Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yerli İHA Çağatay, Son Teknolojisyle İDEF 2021’de Görücüye Çıkıyor

Coşkunöz Holding yatırımı ile İHA sektörüne yeni bir soluk kazandıran Türkiye’nin yenilikçi İHA üreticisi UAVERA, İDEF 2021 15’inci Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’nda kendi alanındaki yeteneklerini sergileyecek. UAVERA, Türkiye’de dikey iniş kalkış yapabilen bulut altı İHA ve Hedef İHA sistemleri ile pazar liderliğini hedefliyor.



Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı IDEF’21, Cumhurbaşkanlığı ve Millî Savunma Bakanlığı’nın himayesinde 17-20 Ağustos tarihleri arasında İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek. Fuara, Coşkunöz Holding bünyesinde yer alan İHA üreticisi UAVERA da katılıyor. UAVERA fuarda milli imkânlarla tasarlanan son teknoloji Çağatay İnsansız Hava Aracını sergileyecek.



Çağatay İnsansız Hava Aracı 

Yerli ve milli İHA ve uçuş kontrol Sistemleri geliştirme hedefiyle yola çıkan UAVERA’nın Çağatay İnsansız Hava Aracı CGT50, kendi kulvarında belirgin özellikleriyle öne çıkıyor. Piste ihtiyaç duymadan dikey iniş kalkış yapabilen bu İHA’lar, daha sonra benzinli motorunu devreye alarak görevlerini gerçekleştirebiliyor. Yerli yazılım ve kontrolcüler ile donatılmış olan İHA’lar zorlu hava koşullarında ve tam otonom görev yapabiliyor. Bulut altı İHA sınıfında yer


 


alan Çağatay İHA, 6 saate kadar havada kalma ve 150 kilometreye kadar olan iletişim menzili ile sınıfında lider konumda. Çağatay İHA, 2021 yılında eklenen uydudan kontrol, hisset kaçın, çarpışma önleyici ve sürü kabiliyetleri sayesinde bu liderliğini pekiştiriyor. Çağatay İHA, sadece 3 personel tarafından rahatlıkla kullanıma hazır hale getirilebilmesi ve pist gerektirmeden herhangi bir yerden havalanabilmesi sayesinde ciddi bir kullanım kolaylığı avantajına sahip. Şu an için ayda 3 sistem ve 6 uçak ile alt bileşenlerini üretebilecek kapasiteye sahip UAVERA, sivil kullanıma yönelik ürün ve hizmetler sağlayabilmek amacıyla SHGM ile iş birliği içerisinde çalışıyor. 



Çağatay İHA, HAVELSAN HARBİYE Sistemi’ne entegre

İDEF 2021 Fuarı’nda sergilenecek Çağatay İHA, HAVELSAN mühendisleri tarafından üretilen son teknoloji “Harekât Bilgi Yönetim ve Entegrasyon” sistemi HARBİYE’ ye entegre. Harbiye, muharebe sahasında bilginin hızlı ve doğru bir şekilde paylaşılması, durumsal farkındalık, harekât resmi oluşturmada kritik karar verme sürecini kolaylaştıracak faaliyetlerin uyumlu bir şekilde gerçekleştirilmesinde kullanılıyor.


HAVELSAN ve UAVERA ekiplerinin birlikte yürüttükleri bir proje sayesinde Çağatay İHA, HAVELSAN’ın sitemlerine entegre edildi. Bu sayede Çağatay İHA uçuş anında HARBİYE siteminin kullanıcıları tarafından sahadaki bir unsur olarak takip, komuta ve kontrol edilebilecek ve saha ekiplere bulut-altı keşif gözetleme hava desteği sağlanabilecek.


Çağatay İHA Uydudan Kontrol Edilebiliyor


Çağatay İHA 2021 yılında gerçekleştirdiği bir çalışma sayesinde artık mesafe kısıtı olmadan kontrol edilebiliyor. INMARSAT, COBHAM, A-TECHSYN ve UAVERA iş birliği ile gerçekleştirilen ve yaklaşık bir yıl süren AR-GE projesi sonucunda kendi sınıfında dünyanın ilk uydudan kontrol edilen İHA sistemi olma başarısını gösterdi. Bu sayede Çağatay İHA’lar kesintisiz ve güvenilir bağlantı ile ve TÜRKSAT uyduları üzerinden kolaylıkla kontrol edilebilecek. 


Yenilikçi çözümler UAVERA’da


Çağatay İHA’da UAVERA tarafından yerli ve milli imkanlarla geliştirilen teknolojiler kullanılıyor. Bu sayede ürünün maliyeti, özellikle ithal rakiplerinden daha düşük olurken diğer taraftan sistem, çok değişik sivil ve askeri uygulamaların ihtiyaç duyduğu farklı tip görevlere uygun olarak yapılandırılabiliyor. Bu sayede istendiği taktirde ormanlık alanların gözetlenmesinden petrol ve enerji hatlarının kontrolüne, sahil bölgelerinde kaçakçılık faaliyetlerinin denetlenmesinden arama ve kurtarma faaliyetlerinde tespit amaçlı bölgesel izlemelere, tesis ve çevre güvenliğinin sağlanmasına kadar farklı alanlarda faaliyet gösterebilecek konfigürasyonlarda sistemler üretebiliyor.


Hedef: teknolojinin gelişiminde lider olmak


Coşkunöz Holding desteği ile UAVERA tarafından üretilen Çağatay İHA Türkiye’de dikey iniş kalkış yapabilen küçük İHA ve hedef İHA pazarında, pazar lideri ve teknoloji geliştiricisi olmak için yola çıktı. Tüm sektör paydaşlarının ihtiyaçları doğrultusunda optimum ürünleri geliştirerek yerli ve milli üretim yapmayı planlayan UAVERA, kiralama sistemi ile sınırlı ihtiyaçlara da cevap verebilir hale gelmeyi hedefliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..