Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Elektrikli otomobil "GÜNSEL B9’u tasarlarken Kıbrıs’ın simgesi Muflon’dan esinlendik"Günsel; 2021'i bekliyor

 Günsel'in elektrikli otomobili gün sayıyor.Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin şimdilik ilk ve tek yerli ve elektrikli otomobili 2021'de  yollara çıkacak..Günsel'in; 9 Ekim 2020 tarihindeki sosyal medya hesabında şu mesaj dikkat çekti; 



" Dört yıl önce bugün, hayalleri olan küçük bir ekiptik. Şimdi elektrikli araçlar üreten kocaman bir aileyiz. " " Four years ago today, we were a team that had a dream. Now we are a big family who produces electric vehicles "

Yerli Otomobil Günsel; Hatchback B9 ve SUV J9 modelleriyle tanıtıldı

2021 yılında ilk hedef 2000 elektrikli otomobil imal etmek..2025 yılında ise  yıllık 25 000 otomobil üretmek.2021'de başlayan üretimle 25 000 hedefinin daha erken yakalanmasını bekliyoruz..



Bu arada; Günsel adlı elektrikli otomobili ilk hayal edip son aşamaya kadar getiren Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat Günsel ve çalışmalarla ilgili yaşananlar şu şekilde anlatılıyor;

"  Dr. Suat Günsel’in 50 yıl önce kurduğu kendi otomobilini üretme hayali, Kurucu Rektörü olduğu Yakın Doğu Üniversitesi’nde “GÜNSEL” adıyla hayata geçiriliyor. Dr. Suat Günsel’in çocukluk hayali ile başlayıp, zamanla bir vizyona dönüşen ve yıllar içinde Yakın Doğu Ailesinin değerli mensuplarının birikimleri, yaratıcılıkları ve emekleriyle vücut bulma aşamasına gelen KKTC’nin ilk yerli otomobilini üretme hedefi, “Gerçeğe dönüşen bir hayal” olarak nitelendiriliyor. Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç.Dr. İrfan Günsel, GÜNSEL’in çıkış hikayesini şu sözlerle anlatıyor, “Bu yolculuk, Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat Günsel’in çocukluk hayalinden başladı. Babam Suat Günsel’in otomobil merakı küçük yaşlarda başlamış. Çocuk yaşlarda killi topraktan otomobil modelleri yaparak, ileride bir otomobil fabrikası kuracağını, çiftleri üstü açık arabalarda gezerken seyredeceğini hayal edermiş. Fakat ülke şartları nedeniyle bu otomobil aşkı; bir müze kurmaya, müzede klasik otomobillere bakım yapmaya ve onların sergilenmesine dönüştü. 



Müzede yaptığımız çalışmalar, kendi otomobilimizi üretme hayalini tekrar canlandırdı. Otomobile olan tutkumuz, yenilikçi bakış açımızla birleşti ve bize güçlü bir ilham verdi.” GÜNSEL’in Arkasındaki Şampiyonlar… Madalyonun diğer yüzünde, yine Günsel ailesi gibi otomobillere tutkun olan bir ekip yer alıyor. 




2008 yılından bu yana çalışmalarını sürdüren, bu süreçte 6’sı güneş enerjili, 2’si elektrikli olmak üzere toplam 8 araç üreten ekibin, Türkiye’de onlarca üniversitenin katıldığı etkinliklerde 6 şampiyonluğu bulunuyor. TÜBİTAK’ın düzenlediği yarışmada “Türkiye’nin En Verimli Elektrikli Otomobili” unvanını alan aracın teknik yeterliliklerine dikkat çekmek ve elektrikli otomobiller hakkında farkındalığı artırmak için Türkiye turuna çıkan ekip, 75TL elektrik masrafıyla, 15 günde 5000km yolculuk yaptı. Türkiye turunun ulusal ve uluslararası basında geniş yer bulmasının ardından, seri üretilebilir elektrikli otomobil üretme hedefi edinen ekip, 2015 yılından bu yana GÜNSEL’i hayata geçirme odaklı çalışmalarını sürdürüyor. Yenilikçi, Verimli ve Zarif… GÜNSEL, “Yenilikçi, verimli ve zarif” olarak belirlenen sloganı desteklercesine otomotiv sektöründe geleceğin teknolojisi olan elektrik enerjisini kullanacak. Tasarımında Kıbrıs’ın simgesi Muflon’dan esinlenilen GÜNSEL Model 1, Muflon gibi zarif ve güçlü hatlara sahip, modern ve özgür bir şekilde tasarlandı. Dolu batarya ile 350 km aralıksız yolculuk imkânı sunacak GÜNSEL Model 1 ile bu yolculuk, güncel fiyatlarla 100 km başına 5 liradan ucuza mâl olacak. 

Yerli Otomobil GÜNSEL Tanıtıldı!

Sınıfındaki araçlara göre %80’in üzerinde tasarruf sağlayacak olan GÜNSEL, performansıyla da dikkat çekecek. 102 beygire eşdeğer 75kW elektrik motoru ile 0’dan 100 km’ye 8 saniyede ulaşmak hedefleniyor. Kompozit ve alüminyum kullanılarak yapılacak üretim daha verimli araçlar çıkmasını sağlayacak. GÜNSEL Model 1’de kullanılacak olan bir diğer dikkat çeken özellik ise rejeneratif fren sistemi. Rejeneratif fren sistemi ile standart araçlarda frene basıldığında ısıya dönüşerek boşa giden enerjinin geri kazanılması sağlanacak. Yoğun trafik koşullarında sürekli gaz/fren yapılması durumunda bile daha az enerji harcanacak. Birçok otomobil markası gibi adını kurucusu olduğu aileden alan GÜNSEL’in logosunu; “kalkan” figürü, bu form üzerine yerleştirilmiş “g” harfi (aynı zamanda 9 rakamı) ve 3 adet elektrik devresi figürleri oluşturmakta. Kalkan figürü, aileyi ve onu koruyup kollayan, bir arada tutan anneyi, “g” harfi aileye soyadını veren babayı, “9” rakamı ailenin uğurlu sayısını, elektrik devreleri ailenin 3 kardeşini ve GÜNSEL’in sadece elektrikli araçlar üreteceğini simgeliyor. GÜNSEL Üretim Tesisinin Temelleri Atıldı… GÜNSEL’in ilk 1000 adetinin üretileceği tesis için üst düzey devlet yetkilileri ve Kıbrıs halkının katılımıyla geçtiğimiz günlerde gerçekleşen temel atma töreni Kıbrıs’ın geleceği için çok şey müjdeliyor. Tasarımdan Ar-Ge’ye, üretimden pazarlamaya kadar tüm otomotiv süreçlerini yenilikçi bir yapıyla tek bünyede toplayacak GÜNSEL üretim tesisi; 20 bin metrekare alana kurulu, toplamda 15 bin metrekare kapalı alanda faaliyet gösterecek. Kompozit ve alüminyum üretim teknolojilerinden faydalanacak tesis aynı zamanda yüzlerce kişiye de iş olanağı sağlayacak. GÜNSEL üretim tesisinin ülkenin temel sanayisine, ekonomisine, teknolojik gelişimine ve güçlü itibarına büyük bir katkı sağlayacağı inancında olduklarını vurgulayan Doç.Dr. İrfan Günsel üretim tesisinin önemine şu şekilde değiniyor, “İlk 1000 otomobilin üretiminin hayata geçeceği tesislerin temel atma törenini büyük bir gururla gerçekleştiriyoruz. Sadece KKTC’de değil, Türkiye ve dünyada da çok konuşulacak ve gıptayla bakılacak bu üretim tesisleri ile bir hedefimize daha ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 

Türkiye'de yerli otomobil ve yerli araç için yapılan çalışmaları biliyor musunuz?

Günsel marka otomobilimiz, büyük bir hayalin, yoğun bir emeğin, yüksek inanç ve arzunun başarıya uzanan somut bir örneğidir. Bugün Günsel üretim tesisleri ile bizi daha yüksek zirvelere taşıyacak olan bu adımın; aynı zamanda üreten, geliştiren ve ihraç eden bir KKTC olma yolunda güçlü bir hamle olduğunun bilincindeyiz. İstediğimizde uluslararası alanda ses getirecek başarılara imza atabileceğimizi herkese gösteriyoruz. Herkes merakla neler yapabileceğimiz bekleyecek. Bu, milli bilinçle hareket etmek, bilime ve inovasyona önem vermek ülkemizin ve genç nesillerimizin geleceği için oldukça önemli bir konudur.” Full fonksiyonlu prototip geliştirme çalışmaları devam eden GÜNSEL Model 1’in tasarım prototipi Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi giriş holünde sergileniyor. 2018 yılında kurumsal satışlara açılacak GÜNSEL Model 1’in tam fonksiyonlu prototipinin 2017 yılı içerisinde tamamlanması hedefleniyor. "




Evet prototip gerçekleştirildi, fabrika hazırlıkları  sürüyor ve üretim yaklaşıyor..Türkiye ve KKTC, Günsel'i bekliyor..



Kaynaklar; https://www.gunsel.com.tr/
https://twitter.com/DriveGunsel
https://www.instagram.com/DriveGunsel/
https://www.facebook.com/DriveGunsel/
https://www.youtube.com/channel/UCk2NCMWvAjNMkBz66iFo0vg

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..