Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

İstanbullu Mercedes Benz Tourrider, ABD Yolunda

 Mercedes-Benz Otobüsleri, Kuzey Amerika'da yollara çıkıyor. Mercedes-Benz otomobili icat etti. Otobüsü de onlar icat etti. 125 yılı aşkın bir süredir Mercedes-Benz otobüsleri,  üstün ekonomi, üstün kalite, olağanüstü güvenlik ve konfor anlamına gelirken  şimdi de, özellikle Amerika pazarı için yeni bir araç geliştirdi; Mercedes-Benz Tourrider.



Alman mühendisliğinin güzel sanatı, Amerikan pazarının ihtiyaçlarını karşılıyor: Onlarca yıllık otobüs yapım deneyiminden yararlanan yeni Tourrider, Kuzey Amerika otobüs operatörleri ile yakın işbirliği içinde sıfırdan geliştirildi ve inşa edildi. Son teknoloji ürünü güvenlik sistemleri, korozyona dayanıklı paslanmaz çelik gövde ve ülke çapında servis ağı ile yeni Tourrider, Kuzey Amerika pazarının ihtiyaçlarını karşılamak için mükemmel bir şekilde tasarlanmıştır. Tourrider'ın Business ve Premium olmak üzere iki çeşidi mevcuttur ve şirketlerin bireysel ihtiyaçlarını karşılamak için çok sayıda seçenek sunar.



Mercedes-Benz tarafından üretilen kalite.

Mercedes-Benz, Hoşdere'deki otobüs üretim tesisinde, yalnızca yeni geliştirilen ve paslanmaz çelik yapıya sahip Tourrider'ın üretimi için bir tesis kurdu. Tourrider, özellikle Kuzey Amerika pazarı için geliştirilmiş olmasına rağmen, tüm Mercedes-Benz otobüsleri ile ortak bir yanı vardır: deneyimli Mercedes-Benz otobüs ve otobüs mühendislerinin uzmanlığıyla güvence altına alınan en yüksek kalite standartları.



“Mercedes-Benz kalitesi” ilkesine sadık kalan yeni Tourrider, üretim kalitesi, ekipman, özellikler ve ileri teknolojiler açısından otobüs segmentinde çıtayı yükseltmeyi net bir şekilde hedefliyor. En son teknoloji, 125 yılı aşkın otobüs ve yolcu otobüsü üretim tecrübesi, özellikle ABD pazarı için geliştirilmiş kanıtlanmış bileşenlerin ve bileşenlerin kombinasyonu, yeni Tourrider'ın Kuzey Amerika pazarında yeni standartlar belirlemesi için sahip olduğu her şeyin temelini oluşturuyor.


Yeni Tourrider'ın konsepti ikna edici. Avrupa'nın en modern üretim tesislerinden birinde Mercedes-Benz otobüslerinin yüksek kalite standartlarına uygun olarak üretilen yeni Tourrider, üretim mükemmelliği, son teknoloji yardım ve güvenlik sistemleri, sürücü ve yolcular için


 

üstün konfor ile etkileyicidir. 1967 yılında kurulan Mercedes-Benz Türk Hoşdere fabrikası, uzun ve başarılı bir geçmişe sahip: 1995 yılında, üretim tesisi dünyada ISO 9001 - Kalite Yönetim Sistemleri sertifikasına sahip ilk fabrikalardan biriydi. Son 25 yılda 100.000'den fazla ünite.




 Yüksek hassasiyetli üretim süreçleri ve dayanıklı yüksek teknoloji bileşenlerinin kullanımı ile Tourrider with the Star, güvenilirlik ve ekonominin parlayan bir örneği olacaktır. Bilgi ve



 Eğlence Sistemi gibi kanıtlanmış bileşenler veya ABD pazarı için özel olarak geliştirilmiş bileşenlerle birlikte kendi üretimimiz olan premium koltuklar. Bunun bir örneği, tüm US-EPA egzoz emisyon standartlarını karşılayan Mercedes-Benz OM 471 ağır hizmet motorudur. "Mercedes-Benz kalitesi" ilkesi, yeni Tourrider otobüsünün en küçük ayrıntılarında bile bulunabilir.





Teknik Özellikler

Motor hacmi 12.8 litre
Motor tipi sıralı 6 silindir
Motor modeli; Mercedes Benz OM 471
Güç; 450 beygir, 336 kW
Tork; 2300 Nm
Şanzıman; Allison WTB 500R





Uzunluk; 13.72 /  13.92 m
Genişlik 2.6 m 
Yükseklik 3745 / 3685 mm
Brüt ağırlık 22 920 / 22 922 kg
Yakıt deposu 811 lt
Koltuk sayısı  56/60 (en fazla)




Entegre enerji emiciler 6 km/s'ye kadar olan tamponlar, gidişatta ilerleme ihtimali ve ekonomiyi geliştirmek için kullanılabilir. Bu aynı zamanda mekanik bir adımdan yoksunluk sağlar. Yolculuk risksiz olarak devam ettirilebilir (kayıp parça yok).





İki farklı versiyona sahip aracın yine iki farklı ayna sistemi mevcut.Üstteki resimdeki ayna bir hayli ilginç görünüyor. Tabii ki daha geniş bir alanı gösteriyor.







Kaynak; https://www.mercedes-benz-bus.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..