Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yeşil NCAP; Mazda2, gerçek dünyadaki yakıt verimliliğinde parlıyor

Benzinle çalışan süper mini, yalnızca BEV'ler ve PHEV'ler tarafından en üst sırada yer alan derecelendirmeye ulaştı Ortalama test edilen kilometre ve CO2 emisyonları, resmi WLTP rakamlarından minimum düzeyde farklılık gösteriyor. Yeni 2022 Mazda2, yakıt tüketimini ve CO2'yi % 9,2 oranında azaltıyor.



Green NCAP, Skyactiv-G 1.5 ¹ ile  çalışan Mazda2'yi yakıt verimliliği ve emisyonlar açısından 3,5 yıldızla derecelendirdi . Sonuç, Mazda'nın ödüllü B segmenti modelinin   test      edilmiş   55 kW/75 PS versiyonunu çok özel bir içten yanmalı araçlar kulübüne yerleştiriyor.




Mazda Motor Europe Güç Aktarma Organları Müdürü Heiko Strietzel, "Bunun gibi sonuçlar Mazda'da içten yanmalılığı iyileştirmeye devam etme ve bunu yaparken bugün otomobillerimizin gerçek dünyadaki çevresel etkisini azaltma stratejimizi doğruluyor" diyor. “Farklı güç biçimlerini ve her zaman olduğu gibi olası her gram ağırlığı azaltmak için özenli çabaları içeren çok çözümlü yaklaşımımızın bir parçası.”




Hafif ve hızlı tepki veren ve aynı zamanda verimli olan Mazda'nın çekici alt kompakt aracı, tam hibrit sistemine sahip olmayan, 3,5 yıldıza layık görülen yalnızca üç içten yanmalı araçtan biridir. Yalnızca tam akülü (BEV) ve fişli elektrikli (PHEV) modeller daha yüksek Yeşil NCAP derecelendirmeleri elde etmiştir.



Green NCAP'den Aleksandar Damyanov, “Özellikle yakıt verimliliği açısından etkileyici performansından dolayı Mazda'yı tebrik ederim” dedi. Organizasyon, iyi kilometre performansının yanı sıra, Mazda2'nin düşük kirletici emisyonlarını vurguladı ve süpermininin bir benzin partikül filtresi ile donatılmış olsaydı daha da iyi puan alacağını kaydetti.



Yeni model daha da verimli

2022 Mazda2'nin şu anda Avrupa'da piyasaya sürülmekte olan en yeni 55 kW/75 PS versiyonu, yeni teknolojiye ² sahip daha yüksek bir sıkıştırma (15:1'e karşı 13:1) Skyactiv-G benzinli motora sahiptir . Sonuç olarak Mazda, Mazda M Hybrid sistemi olmadan kullanılmasına rağmen test edilen modele kıyasla yakıt tüketimini ve CO2 emisyonlarını % 9,2 oranında azaltırken aynı zamanda % 6 daha fazla tork ekledi. Ve Mazda'nın resmi rakamları gerçek dünyada da dikkate değer ölçüde doğrudur: Mazda2'nin Yeşil NCAP testleri sırasındaki ortalama tüketimi, resmi WLTP kombine çevrim rakamından sadece marjinal olarak yüksekti.



Güvenlik değerlendirme kuruluşu Euro NCAP'in bir girişimi olan Green NCAP, modelleri verimlilik ve egzoz emisyonları açısından minimum gereksinimlerin ötesine geçen otomobil üreticilerini takdir ediyor. Bunu, aşırı sıcaklıklar (-7°C ila +35°C), 1.200 m'ye kadar yükseklikler, kısa yolculuklar, ağır yükler ve otoyol hızları dahil olmak üzere çeşitli gerçekçi sürüş durumlarını yansıtan bir dizi yol ve laboratuvar testleri kullanarak yapar. Yıldız derecelendirmesi, enerji verimliliği, kirlilik seviyeleri ve sera gazı emisyonlarını kapsayan üç alandaki ortalama sonuçları gösterir.


¹  WLTP yakıt tüketimi (ortalama): 5,9-5,3 l/100 km; CO2 emisyonları (ortalama): 133-120 g/km. Araçlar, tip onay prosedürü WLTP'ye (Yönetmelik (AB) 1151 / 2017; Yönetmelik (AB) 2007/715) göre homologe edilir. NEDC yakıt tüketimi (ortalama): 5,2-4,1 l/100 km; CO2 emisyonları (kombine): 118-94g/km. Karşılaştırılabilirlik sağlamak için atıfta bulunulan değerler NEDC'dir – Uygulama Yönetmeliği (AB) 1153 / 2017 uyarınca belirlenen değerler


²  WLTP yakıt tüketimi (ortalama): 5.0-4.7 l/100 km; CO2 emisyonları (ortalama): 122-107 g/km. Araçlar, tip onay prosedürü WLTP'ye (Yönetmelik (EU) 1151 / 2017; Yönetmelik (EU) 2007/715) uygun olarak homologe edilir. NEDC yakıt tüketimi (ortalama): 4,7-4,4 l/100 km; CO2 emisyonları (ortalama): 106-100 g/km. Karşılaştırılabilirlik sağlamak için atıfta bulunulan değerler NEDC'dir – Uygulama Yönetmeliği (AB) 1153 / 2017 uyarınca belirlenen değerler


Kaynak; https://www.mazda-press.com/eu/news/2021/green-ncap-mazda2-shines-in-real-world-fuel-efficiency-/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..