Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Hedefimiz birinci olmak

 Her yıl olduğu gibi bu yıl da merakla takip edilen Teknofest; teknolojiyi seven, geliştirdikleri projeleriyle katkılar sunmayı hedefleyen öğrencileri ağırlayacak. Osman İsot Mesleki ve Teknik Lisesi Müdürü Nevzat Avşar, bu yıl Karadeniz’de gerçekleştirilecek olan teknoloji severlerin heyecanla beklediği festival Teknofest’e katılacaklarını resmen duyurdu. 


Bu yıl 5’si yapılacak olan Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali Teknofest, Türkiye’nin dört bir tarafından öğrencilerin katılımıyla 30 Ağustos - 4 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek. İsotlar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hakan İsot tarafından Adıyaman’da Merhum Osman İsot adına yaptırılan Osman İsot Mesleki ve Teknik Lisesi öğrencileri Liseler Arası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışlarına başvurularını tamamladı.  


Artvin, Sinop, Kocaeli ve Giresun gibi bir çok farklı ilden okulun da projeleriyle katılım gösterdiği yarışmanın ilki 19-22 Temmuz tarihleri arasında Kocaeli’de gerçekleştirilecek. Proje kapsamında katılım sağlayan öğrenciler, alternatif ve temiz enerji kaynakları konusunda farkındalık yaratmayı hedefliyorlar. 


Sektör lideri sponsorluğunda


Öğrenciler, İsotlar Grup Sponsorluğu ve Okul Müdürü Nevzat Avşar önderliği ile Mucitler Takımı olarak, Öncü elektrikli araç projesiyle Liseler Arası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışlarına katılacak.


Yerli üretimi her zaman desteklediklerini dile getiren İsotlar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hakan İsot, “Türkiye’de otomobil ve motosiklet alanında yıllardır çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Böylesine katma değeri yüksek ürünlerin geliştirilmesini destekleyen projelere İsotlar Grup olarak sponsor olmaktan mutluluk duyuyoruz.”dedi.


Mucitler takımı kendinden söz ettirecek


Herkesin heyecanla takip ettiği uluslararası yarışmalara katılıyor olmak bizi gururlandırıyor diye konuşan Osman İsot Mesleki ve Teknik Lisesi Müdürü Nevzat Avşar, “Dünyadaki gelişmeleri takip ederek deneyim kazanmaları yolunda öğrencilerimizi daima destekliyoruz. Hedefimiz birinci olmak. Mucitler Takımımızın projesi ile kendinden söz ettireceğine eminiz.” dedi. 


Yarışmaya otomotiv ve motosiklet sektörünün köklü kuruluşlardan biri olan İsotlar Grup sponsorluğunda katılacak olmanın sorumluluğunu hissettiklerini ekleyen Avşar, öğrencilerinin tasarlayacağı araçlar için şimdiden heyecan duyduklarını ve birinciliği hedeflediklerini söyledi. 


Osman İsot Mesleki ve Teknik Lisesi Hakkında


Mevcut okul binası yetersiz olduğu için, 2014 yılında Merhum Osman İsot’un adını yaşatmak adına İsotlar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Hakan İsot tarafından yaptırıldı. 6 alan ve 7 dalda eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdüren Osman İsot Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 525 öğrenci ile bölgenin en büyük okulları arasında yerini almıştır. Anadolu Meslek Programı yanında, Mesleki Açık Öğretim ve Mesleki Eğitim Merkezi programı da yürüten okul, Türk Milli Eğitim sistemi içerisindeki her türlü mesleki eğitimi vermektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..