz bir elektronik işlem gerekliydi. Yalnızca otomobilin arkası için beş elektronik kontrol ünitesi (ECU) oluşturuldu. Bu, dokuz aylık yoğun araştırma ve geliştirmenin ürünü olan, tamamen yeniden tasarlanmış, özel bir kablo demeti gerektiren bir süreç. Ancak o zaman arka güverte kapaklarının 67 derecelik uygun bir açıyla açılması, son derece güvenli bir kilitleme mekanizmasına sahip olması ve gemide bulunan tüm mutfağı korumak için arkadaki ağırlama süitine tam bir klima kontrol sistemi entegre etmesi mümkün oldu. Gerçekten de, barındırma paketinin iç sıcaklığı belirli bir husustur. Bu amaçla, ısıyı dağıtmak için Ağırlama Paketi’nin alt bölümüne iki fan monte edilmiştir. Bunu doğrulamak ve Boat Tail’in ağırlama süitinin her iklim koşulunda kendini almasını sağlamak için, 80 santigrat derece ve -20 santigrat dereceye kadar titiz ve başarılı bir şekilde test edilmiştir.

Boat Tail, sürülmek üzere yaratılmış, tamamen homolog olan, yola uygun bir motorlu araç olduğundan, ancak marka tarafından tüm diğer Rolls-Royce'lar ile aynı titiz dinamik testlerden geçtikten sonra tamamen piyasaya sürüldü. Arka Ağırlama Paketi’nin içeriği yeterince bağlanmıştır ve bu nedenle güç altında sessizdir. Aslında, her müşteri Boat Tail'ini teslim alır almaz hemen sürmek istediğini belirtmiştir.

Torsten Müller-Ötvös, “Boat Tail, işbirliği, hırs, çaba ve zamanın doruk noktasıdır. Başarıyı kutlamak ve kalıcı bir miras yaratmak arzusundan doğdu. Rolls-Royce Boat Tail, dikkat çekici bir şekilde gerçekleştirilmesiyle, markamızın tarihinde ve çağdaş lüks manzarasında çok önemli bir an yaratıyor."


36 yorum:

  1. Editör bey Rolls-Royce Boat Tail dünyanın en pahalı otomobili olarak karşımızda. Rolls-Royce Boat Tail 4 yıllık bir çalışmayla ortaya çıkmış keşke aracın fiyatını da belirtseydiniz (20 milyon sterlin). 20 milyon sterlinlik fiyatı ile dünyanın en pahalı otomobili ünvanını Bugatti'nin La Voiture Noir modelinden devraldı. La Voiture Noir 2019 yılında 11.5 milyon sterline satılmıştı

    YanıtlaSil
  2. Bilmem kaç tane Lamborghini, Ferrari alırım buna bu kadar para vereceğime

    YanıtlaSil
  3. Ayrı bir alem başka bir dünya. KALİTE👌

    YanıtlaSil
  4. Dünyanın en pahalı tabure ve şemsiyesi 😂. Bu araba akıllı işi değil..

    YanıtlaSil
  5. Rolls-Royce Boat Tail 3 tane, 1962 model Ferrari 250 GTO 36 tane, Bugatti La Voiture Noire ise sadece dünyada 1 tane var. Nasıl dünyanın en pahalı otomobili Rolls-Royce Boat Tail oluyor dünyanın en pahalı otomobili Bugatti La Voiture Noire dünyada sadece 1 tane vardır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğer fiyat üzerindeki tek etmen sayı olsaydı pek çok arabanın fiyatı farklı olurdu dünya üzerinde şu tarihe kadar satılmış en pahalı araba fereari 250 gto dur. Müzayede de satılmıştır. Ve eğer satılığa çıkarılırsa dünyanın en pahalı arabası bugatti type 57sc atlantic olması beklenmektedir. Tahmini satış fiyatı olarak da 100mn dolar olacağı düşünülmektedir. Sadece 4 adettir. Sahipleri bu özelliklerinden dolayı satışa çıkarmamaktadır.

      Sil
  6. Dünyanın en pahalı otomobiline bak ! Araç çok tipsiz beğenmedim

    YanıtlaSil
  7. 30 tane gtr al o paraya

    YanıtlaSil
  8. Arkası Mercedesin bir tane konsept arabasına benzemiyor mu?

    YanıtlaSil
  9. Şimdi 28 milyon Dolar para verip bagajdan çıkan şemsiyenin altında tabureye mi oturacağım ben bunu 28 milyon dolar vermeden ( zaten öyle bir param yok ) Renault clio Lada samarayla da yaparım

    YanıtlaSil
  10. O paraya 2 adet Mercedes s400 alırım geri kalan paraya Porsche 911, Lamborghini urus alırım birde üstüne ,BMW s1000 tr alırım.

    YanıtlaSil
  11. Hep bu tür araçlara gemi diyorduk, işte gerçekten gemi budur

    YanıtlaSil
  12. zevksizim ama para bende arabası

    YanıtlaSil
  13. Önceden en pahalı, Bugatti La Voiture Noire değil miydi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet. Sweptail'den sonra RR Boat Tail ile yeniden dünyanın en pahalısı oldu

      Sil
  14. Tasarımını pek beğenemedim şahsen. Belki daha çok Spor, Hypercar veya Klasik araba sevmemdendir. Ama bu fiyatı hak ediyor mu orası tartışılır. Bence etmez yani 242 milyon nedir hacı :D

    YanıtlaSil
  15. Tasarım olarak üstüne konuşacak pek bir şey yok şahane olmuş. İç dizaynı cidden çok tatmin edici. Klasik arabalar gibi bir direksiyon seçilmiş. Daha estetik ve güçlü bir direksiyon olabilirdi bence. Arkası çok şık olmuş, Volvo Mercedes BMW gibi arabaların bazı modelleri rr gibi arkaya doğru alçalan çok hoş bir tasarım yapmıştı. Farlarını beğendim ama ızgara fazla cılız. Daha kuvvetli bir ızgara modeli olsaydı keşke. Üstü kapalı hali cidden çok güzel. Klasik araba görüntüsü var her yerinde. Ve dikkat ederseniz üstten bakınca sürat motoruna benziyor araç. Büyük ihtimalle canlısını hiç göremem ama tasarım yine harika.

    YanıtlaSil
  16. Rolls Royce Boat Tail

    💎 Vergili Fiyatı : 914.000.000 TL
    Vergiler: ÖTV %220 (532.500.000 ₺)
    KDV %18 (139.500.000 ₺)
    💎 Vergisiz Fiyatı : 242.000.000 TL

    YanıtlaSil
  17. Dünyanın en pahalı 4 otomobili ‼

    1⃣ Rolls-Royce Boat Tail 28 milyon $
    2⃣ Bugatti La Voiture Noire 19 milyon $
    3⃣ Rolls-Royce Sweptail 13 milyon $
    4⃣ Bugatti Centodieci 8,9 milyon $

    Not: Bu araçlar Türkiye'ye gelse fiyatları vergilerle 260 milyon $'ı geçiyor.

    YanıtlaSil
  18. Hani insanın içi gider ya, bende ki duygu aynen böyle oldu Ağzı açık gülen yüzÇok şık ve güzel

    YanıtlaSil
  19. Geçmiş ve Gelecek birarada

    YanıtlaSil
  20. 28 milyon dolar vericem ve kapıyı kendi elimle açıp kapatıcam veya direksiyonu kendim tutucam veya vitesi kendim atcam öyle mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hedef kitlesi bizler değiliz zaten. Milyoner veya Milyarderleri hedef alıyorlar. Özellikle sınırlı sayıda olduğu için parasını nereye harcayacağını bilmeyen koleksiyonerlerinde radarında bulunuyor.

      Sil
  21. Rolls-Royce alana tabure keyfi hediye 😂

    YanıtlaSil
  22. buna bu parayı veren adamın 500 milyon sterlinlik yatı vardır. adam o parayı herkes o arabanın fiyatını bildiği ve herkes alamayacağı için alır. burda egea peşinde dolanan adamın anlayacağı işler değil yani. 3-5 yazlık vs hesabına girmeye gerek yok. adamlarda çalışarak hatta kendi çalışarak kazanacağından fazla para var. seni beni çalıştırıp alırlar ancak. bizde hesap tutarız böyle.

    YanıtlaSil
  23. The Spirit of Ecstasy’i için bile bu makinaya hayranlık duymaktayım



    ne büyük tutku ve aşk var olayında..



    saklanabilmesi ise apayrı bir özelliktir..

    YanıtlaSil
  24. Mavi balinadan esinlenmişler tasarımı

    YanıtlaSil
  25. Tek eleştireceğim nokta Rolls Royce artık kokpit olarak büyük bir değişime gitmeli, mesela S serisini geçmeli teknolojik görünüm olarak. Bu kadar fazla klasik, iyi değil artık günümüzde.

    YanıtlaSil
  26. Bugatti La Voiture Noire, Centodieci, Divo yanında çok basit kalıyor. Rolls-Royce daha klasik çizgilere yer verirken araçlarında Bugatti daha sıradışı ve şık tasarımlar kullanıyor her tasarımı bir başka etkileyici duruyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bugatti Bolide unutmayın. Çok sıradışı olağanüstü bir araç

      Sil
  27. Aracın fiyatını vergiden muaf tut sadece vergisi bile dünyanın en pahalı arabasının fiyatını geçer

    YanıtlaSil
  28. Türk parasıyla 370 milyon tl vergisiz fiyatı bide

    YanıtlaSil
  29. Koskoca arabaya çinli gözü gibi minicik farlar.Derler ya para var vizyon yok.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..