Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Lastik Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Aracımız için seçeceğimiz lastikler, önce sürücü ve yolcu güvenliğini, sürüş konforunu, ardından da yakıt kullanımını doğrudan etkiliyor. Bu yüzden de doğru lastik seçimi oldukça büyük önem kazanıyor. Peki aracımıza lastik seçeceğimiz zaman nelere dikkat etmeliyiz? Bu yazıda, birkaç alt başlık altında bu sorunun cevabını sizlerle paylaşacağız.İşte aracınıza en uygun lastik modelini seçerken göz önünde bulundurmanız gerekenler:



Lastik Boyutları

Lastik seçiminde ilk başta lastiğin boyutlarının sizin aracınıza uygun olup olmadığına bakarak işe başlamalısınız. Aracınız ile uyumlu lastik boyutları için, aracınızın kullanım kataloğuna göz atabilir, buradan ihtiyacınız olan bilgiyi alabilirsiniz.

Araç Tipi

Piyasada farklı özelliklere ve kullanım amaçlarına sahip çok sayıda araç, ve bu araçlara uygun çeşitli lastik modelleri mevcut. 4X4 lastikleri, motosiklet lastikleri, otomobil lastikleri, hafif ticari araç lastikleri ve bunlar gibi daha birçok model arasından, aracınıza en uygun lastikleri bulabilirsiniz.

Lastiğin Yaşı

Almayı düşündüğünüz lastiğin kaç yıllık olduğu da önemli. Çoğu durumda sürücülere yakın tarihte üretilmiş olan lastikler tavsiye edilir. Aynı zamanda, görünürde bariz bir problemleri olmasa bile, 10 yaş ve üzeri lastiklerin kullanılması pek önerilmemektedir.

İklim Koşulları

Lastik fiyatları, satın alma sürecinde verilecek kararları etkilemesi gereken bir diğer önemli faktör de tabii ki mevsim şartları ve buna bağlı olarak değişen yol koşulları. Eğer yazların ve kışların çok zorlu geçmediği ılıman iklimlerdeyseniz, çoğunlukla dört mevsim lastik modelleri işinizi görecektir. Fakat bulunduğunuz yerde yazlar çok sıcaksa, ya da kışlar sert, karlı ve buzlu geçiyorsa, daha güvenli bir sürüş ve daha üstün performans için özel olarak üretilmiş yaz ve kış lastiklerini tercih etmeniz tavsiye edilmektedir.

Aracınıza En Uygun Lastikler, Lastik Borsası’nda!

Lastik Borsası, farklı araç tiplerine ve kullanım koşullarına uygun çok sayıda lastik modeli ve uygun fiyatları ile, lastik satın almak isteyenlerin ilk tercihleri arasında yer alıyor. Siz de Türkiye’nin lastik mağazası Lastik Borsası’nın online mağazasına göz atabilir, dünyaca ünlü markaların ihtiyaçlarınıza uygun orijinal ürünlerini kolayca satın alabilirsiniz.


İlk yayın 7/03/2021 04:24:00 ÖS

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..