Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yerli Otomobil Günsel, İngiltere'de Elektrikli Araç Fuarı'na Katılıyor

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) yüzde yüz  elektrikli otomobili GÜNSEL, ilk modeli B9'u dünyaya tanıtmaya hazırlanıyor. 14-16 Aralık'ta Londra'da düzenlenecek elektrikli otomobil fuarı “London EV Show”da boy gösterecek olan GÜNSEL B9 yola çıktı.



KKTC'de Yakın Doğu Oluşumu'nun girişimi ile kurulan GÜNSEL'in ilk otomobili B9'un ilk lansmanı 20 Şubat 2020'de KKTC, Girne'de yapıldı. 18-21 Kasım 2020 tarihlerinde İstanbul'da düzenlenen MÜSİAD EXPO 2020 Fuarı'na katılarak ilk kez Kıbrıs dışına çıkan GÜNSEL B9, London EV Show ile 14-16 Aralık'ta Londra'da dünya vitrinine çıkacak.



GÜNSEL'in bantlardan inmesi için 250 tasarımcı, mühendis ve tekniker çalışmalarını sürdürüyor. AR-GE merkezi ve üretim tesislerinin ilk faz yatırımını 2019'da tamamlayan GÜNSEL'in üretim tesislerinin ikinci faz inşaatı da Lefkoşa'da Yakın Doğu Üniversitesi kampüsünün bulunduğu alanda tamamlanmak üzere. Kalp kırmızısı, ada mavisi, kumsal sarısı, gökyüzü mavisi, taş grisi prototipleriyle son bir yılda 2 binin üzerinde test sürüşü gerçekleştirilen GÜNSEL, 2022'nin sonunda seri imalata alınarakk 2027'de 40 bin adetlik yıllık üretim kapasitesine ulaşmayı hedefliyor.



Prof. Dr. İrfan Suat Günsel: “GÜNSEL’imizi dünyaya tanıtırken KKTC’mizin bayrağını da gururla dalgalandıracağız.”

Seri üretim çalışmaları devam eden GÜNSEL’in London EV Show’la dünya vitrine çıkacak olmasının heyecanını yaşadıklarını söyleyen Yakın Doğu Oluşumu Mütevelli Heyeti ve GÜNSEL Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İrfan Suat Günsel, “GÜNSEL’imizi dünyaya tanıtırken, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetimizin bayrağını da gururla dünyada dalgalandıracağız” ifadesini kullandı. GÜNSEL’in elektrikli olması bir yana, üretim süreçleri ve fabrika alanı ile çevre ve doğa dostu bir otomobil olduğunu vurgulayan Prof. Dr. İrfan Suat Günsel, “Yakın Doğu

%100 doğaya saygılı elektrikli otomobil Günsel'den; GÜNSEL Store

 Üniversitesi’nin bilim üretme ve AR-GE gücü ile geliştirdiğimiz GÜNSEL, ülkemize, dünyaya ve topluma duyduğumuz sorumluluğun bir sonucudur” ifadesini kullandı. London EV Show’a katılacak olan GÜNSEL ekibine kendisinin de eşlik edeceğini söyleyen Prof. Dr. İrfan Suat Günsel, “Başta Londra olmak üzere Avrupa’da yaşayan Türkleri, bu gurura ortak olmak için fuarın düzenleneceği Business Design Centre’a davet ediyorum” ifadesini kullandı.



Yenilikçi, verimli, zarif Günsel B9'un detaylarını test sürüşüyle  (GÜNSEL Test Sürüş Alanı)  keşfetmek için  http://drive.gunsel.com.tr adresine kayıt olmalısınız..




Bu arada bir süre önce Günsel'in üzerinde yer aldığı posta pulları yayınlandı.







Kaynak; https://www.gunsel.com.tr/en/
https://www.gunsel.com.tr/en/
https://londonevshow.com/
https://www.otometre.com/search?q=g%C3%BCnsel
GÜNSEL, dünya otomotiv vitrininde; önce Münih sonra Londra, Cenevre ve Pekin'de...

2 yorum:

  1. Günsel 4 kapılı olarak da yapılmalı.
    Ön kısmında tampon kısmında küçük makyaj operasyonu lazım. Benim kişisel görüşüm.
    Menzil en az 500 km olursa piyasada daha çok tutulacaktır.
    Birde Togg fabrikasına yakın başka bir fabrika da Günsel için Türkiye de yapılabilir. Böylece Yurt dışına Türkiye üzerinden satılabilir. KKTC yi dünya da tanımadıkları için KKTC de üretim sıkıntı olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum, mutlaka 4 kapılısı da gelecektir. Belki başka versiyonları da olacak! J9 da ki elektrik motoru ve pil sistemi de muhtemelen uygulanacaktır. Bu sayede menzil artışı olur..
      Kuzey Kıbrıs'ta ki fabrika sonrası Türkiye de de yatırım ihtimali yüksek..

      Sil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..