Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

BMC'nin, ilk yerli tankı, 2023 yılı başlarında teslim etmesi bekleniyor

Otomotiv ve savunma şirketi BMC; 2021 ve sonraki yılları, yeni BMC Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı ile geçirecek. Ethem Sancak ve Talip Öztürk hisselerini, ağırlıklı olarak demir ve çelik alanında faaliyet gösteren Tosyalı Holding'e sattı. Son durumda, BMC Otomotiv'in % 50.1'i Tosyalı Grubu'na, 49.9 ise Katar'a ait.




Geçtiğimiz günlerde, BMC'ye tahsis edilen Sakarya Tank Palet Fabrikası'nı Cumhurbaşkanımız ziyaret etti. Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan'a Milli Savunma Bakanı  Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral  Ümit Dündar ile birlikte başta Binali Yıldırım olmak üzere çok sayıda Bakan, Savunma Sanayii Başkanı, Bakan Yardımcısı ve bürokratlar eşlik etti.





BMC Yönetim Kurulu Başkanı  Fuat Tosyalı ve BMC İcra Kurulu Başkanı  Murat Yalçıntaş’tan tesisler ile ilgili çalışmalar hakkında detaylı bilgi alan Cumhurbaşkanımız, ofisleri gezerek çalışanlarla bir süre sohbet etti.

BMC'de Hareketlilik Var

Fabrika ziyareti sırasında çalışanlara BMC tarafından imal edilen Cumhurbaşkanlığı Otobüsü üzerinden hitap eden  Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arifiye 1. Ana Bakım Fabrika Müdürlüğü’nde olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Tank Palet'te Üretim Var mı?T155 Fırtına ve Poyraz Nerede üretiliyor?

İlk Yerli Tank Altay'ın Sakarya'da imal edilerek 2023 yılı başında orduya teslim edilmesi bekleniyor.

Altay Tankı'na Güney Kore'den motor mu gelecek?





Kaynak; https://www.tccb.gov.tr/haberler/410/128570/cumhurbaskani-erdogan-arifiye-1-ana-bakim-fabrika-mudurlugu-nu-ziyaret-etti
https://www.msb.gov.tr/SlaytHaber/272021-30673
https://www.bmc.com.tr/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..