Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Avrupa'nın ilk sürücüsüz elektrikli otobüsü Otonom e-ATAK, Norveç'te

 e-Atak, e-Jest ve e-Ata gibi elektrikli  toplu taşıma araçları imal eden Karsan'ın bir aracı daha Avrupa yollarına çıkıyor. Norveç'in  Stavanger şehrinin vatandaşlarını Otonom e-ATAK taşıyacak.Türk mühendisler tarafından üretilen ilk elektrikli seviye 4 sürücüsüz otobüs, Norveç'in Stavanger kentinde toplu taşıma sisteminde test edilecek.




Bursa da  Karsan tarafından üretilen 8 metre uzunluğundaki araç,  Stavanger kentinde Forus Business Park'ta Nisan ayı sonunda   test sürüşlerine başlayacak ve 2 yıl sürecek.50 kişiden fazla yolcu taşıyabilen araba, 21 koltuğa sahip.



 Ayrıca,  Norveç merkezli start-up şirketi Applied Autonomy tarafından geliştirilen otonom araç kontrol teknolojisinden de yararlanılacak.

Karsan, Otonom e-Atak ile Amerika Yollarında

Böylece, Avrupa'da ilk kez seviye 4 otonom özelliklerine sahip otobüs toplu taşıma sistemine entegre edilerek şehir trafiğinde kullanılacak. Test projesiyle otonom otobüs kullanımının kent hareketliliğine katkısı belirlenecek.




Ocak ayının başlarında e-Ata modeli elektrikli otobüs Romanya'ya teslim edilmişti.Bu ay içinde Ukrayna'ya da toplam 150 adet Atak ve Jest+ anlaşmasının ilk teslimatları yapılmıştı.

Karsan, ABD'den Sonra Kanada'da




Kaynak; https://www.karsan.com/
https://sanayi.gov.tr/
https://twitter.com/KarsanTR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..