Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Hyundai KONA Electric, bir şarjla 790 km giderek kendi rekorunu kırdı

Yeni KONA Electric, tek şarjla toplam 790 kilometreye ulaşarak yeni bir kilometre taşına ulaştı. Tam şarjlı 64 kWh pile sahip KONA Electric, İspanya’nın Madrid şehrinde gerçekleştirilen rekor sürüşünde toplam 15 saat 17 dakika yol alarak inanılmaz bir menzil elde etti. 





Bu süre içinde, ortalama 52 km/s hız ortalamasıyla 790 kilometre yol kat eden araç, 100 kilometrede 8,2 kWh elektrik tüketti. Bu değer, 100 kilometredeki 14,7 kWh olan WLTP standardının oldukça altında.

İspanyol EL PAÍS gazetesinin otomotiv editörleri tarafından gerçekleştirilen test sürüşü, Madrid
Teknik Üniversitesi;nin Otomobil Araştırma Merkezi olan INSIA;da başladı. INSIA, KONA EV’nin şarj portunu şarj ettikten sonra kapatarak mühürledi ve sonrasında da testi onayladı. Test, Madrid;in çevre yolu olan M-30 boyunca gerçekleştirildi ve INSIA genel merkezine gidiş dönüş yollarını içeren bir rotayla tamamlandı. Test için kullanılan 150 kW’lik (204 PS) KONA Electric, tamamen standart ve üzerinde herhangi bir modifikasyon bulunmuyor.





Çevre dostu KONA Electric, Hyundai’nin mobilite alanındaki başarısını kanıtlarken aynı zamanda sektördeki öncülüğü için de son derece önemli bir model. Hyundai KONA Electric, çok yakın bir süre içerisinde Türkiye’de de satışa sunulacak.

4 yorum:

  1. Bu gidişle Elektrikli otomobiller menzil konusunda içten yanmalılar ile eşit olacak. Geriye sadece içten yanmalı motora sahip otomobillerin yakıtının daha kısa sürede doldurulması avantajı kalıyor.
    Onu da herhalde insanlar evlerinden çıkarken ve gidecekleri yere vardıklarında çözeceklerdir.

    YanıtlaSil
  2. Maliyet uzunca bir dönem araç alımında etkili olacak.Elektrikli otomobillerin şarj süresi ve menzili yanında elektriğin neyle üretildiği ve elektrik kesintisi, ypğunlaşacak olan elektrikli araçların trafo ve elektrik tesisatını etkilemesi de çok önemli!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hımmm anladım. Yani Elektrikli otomobillerin daha pahalı olmasından ve Elektrikli otomobillerin şarj edilmesi için Alt yapının yeterli olup olmamasından ve Elektrik üretiminin bunu karşılayıp karşılayamayacağından söz etmişsiniz. Avrupa birliği daha önce 2030 yılında içten yanmalı otomobillerin trafikten kalkacağını açıklamıştı. Yakın zamanda bunu 2035 e ertelediler. Dünya da tam anlamı ile elektriğe geçmek belki de 2040 lı yılları bulacaktır.

      Sil
    2. Aynen, bir de iklim değişikliği (kuraklık/yangın/sel) nedenlerle yeterli elektrik üretimi sağlanmazsa işler zorlaşacak!

      Sil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..